Door Jan Flach - M18 verliest in laatste 4 minuten M18 verliest in laatste 4 minuten Afgelopen zaterdagmiddag stond de uitwedstrijd tegen Goba op het programma voor de M18. Dit was alweer de 2e keer dat de teams elkaar troffen. De thuiswedstrijd werd verloren op basis van een mindere 1e helft. Deze keer moesten Camiel en Jesse Steijger verstek laten gaan, waardoor de RHB/Connect formatie met 7 man de strijd aan moesten gaan.

Op verzoek van Goba, konden wij een eigen scheidsrechter meenemen. Patrick Bogaard van de MSE3, was hiertoe bereid gevonden. Top en nogmaals bedankt hiervoor! 

Goba de huidige nummer 2 van de competitie, heeft lange spelers, waar zij in de eerste wedstrijd dan ook dankbaar gebruik van maakte. Zaak dus om deze keer, deze jongens buiten de bucket te houden en goed uit te blokken. De 1e 3 minuten waren duidelijk voor Goba, die direct probeerde met een overrompel fastbreak tactiek de wedstrijd al in een vroeg stadium te beslissen. Gelukkig voor River Trotters stond het vizier van Goba nog niet scherp en konden de jongens zich terug in de wedstrijd knokken. Vooral Darryl en Marijn Flach zorgen met hun rebounds en harde werken dat RT in het spoor bleef en zelfs de leiding wisten te nemen. Toch wist Goba de 1e periode naar hun toe te trekken. Tussenstand 13-8.

De 2e periode was eigenlijk een kopie van de 1e periode. Met de kanttekening dat de M18 weer kampte met dezelfde problematiek, namelijk de afwerking. Het kost dit team grote moeite om te scoren. Niet dat de kansen er niet zijn, maar ze willen er soms gewoon simpelweg niet in. Aan de werklust en inzet ligt het niet. Met 2 felle jagers op de kop, Jos en Marijn Schoon is er voldoende druk. Ook aan de vele offensive rebounds en 2nd chance mogelijkheden ligt het niet, maar het kleine beetje geluk is nog niet gevonden. Maar dat is volgens de coaches een kwestie van tijd. Ruststand: 21-14.

Gezien het spelbeeld is er nog van alles mogelijk en begint er langzaam vertrouwen te ontstaan in een goede afloop. Het 3e kwart lijkt alles bij elkaar te komen. De fastbreaks beginnen eindelijk te lopen, de aanvallen worden met snelheid, maar doordacht uitgevoerd. Verdedigend staat het als een huis en een tegenstander die gefrustreerd raakt. Heerlijk. Alle jongens doen mee en als Marijn Schoon en Jamie dan 2 3-tjes op rij raak schieten is er zo waar een voorsprong na de 3e periode te noteren. 32-34!

Vasthouden en doorgaan. De winst wordt geroken. Ook de start van de 4e periode is weer goed. Jammer genoeg moet de wedstrijd even onderbroken worden, omdat 1 van de jongens van Goba tegen een elleboog aanliep met een behoorlijke bloedneus als gevolg.

Na 5 minuten kon de wedstrijd weer worden hervat met een 4 punten voorsprong in het voordeel van de RHB/Connect mannen. Met nog 5 minuten op de klok gebeurt er iets onverklaarbaars en is River Trotters het spoor compleet bijster. Op alle fronten gaat het verkeerd. Niet omdat Goba zoveel beter ging spelen, maar puur en alleen door eigen toedoen. Ballen inleveren, man laten lopen, verkeerde keuzes, etc. etc. In ieder geval in 5 minuten 21 punten om je oren krijgen is op zijn zachts gezegd: vreemd. Eindstand 57-39.

Het hoe en waarom, zullen we misschien wel nooit weten. Het is daarom ook heel zuur om zo de wedstrijd, die de jongens eigenlijk controleerde, nog weg te zien geven. In ieder geval 3 periodes zeer goed en positief basketbal gezien, waarbij het team heeft laten zien dat ze wel degelijk mee kunnen in deze klasse. Nu de laatste stap nog….het hangt in de lucht.Wilt u erbij zijn? Dat kan volgende week in de thuiswedstrijd tegen Rotterdam Basketbal om 13.00 uur in de Wielewaal.

Door Jan Flach - Zaterdag stond na wederom een 3 weken vrije periode, de thuiswedstrijd tegen BOB op het programma. Er was nog even sprake dat de wedstrijd verplaatst moest worden op verzoek van BOB, maar konden gelukkig toch een representatief team op de been brengen.

BOB heeft een zeer snelle guard en een grote, behendige en sterke center, waar het team vooral op draait. Zij waren in ieder geval aanwezig. River Trotters moest het doen zonder Finn en Camiel. Maar gelukkig was Thomas Bor (M14) bereid gevonden om de overige 7 RHB/Connect mannen te ondersteunen voor het geval dat. Onder toeziend oog van de sponsor, Connect Chemicals BV, werd de wedstrijd gestart.

De M18 begint scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd. Aanvallend nog immer wat zoekend, maar zeker stukken beter dan de vorige wedstrijden. Verdedigend sterk zoals we eigenlijk het hele seizoen al gewend zijn. Jammer genoeg worden de eerste 4 verdedigende acties bestraft met fouten. Na 1 periode zijn er al 8 fouten aan de kant van RT uitgedeeld, waarvan enkele de wenkbrauwen doen fronsen. In ieder geval zet het Jos en Marijn Flach al direct op scherp. Wel is het duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn en heeft BOB na de eerste periode een kleine voorsprong. Tussenstand 12-14.

