Teamfoto V16 HIER.

Door Famke Bakker - Afgelopen zaterdag (30-09-2017) hebben de V16 vrouwen de derde wedstrijd thuis gespeeld tegen B.O.B.  vrouwen U16.

De eerste periode verliep goed maar wat moeilijker, we moesten wennen aan de spelers en ze konden goed schieten. We speelden in de verdediging zone en in de aanval basic. Gelukkig bleven voor staan met 4-2. De tweede periode ging op zich best goed. We hadden weer beetje moeite met de rebound, maar we gingen de rust in met 20-14. 

De derde periode ging wel minder want ze kwamen qua puntentelling heel dichtbij. Ze hadden goede schoten en verdediging maar we bleven voorstaan met 28-23. De vierde periode ging redelijk goed. We gingen man-to-man spelen. Dat ging wel goed! We beleven voorstaan met 38-30. 

Door Oxana Baggerman - (fotooos) Afgelopen zaterdag (16-09-2017) hebben de V16 vrouwen de tweede wedstrijd thuis gespeeld tegen Squirels vrouwen U16.

De eerste periode we hadden in het begin een beetje moeite met onze tegenstanders, want ze hadden wat grote spelers en sneden veel naar binnen. Maar door onze nieuwe tactiek bouwden we de wedstrijd langzaam op. Onze Famke blokte ze op de kop goed uit, waardoor ze er niet meer door kwamen. We eindigden onze eerste periode met 17-9 voor.

De tweede periode ging redelijk goed we knokten ons er goed door. Een beetje moeite met de rebound, maar we gingen de rust in met 39-20.

De derde periode ging veel beter, we kwamen toen goed op gang, waarmee we voor eindigden met 47-26.

De vierde periode gingen we onze tactiek veranderen, we gingen man to man spelen. Dat is iets wat we moeilijker vinden, maar alsnog hebben we dat goed gespeeld en hebben we gewonnen met 57-32 .

Door Laura Voogd - Afgelopen zaterdag (09-09-2017) hebben de vrouwen U-16 hun eerste wedstrijd gespeeld tegen Jump `20. Heel even aan het begin gingen de teams gelijk op. De guard van River Trotters werd namelijk gedubbelteamed waardoor de tegenstanders veel fast-breaks konden lopen. Dit probleem werd opgelost door meer te passen en minder te dribbelen. En al snel gingen de meiden er met de punten vandoor.

Zo stond aan het einde van het eerste helft Rivertrotters voor met 35-10. In de tweede helft ging Jump, net als ons, in een zoneverdediging staan. Aan het begin hadden we hier enig problemen mee maar al snel werd dit opgelost door middel van veel passen en snijden, wat we in de training geoefend hadden. Zo stonden we na het derde kwart met 48-11 voor. De laatste periode werd erg agressief gespeeld door wat irritaties van de tegenpartij. Dit leidde tot 2 tegenstanders met 5 fouten, die het spel moesten verlaten. Zo eindigde ook het laatste kwart en heeft Rivertrotters een makkelijke overwinning gevierd met een eindstand van 70-17. En de topscoorder van ons team was Maxime met wel 22 punten!

1770