De 2e periode blijft het stuivertje wisselen qua scores. De mannen spelen afwisselend goede aanvallen en ook de fast break begint een belangrijker wapen te worden. BOB blijft hun sterke center zoeken, die afwisselend goed door Marijn Flach en Darryl wordt verdedigd, maar toch behoorlijk wat punten bij elkaar weet te sprokkelen. Jammer genoeg heeft dezelfde man ook wat vervelende trekjes, wat niet door het leidende duo wordt gezien. Dit zorgt voor de nodige frustraties bij de coaches, aangezien Jos met 4 fouten en Marijn en Jamie met 3 fouten al voor de rust enigszins aan banden zijn gelegd. Ruststand: 23-26.

Na de rust begint de RHB/Connect formatie nog meer in te zien dat er meer te halen valt en starten onder leiding van Marijn Schoon met een 9-2 run aan de 3e periode. Vooral Jamie en Jesse Steijger weten het netje regelmatig te vinden. Maar ook Jesse de Jongh speelt aanvallend slim en pakt zo zijn scores mee. Helaas weet RT dit niet door te zetten en vecht BOB zich weer terug in de wedstrijd. Tussenstand 41-42.

Het is geen harde wedstrijd, maar wel spannend, hoewel het aantal fouten wat wordt uitgedeeld anders doet vermoeden. Marijn Flach, Jamie, Jos en Jesse de Jongh staan al op scherp met alle 4 fouten. Dus maar goed dat Thomas er bij is, zodat er in ieder geval gewisseld kan worden, om erger te voorkomen.

Met nog 2 minuten te gaan en 4 punten achterstand, wordt een alles of niet poging ondernomen. BOB begint daarentegen de wedstrijd al uit te dribbelen en te passen (soms toch wel jammer dat er niet met de 24 seconde klok wordt gespeeld). De mannen zetten alle zeilen bij en weten de bal te onderscheppen en nog een keer te scoren. Slechts 2 punten is dan nog het verschil tussen winst en verlies. Met nog 1 minuut wordt de druk nog verder opgevoerd. Inmiddels zitten Jamie, Jesse en Marijn Flach al op de bank met 5 fouten. Even denkt River Trotters het balbezit weer over te nemen vanwege terugspelen door BOB op eigen helft, maar dit wordt dan weer over het hoofd gezien. De 5e fout daarop van Jos dan weer niet, met als gevolg 2 vrije worpen voor BOB. Daarna nog enkele vervelende beslissingen door de scheidsrechter, die uitmonden in frustraties aan de kant van RT, maar het kwaad is al geschied en zo verliest een sterk M18 alsnog met 55-59.
Volgende week een nieuwe poging in de uitwedstrijd om 14.00 uur bij GoBa.

Door Jan Flach - Zaterdagmiddag ging de RHB/Connect formatie op bezoek bij koploper Cady in Capelle a/d IJssel. Verleden week deze jongens in actie gezien tegen Goba en zag een redelijk team, die vooral in de omschakeling zeer effectief was en ook in Gorinchem wist te winnen.
Zonder Bart, die van de week definitief de knoop heeft doorgehakt om te stoppen en ook zonder Marijn Schoon, die andere belangrijke verplichtingen had.

De wedstrijd begon een half uur te laat, vanwege een haperende tablet. Zonder Marijn Schoon was er vooraf wel enige scepsis over de guard positie, maar dit werd prima opgevangen door Jos en Jesse Steijger. River Trotters begon dan ook sterk aan de wedstrijd en liet zien dat zij niet gekomen waren om zich even opzij te laten zetten. Helaas gaat het vooral aanvallend stroef en is het lastig om ‘vrij’ te basketballen als er een aanvalsspel gespeeld wordt, terwijl dit bij de tegenstander makkelijker gaat. Stand Q1 – 12-7.

Het 2e kwart laat Cady zien dat het niet voor niets bovenaan staat, als de break gezocht kan worden en er meer op snelheid gespeeld wordt, dan is dit team slecht af te stoppen. Gelukkig weet River Trotters de schade beperkt te houden en rechten de jongens hun rug weer. Ook nu is het weer de aanval die hapert. De meeste kansen worden jammer genoeg door schoten van buitenaf gezocht, maar als die dan ook niet vallen dan frustreert dat uiteraard enorm. Ruststand: 32-15.

Hoewel de tussenstand nog dragelijk is, knaagt het aan de jongens dat ze aanvallend geen vuist kunnen maken.

Ook het 3e en 4e kwart laat eenzelfde beeld zien van de 1e helft. Ook het feit dat hun center, minimaal 8 punten mag maken door regelmatig lopen te maken, wat uiteindelijk nog in een technische fout resulteert voor de coaches, mag de pret niet drukken en heeft uiteindelijk geen invloed op de 3e nederlaag. Eindstand: 59-30.

Eigenlijk is dit de rode draad van jongens in deze klasse. Verdedigend acceptabel, maar aanvallend te krampachtig en inside te weinig stootkracht om echt verschil te kunnen maken. Ook het ‘lezen’ van je tegenstander ten opzichte van de keuzes die daarop gemaakt worden. Het is nog te voorspelbaar om het tegenstanders in deze klasse echt moeilijk te maken. Maar daar wordt uiteraard op trainingen hard aan gewerkt. Zo lang er vertrouwen is en er strijd geleverd blijft worden dan moet dit toch een keer een winstpartij gaan opleveren.

Helaas werkt het speelprogramma niet echt mee om ritme op te doen. De volgende wedstrijd pas weer over 3 weken en wel thuis 10 maart om 11.15 uur in de Wielewaal. Alle support is welkom.

Door Jan Flach - Zaterdagavond mochten de mannen 18 weer eens ‘acte de presence’ geven na een onderbreking van maar liefst 3 weken! Een bekende tegenstander voor de mannen uit Hardinxveld, namelijk Rotterdam Basketball (kortweg: RoBa). Met dit team vocht de RHB/Connect formatie namelijk de strijd om de 1e plaats in de 1e helft van het seizoen uit.

1 x winst en 1 x verlies. Dus op zich een wedstrijd om naar uit te kijken. Met de wetenschap dat RoBa al 2 wedstrijden met grote uitslagen heeft verloren, lijkt deze klasse toch wel een pittige te gaan worden. In ieder geval aan River Trotters de taak om de 3e nederlaag toe te brengen.

Om de lezer alvast een beetje een idee te geven van het verloop. Om 19.00 uur begint de wedstrijd onder de leiding van, wat later blijkt, wel 2 onervaren scheidsrechters, die zich lijken te hebben voorgenomen om bijna nergens voor te fluiten en de wedstrijd zo snel mogelijk te laten verlopen. De wedstrijd was dan ook om 20.10 uur al afgelopen (inclusief rust van 10 minuten) !

River Trotters start de wedstrijd redelijk, maar toch voelt er direct iets niet goed. De  aanvalsspellen lijken een soort van machteloosheid uit te stralen en zijn er jongens die teveel bezig zijn met denken, wat de volgende stap is, waardoor alles te voorspelbaar wordt.  Net als in de eerste game komt RT moeilijk tot scores. Het is dan ook niet de verdienste van RoBa, maar meer de onmacht van River Trotters die zorgen dat de tegenstander makkelijk in het spoor kan blijven. Q1 – 14-14.

De coaches blijven hameren op de mogelijkheden en kansen die er liggen, maar toch blijft het mis gaan. Aanvallende haperingen, zorgen tegelijk voor veel turn-overs en dito fast-breaks om de oren. Zo loopt RoBa gestaag weg en laten de jongens hun kop al hangen. Ruststand: 29-22.

Met een donderspeech in de rust, waarin emoties iets te hoog oplopen, hopen de coaches de jongens in ieder geval wakker te schudden en om maximaal te blijven strijden. Ondanks dat het aanvallend niet lukt, wilt dit niet zeggen dat RT het ook verdedigend het moeten laten lopen.

De start van Q3 begint met een score van River Trotters, maar de speech van de rust had uiteindelijk eerder een verlammende, dan een opbeurende werking. Een leermoment voor de coach! RoBa mocht naar hartenlust combineren en roken bloed. Met een 14-0 run, was de wedstrijd wel gespeeld. Pas in de laatste minuten kon de RHB/Connect formatie nog iets terug doen. Tussenstand Q3 45-31.

Het 4e kwart verdediging aangepast om de jongens wat meer houvast te bieden en dat kwam het spel ten goede. River Trotters snoepten puntje voor puntje iets van de achterstand af. Jammer genoeg is er geen 24 seconden klok, want anders had RoBa nog serieus in de problemen gekomen.  Maar de wedstrijd was al eerder verloren en RT gaf toen niet thuis. Eindstand: 54-44.

Er is nog een hoop werk te verrichten, zeker tijdens wedstrijden, waar de M18 zich keer op keer lijken te verliezen in hun honger om een goede prestatie neer te zetten, maar juist het tegenovergestelde bereiken. Het werkt eerder verlammend. Dit, terwijl er op de trainingen juist een wekelijkse verbetering zichtbaar is. De drive en wil om te winnen is er wel, maar nu de knop omzetten om de voorspelbaarheid te laten wijken voor onbevangenheid en vooral spelplezier!  

Op naar de volgende wedstrijd en wel op 17/2- 14.00 uur uit bij koploper Cady in Capelle a/d IJssel.

Door Jan Flach -  Om te beginnen wenst de M18 u allen de beste wensen voor 2018! Dat het maar weer een mooi jaar mag worden zowel persoonlijk als sportief, maar vooral in goede gezondheid.

 Nieuwe teamfoto's M18

Zaterdagmiddag was het dan zo ver. De eerste thuiswedstrijd van 2018 in een hogere klasse en dat tegen Goba uit Gorinchem.

m18 20182kl

De mannen van River Trotters betraden vol goede moed de arena in hun gloednieuwe inloopshirts.  Jos bedankt voor het regelen en uiteraard de sponsoren RHB Stevedoring & Warehousing en Connect Chemicals die dit financieel mogelijk hebben gemaakt.

River Trotters zonder Camiel, maar met de teruggekeerde Jesse Steijger. Het schrijven van verslagen wordt hierdoor overigens niet makkelijker met nu 2 x een Jesse (de Jongh en Steijger) en 2 x een Marijn (Schoon en Flach). Dan laten we het coachen maar even buiten beschouwing.   

De M18 start de 1e periode prima en weten het lange team van Goba goed partij te geven. Finn scoort de eerste punten in het nieuwe jaar en zo gaan de teams de 1e minuten redelijk gelijk op. In de 4e minuut neemt Goba wat afstand en nemen de coaches van de RHB/Connect formatie een time-out. RT speelt nerveus en benutten hierdoor kansen niet en gaan forceren. Jos pakt/krijgt al snel 3 fouten en ook dat zit dan niet mee. Het brengt in ieder geval geen rust en daarbij wordt er veel gemist. Goba maakt hier in de omschakeling dankbaar gebruik van. Stand 1e periode: 4-20

De 2e periode lijkt RT zich iets meer op te richten, maar vindt het geen rust in de aanval. Veel turn-overs, maar vooral de vele gemiste schoten, doen RT de das om. Deze frustratie wordt deels op de scheidsrechters geschoven, maar RT moet op dat moment de energie in eigen kunnen stoppen en niet in het zoeken van excuses. Verdedigend staat het bijvoorbeeld wel goed, alleen op het moment van balverlies staat River Trotters te vaak uit positie en dat speelt Goba in de kaart. Waar Goba makkelijk het netje vindt, zijn de punten aan RT zijde duur. Ruststand:13-39.

In de rust wordt aangegeven dat we de aanvalsspellen laten varen en opportunistischer gaan spelen. In ieder geval moet er een beter verdedigend evenwicht gecreëerd worden.

Deze tactiek pakt beter uit. Vooral Darryl komt beter in het spel en pakt samen met Marijn Flach en Jamie  veel rebounds. Dit komt het spel van RT ten goede.  Langzaam beginnen de aanvallen beter te lopen en verdedigend staat het nog beter. Alleen weet River Trotters het netje maar slecht te vinden. Ook mag er keer op keer van de vrije worp worden aangelegd, maar ook deze punten zijn niet aan RT besteed. Toch weten de mannen deze periode met 12-6 naar zich toe te trekken. Tussenstand 25-45.

De 4e periode is een kopie van de 3e en vooral het harde werken van het hele team, zorgt er voor dat ook deze periode winnend wordt afgesloten. 13-9! De rekenaars onder ons weten dan dat  de 2e helft met een 10 punten verschil in het voordeel van RT wordt afgesloten, maar ook dat dit onvoldoende is om de winst te halen. Eindstand 38-52. Saillant detail: tel daarbij op dat er slechts 6 van de 26! vrije worpen worden geraakt, dan mag er geconcludeerd worden, dat er zeker meer in had gezeten!

Op naar de volgende wedstrijd en wel 3 februari uit tegen Rotterdam Basketball. Een oude bekende van de 1e helft van het seizoen.   

Door Jan Flach - Zaterdagochtend stond dan eindelijk de ‘finale’ van de 1e helft van het seizoen op het programma. De wedstrijd tussen de virtuele nummer 1, Rotterdam Basketbal (RoBa) met 0 verliespunten en, onze trots, de M18, de actuele nummer 1 met 2 verliespunten. De 1e wedstrijd van het seizoen werd River Trotters thuis nog overlopen en moest het met 37-69 het hoofd buigen. Tegelijkertijd was de RHB/Connect formatie op dat moment nog niet compleet, maar verliezen met 30 punten verschil maakt dat niet goed.
Helaas moest het team het stellen zonder Jos en Bart, die vanwege familieomstandigheden verstek moesten laten gaan. Gelukkig was Jesse er deze keer weer bij, waardoor we met 7 man in Rotterdam aan kwamen. Ideaal is het niet, maar wel met een ideëel.

Ook Roba had erg naar deze wedstrijd uitgekeken, omdat ze tot op heden nog geen serieuze tegenstander waren tegen gekomen en, op basis van de stand, in ieder geval wat van RT mochten verwachten.
River Trotters startte fantastisch aan de wedstrijd en wist de ene na de andere scoringskans te creëren, maar jammer genoeg niet te verzilveren. Waar al een gaatje geslagen had moeten worden, was het RoBa dat uiteindelijk de leiding nam. Gelukkig was het duo Marijn Schoon en Marijn Flach wel bij de les en hielden RT in de race. Verdedigend was iedereen wel messcherp. Vooral Darryl was van grote waarde in deze game! Maar ook Finn wist zijn even lange tegenstander aan banden te leggen, waardoor de scoringsmachine (gemiddeld 80 punten per game) van RoBa nooit op gang kwam. 1e periode werd met een kleine, maar onnodige, achterstand afgesloten 13-10.

De 2e periode begon nog met een score van Roba, maar direct daarna pakte Jesse zijn 1e punten. Daarna was het Jamie zijn beurt, die inside weer sterk speelde. 10 punten pakt hij in deze periode. Ook door 5 verdedigende blocks van zijn hand, zorgde hij voor de nodige frustratie aan de kant van Roba. Scheidsrechters moesten het ontgelden en River Trotters, tja, die lieten zien dat ze voor de winst waren gekomen en walste zo over RoBa heen. De ene aanval was nog mooier dan de ander en verdedigend stond het als een huis. Het was duidelijk dat RoBa tot nu toe geen echte tegenstand meer gewend was. Met een 7-23 run in deze periode was het gehoopte gat er wel. Nog even de slaap uit de ogen wrijven, maar het stond er echt. Ruststand 20-33.
Zou het mogelijk zijn om de 30 punten verschil nog goed te maken en alsnog het ‘winterkampioenschap’ op te eisen? Gezien het getoonde spel in de 2e periode zeker wel.

De 3e periode startte de RHB/Connect formatie weer goed en hielden de verdediging gesloten. RoBa stond verdedigend beter en RT kwam er lastiger door. Hoewel Camiel zich met regelmaat liet zien, was hij ongelukkig in de afwerking. Langzaam kwam er dan toch een ommekeer. Bang voor balverlies en de snelle fastbreaks van RoBa sloop er een soort van voorzichtigheid in het team en maakte de lef en durf plaats voor een soort van ‘overleven’. Zonder dat de voorsprong echt in gevaar kwam, was het toch RoBa dat de 3e periode met minimaal verschil naar zich toe trok. 31-43 was de stand na de 3e periode.

In de 4e periode maakte de voorzichtigheid plaats voor angst. Vreemde keuzes en dito beslissingen, resulterend in veel passfouten Hier wist RoBa wel raad mee, via fastbreaks kwamen ze langzaam dichterbij en lieten zien dat ze niet voor niets zonder puntverlies waren. Gelukkig heeft RT Darryl die, met zijn snelheid met regelmaat, diezelfde breaks wist te stoppen, waardoor RT de voorsprong kon blijven vasthouden. Aanvallend was het vooral Marijn Schoon die voor dreiging bleef zorgen en zo het verschil maakte, waardoor het team uiteindelijk als verdiende winnaar het veld afliep. Eindstand 43-49! Oftewelde 9e overwinning op rij was een feit.
Hierdoor komt de M18 op gelijke hoogte met Rotterdam en mag het zich ook een beetje kampioen noemen. Iets om trots op te zijn! Het geeft de M18 in ieder geval het vertrouwen om het 2e helft van het seizoen een klasse hoger te gaan proberen.

Ouders, familie, vrienden en vooral ook de sponsors, Connect Chemicals en RHB bedankt voor de support in het 1e gedeelte van het seizoen en hopen weer op jullie steun te rekenen na de winterstop.
Namens het team en de coaches:

Fijne feestdagen en alvast een mooie jaarwisseling!

Door Jan Flach - Zaterdagmiddag 16.00 uur werd alweer voor de laatste keer de bal omhoog gegooid  in de Wielewaal voor de laatste thuiswedstrijd van 2017.  Tegenstander Juventus uit Schiedam viel deze eer ten deel.  Zoals al gezegd was de uitwedstrijd een makkelijk prooi voor de bijna niet te stillen honger van de M18 van de RHB/Connect formatie. Of het thuis weer zo makkelijk zou gaan was nog te bezien. Juventus  had namelijk een behoorlijke serie uitslagen neergezet de laatste wedstrijden. We zagen dan ook een paar nieuwe gezichten en dit kon de ommekeer eventueel verklaren. Zonder Jesse was River Trotters verder compleet en klaar voor de game.

Beide teams begonnen wat nerveus en onwennig aan de wedstrijd. River Trotters liet zich verleiden om mee te gaan in het hoge, maar ongecontroleerde, tempo van de tegenstander. Dit zorgde voor veel geforceerde acties, zonder enige vorm van overleg en vele missers. Dit leidde ertoe dat de prima leidende scheidsrechters (Nico en Martijn bedankt), veelvuldig moesten affluiten en er vooral vanaf de vrije worplijn mocht worden aangelegd. We kunnen al verklappen dat dit gelukkig niet van doorslaggevende betekenis was, want RT wist slechts 7 punten uit totaal 30 vrije worpen te verzilveren. Gelukkig waren deze ook niet aan Juventus besteed (2 uit 16).

Verdedigend zat het wel behoorlijk in elkaar en waren het Marijn Flach en Darryl die hun  directe tegenstanders in de welbekende broekzak hadden zitten. De 1e periode werd uiteindelijk met een kleine voorsprong afgesloten. 11-5.

Ook de 2e periode liet hetzelfde spelbeeld zien en werd er slordig en te gehaast gespeeld. Spelletjes werden wel ingezet, maar nooit gespeeld. Gelukkig had Marijn Schoon zijn vizier op scherp vanaf de 3 punt lijn, maar verder waren de geluksmomenten schaars. Wel bleef de RHB/Connect formatie geconcentreerd in de verdediging. Ruststand slechts 25-19.

In de rust werd er vooral gehamerd om rustiger te gaan spelen en de ruimte beter te benutten. En niet onbelangrijk, sneller in de omschakeling, want daar lagen kansen.

En zoals zo vaak gebleken dit seizoen, is dit team hongerig en bereid te luisteren. Er werd nog harder in de verdediging gewerkt en aanvallend werd er nu wel met overleg gespeeld. Vooral Jos pakte dit goed op. Door rustiger te spelen, begon hij zijn punten weer te pakken. Marijn Schoon strooide met mooie passes. Marijn Flach en Darryl pakte de rebounds en pakte ook wat punten mee. Maar ook Camiel,  Bart en Finn lieten zich zien. En als slagroom op het toetje, werd Jamie in de laatste seconden van de 3e periode vrijgespeeld en ronde het fraai af met een 3-punter. Juventus daarentegen wist zich geen raad met het goede spel van RT en begonnen zichzelf steeds meer te frustreren en lieten dit vooral in woord en gebaar weten. Tussenstand 49-29.

Het 4e kwart ging River Trotters door waar ze gebleven waren, maar jammer genoeg liet de tegenstander zich niet van hun beste kant zien en toonde zich een slecht verliezer. Gelukkig lieten de jongens zich niet gek maken en bleven gelukkig redelijk rustig. Een groot compliment voor de coach van Juventus, die zijn jongens even op hun plek zette om verdere escalatie te voorkomen. Uiteindelijk werd er met 64-33 gewonnen.

Volgende week wacht nog de uitwedstrijd, tegen de nog ongeslagen virtuele nummer 1, Rotterdam Basketbal. Hiervan werd als enige verloren dit seizoen en we zijn dan ook benieuwd of we hier met een compleet team de nodige tegenstand kunnen bieden. Om nog 1e te worden zal de M18 met minimaal 30 punten verschil moeten winnen.

Zo niet dan sluit de RHB/Connect formatie de 1e helft van de competitie sowieso af met een knappe 2e plaats, met een ruime voorsprong van 8 punten op de nummer 3. 

Mocht u zaterdag 16/12 – 09.00 uur niets te doen hebben, dan kunt u ons vinden en vooral aanmoedigen in de Alexanderhal te Rotterdam. 

Door Jan Flach - Zaterdagmiddag 16.00 uur was Jump’80 uit Hellevoetsluis te gast in de Wielewaal.  De uitwedstrijd werd dik gewonnen en gezien de flow waarin de RHB/Connect formatie zich bevind, werd er op voorhand al gespeculeerd over een 7e overwinning op rij. Zonder Bart, Jamie en Jesse, moesten de overige 6 spelers de strijd aan gaan, om de overwinning ook daadwerkelijk te realiseren.

Met dus slechts 1 wisselspeler, was het advies om niet al teveel met de krachten te smijten en de verdediging klein te houden en lange aanvallen te spelen. Verdedigend werd deze strategie redelijk uitgevoerd. Een compliment voor Jos, die met zijn tomeloze inzet, altijd 100% geeft en de guards in deze competitie af en toe tot wanhoop drijft. Ook Darryl en Finn stonden vandaag verdedigend hun mannetje en zorgen dat het aanvalsspel van Jump’80 behoorlijk ontregeld werd.

Aanvallend zal River Trotters, daar en tegen, meer moeten leren doseren en vooral de opties beter benutten. Het was dan ook niet echt genieten voor de supporters op de tribune. Tel daar bij op de onnoemelijk veel gemiste schoten, lay-up’s, vrije worpen  en balverlies, dan komt er een ruststand van 30-22 op het scorebord.  

Gelukkig bracht de tegenstander ook te weinig, waardoor de RHB/Connect formatie nooit echt in de problemen kwam, hooguit door eigen toedoen.

Kort gezegd zat er weinig tot geen beleving in deze wedstrijd. Het hoe en waarom is altijd gissen. Misschien het tijdstip? (4 uur ‘cup a soup momentje’). De kou in de zaal? Geen volledig team?

Na de rust begon River Trotters gedreven en was er een vlaag te zien van de mogelijkheden van dit team. Maar als dan na 3 minuten spelen, de tablet het laat afweten en alle wedstrijdgegevens niet meer terug te halen zijn naar het DWF, dan kan je alleen maar denken: “het is gewoon zo’n dag”!

Met het ‘good old’ sheet, werd de wedstrijd weer hervat. River Trotters probeerde het wel en in de verdediging bleef er hard gewerkt worden, maar een echte wedstrijd werd het jammer genoeg nooit. Positief is het wel dat zulke wedstrijden ook redelijk eenvoudig gewonnen worden, waardoor de 7e overwinning op rij een feit is. Eindstand 60-39.

Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma en weer om 16.00 uur in de vertrouwde Wielewaal tegen Juventus uit Schiedam. Uit werd deze wedstrijd nog redelijk eenvoudig gewonnen, maar schijn kan bedriegen aangezien Juventus sindsdien bezig is aan een opmars en behoorlijke resultaten heeft neer gezet.

Support en aanmoedigingen zijn dan ook weer van harte welkom!  

Door Jan Flach - Gisteren stond de uitwedstrijd tegen Helmink Heroes op het programma voor de M18. De ene helft stond in de Develhal in Zwijndrecht (volgens de website) en de andere helft in de Sophiahal in H-I Ambacht (volgens de app). Het bleek dus de laatste te zijn. Gelukkig had de thuisploeg hier ook last van aangezien zij na hun taken in de ene hal zich naar de andere hal moesten haasten. Oftewel de wedstrijd begon iets later dan gepland. Zonder Jesse en de geblesseerde Jamie, maar met Thomas Bor (M14), kon de RHB/Connect formatie aan de wedstrijd beginnen. 

Jammer genoeg was er ook maar 1 scheidsrechter, maar die heeft zich absoluut van zijn beste kant laten zien. Compliment!
Net als in de thuiswedstrijd, startte de tegenstander weer direct in een 2-3 zone. Alleen was River Trotters deze keer beter voorbereid. Nu was het een gladde/versleten wedstrijdbal, die voor de nodige problemen zorgde. Hierdoor grossierde beide teams in veel balverlies en kon RT zijn stempel niet op de wedstrijd drukken. Het tempo was te laag om de zone echt te doen wankelen en inside hadden de jongens moeite om de juiste posities in te nemen. Gelukkig kon Marijn Schoon van afstand de nodige scores maken, waardoor RT met een 11-12 voorsprong de 1e periode konden afsluiten.

De 2e periode begon het iets beter te lopen en kwam Jos regelmatig goed door met zijn snelheid en 1-1 acties. Ook een groot compliment aan Thomas, die vaak op de goede plek stond bij gemiste schoten en zo vanuit de rebound zijn punten meepakte. Verdedigend stond het deze keer ook beter. We hadden geleerd van de thuiswedstrijd en konden zo de guard en schutter van Helmink redelijk neutraliseren. Deze keer slechts 11 punten van zijn hand in de gehele wedstrijd. Jammer genoeg werden er nog steeds teveel makkelijke scores gemist, waardoor River Trotters niet echt afstand konden nemen. Ruststand 26-32.
De scheidsrechter nam onze verzoek om van bal te wisselen gelukkig serieus en nam de moeite om in de pauze weer naar de andere zaal te rijden en daar spiksplinternieuwe ballen (nog in de verpakking) op te halen en ter plekke op te pompen.

Deze geste werd zeer gewaardeerd en bij de start van de 3e periode, zagen we dan ook direct wat een goede bal met grip voor een verschil kan maken. Verdedigend ging er een schep bovenop.
Jos zette de guard van Helmink zo onder druk, dat hij veel passfouten afdwong, waardoor de RHB/Connect mannen over de tegenstander heen denderden. Vooral Marijn Flach wist hiervan regelmatig te profiteren. Met een 18-0 run werd ook nu weer een einde gemaakt aan de illusies van Helmink Heroes om de wedstrijd eventueel nog te kantelen. Deze frustratie liep dan ook nog even uit in een opstootje aan het einde van de 3e periode. Tussenstand 3e periode: 32-54.

De mannen lieten zich hierdoor niet intimideren en speelde de 4e periode dan ook rustig verder, zonder echt voluit te gaan. Ook Darryl, Camiel, Bart en Finn verdienen het om genoemd te worden, aangezien dit ook weer een prima team prestatie was. De wedstrijd werd gedisciplineerd uitgespeeld en zo was dit dan al weer de 6e win op rij.

De volgende wedstrijd staat gepland op 2 december om 16.00 uur in de eigen Wielewaal tegen Jump’80 uit Hellevoetsluis. Komt dat zien!

Door Jan Flach - Zaterdagmiddag stond de uitwedstrijd tegen Rowic uit Dordrecht op het programma. Beide teams hadden al eerder de degens gekruist in deze competitie. Toen trok de RHB/Connect formatie, aan het langste eind, door hard te werken en georganiseerd basketbal te laten zien.

 Competitiestand

River Trotters begon ook nu weer sterk aan de wedstrijd. Vooral het duo Marijn Schoon en Jos van Wijngaarden zetten de toon, door direct het gaspedaal hard in te drukken. Zij nemen dan ook gezamenlijk bijna alle scores in de eerste periode voor hun rekening. Ook Jamie en Finn gooien er nog wat puntjes bij, waardoor het eerste gaatje geslagen werd. Stand na 1e periode 12-19.

De 2e periode gaat River Trotters vrolijk verder met waar ze gebleven waren. De coaches kunnen lekker door wisselen, zonder dat dit tot verslapping leidt en zo kan ook Jesse eindelijk zijn eerste minuten van dit seizoen maken. Rowic weet zich weinig raad met de fel jagende Hardinxvelders en grossieren in balverlies, waar dankbaar in de omschakeling door RT gebruik van wordt gemaakt. Tot dan is het enige minpuntje dat de afwerking iets te wensen over laat en de ruststand groter had moeten zijn. Ruststand: 16-31

Ook begin 2e helft, laat hetzelfde spelbeeld zien en loopt River Trotters gestaag verder weg van Rowic. Halverwege 3e kwart staat er dan ook een 21 punten voorsprong op het sheet (24-45). Toch sluipt er een soort gemakzucht in het spel van RT en lijkt Rowic een antwoord te hebben gevonden op de pressie van de jongens. Langzaam maar zeker sluipt Rowic weer iets dichterbij. Een time-out in de 9e minuut om aan te geven dat er rustiger gespeeld moet gaan worden en er verdedigend teveel ruimte gegeven wordt. Mooi moment om weer even vanuit een zone te groeperen, dat pakte eerder dit seizoen al een paar keer zeer goed uit. Tussenstand na 3e periode: 34-50.
Niets aan de hand zou je denken, maar toch knaagt er iets. Vermoeidheid? Gemakzucht?

Met als doel de voorsprong vast te houden en de rust in de aanval te bewaren wordt de 4e periode begonnen. Rowic begint nu toch ook veel druk op onze guards te zetten en weten zo ook passfouten af te dwingen. Hieruit krijgen zo ook een paar makkelijke scores. Aanvallend is RT ongeduldig en blijven daardoor slecht onder de druk uit te komen. Gelukkig weet Darryl vanuit de aanvallende rebounds nog 2 x scoren, maar het oogt niet meer zo fris. Met nog 3 minuten te gaan is de voorsprong dan ook nog ‘slechts’ 11 punten en wankelt River Trotters. Time out en terug naar man to man. Gelukkig weet Jos met een magistrale driepunter, de run van Rowic te doorbreken en weet River Trotters de winst mee naar huis te nemen. Eindstand 52-59.

Conclusie is dat M18 wederom een prima pot speelde, maar er wel nog even nagepraat moet worden, waar het grote verval in de 4e periode door veroorzaakt werd.

Terug in de Wielewaal konden de jongens zich in het feestgedruis van het fantastisch georganiseerde Sportspektakel storten en kijken naar de wedstrijd van de MSE1, die totaal geen verval kende.

Met grote dank aan RHB Stevedoring & Warehousing uit Rotterdam en Connect Chemicals uit Dordrecht, mocht de M18 tijdens de sponsorpresentatie, hun nieuwe tenues van deze sponsoren, aan het in grote getalen opgekomen publiek, en uiteraard de sponsoren zelf, tonen.

Door Jan Flach - Na 3 weken rust inclusief een herfstvakantie en het verwerven van 2 nieuwe sponsors t.w. RHB Stevedoring & Warehousing en Connect Chemicals, mochten de ambiteuze mannen van de M18 alweer hun vijfde wedstrijd gaan afwerken. Tegenstander Helmink Heroes uit Zwijndrecht (voorheen Devil Devils en BC Verkerk en nu ook samen met Fairmount) was deze keer te gast in een drukke Wielewaal, waar 3 wedstrijden tegelijk werden gespeeld.

Van deze tegenstander was verder weinig bekend, behalve dat zij wisselvallig presteren in de competitie. River Trotters was in ieder geval gebrand om de 4e winst op een rij veilig te stellen. Helaas is de warming up niet optimaal, vanwege de uitloop van andere wedstrijden eerder op de dag. Maar goed, dat mag de pret niet drukken. De scheidsrechters Stef en Niels staan klaar, tafel klaar en teams klaar, beginnen maar.
Het is direct duidelijk wat de intenties van Helmink Heroes zijn, namelijk het tempo uit de wedstrijd halen door een 2-3 zone neer te zetten. Ook direct een streep door de rekening van de aanvalsspellen van River Trotters. Aanpassen dus. Dit lukt gedurende de 1e helft totaal niet. Geen snelheid, geen balcirculatie en slechte schotkeuze. Tel daarbij op de zeer matige man to man verdediging en dan krijg je een draak van een wedstrijd. In ieder geval voor wat betreft RT, daarentegen werkte de tactiek dus wel voor de tegenstander. Door een zeer slimme guard, die keer op keer werd vrijgespeeld en maar liefst 23 punten in de 1e helft er in gooide (waarvan 4 3-punters), liep Helmink van een 13-14 stand na de 1e periode, brutaal weg naar een 29-40 ruststand. En River Trotters droop gefrustreerd af naar de kleedkamer. Chapeau voor de tegenstander.
Coaches verzin een list en hoe gaan we de 2e helft in? Donderspeech in de kleedkamer en onder het motto bestrijden waarmee je bestreden wordt, gingen de mannen ook vanuit een zone de 2e helft in.

Dit blijkt de sleutel van succes, want daarna waren het de RHB/Connect mannen van River Trotters die orde op zaken gingen stellen. Met een ontketende en jagende Jos en Marijn Schoon, Marijn Flach die opeens de turbo in de fastbreak er op zette en Jamie die samen met Darryl heerste onder de borden, werd de achterstand omgebogen naar een voorsprong. Na de 3e periode stond er dan ook een 45-44 stand op het bord.
Uiteraard het advies voor de 4e periode was doorgaan en afmaken. De traps in de hoeken werden steeds beter uitgevoerd. Bart en Camiel, maar ook Finn lieten er geen twijfel meer over bestaan wie hier met de winst aan de haal zou gaan. Met maar liefst een 19-0 run werd dit duidelijk gemaakt. Helmink kwam er niet meer aan te pas en de guard werd geïsoleerd en wisten dus niet meer te scoren. Wat een omschakeling en veerkracht. Chapeau voor de M18 ditmaal. Eindstand: 64-44.

Mooi detail is dat alle spelers gescoord hebben en dat alle punten ook over het hele team evenredig zijn verdeeld. Echt een teamprestatie dus! Volgende week 4/11 speelt de M18 om 16.30 uur uit bij Rowic in Dordrecht. Alle support is uiteraard welkom!

Twee nieuwe shirtsponsoren voor de M18!! (met dank aan Jan èn Astrid Flach voor de werving!!)

Klik op plaatje voor website.

connect

rhb

Door Joris van Wijngaarden - Starting Five: Marijn Flach, Jos van Wijngaarden, Darryl Silvania, Finn Stuij en Marijn Schoon

We opende deze wedstrijd met een score van Marijn Schoon. De verdediging was sterk en in de aanval kwamen we onze afspraken na. Doordat we onze mannen goed verdedigden en in de aanval deden wat er van ons gevraagd werd sloten we deze periode af met een score  6-14.

De tweede periode ging net zo goed als de eerste periode. De overgang van de aanval naar de verdediging en van de verdediging naar de aanval waren goed. Daardoor gingen we de rust in met een score van 19-37.

De derde periode zwakte we af we liepen onze mannen vaker lopen en in de aanval was een klein beetje chaos aanwezig. Daardoor sloten we deze periode af met een score van 27-47.

De laatste periode pakte we na een peptalk  van jan en Dion de draad weer op en gingen we verder we gingen weer goed verdedigen en in de aanval deden we weer wat er gevraagd werdt .

Daardoor sloten we deze wedstrijd met een score van 39-68 af.

m18 gr klein

Door Jan Flach - M18 wint van Rowic (foto

Zaterdagmiddag 15:00 uur was de 2e thuiswedstrijd van de M18 in de eigen Wielewaal. Met de 1e thuiswedstrijd nog in het geheugen, was het CCA team er op gebrand om zich deze keer beter te presenteren. Bijkomende voordeel was, dat op Jesse na, het team nu wel compleet kon aantreden. Van Rowic wisten we dat ze hun eerste wedstrijd met grote overtuiging hadden gewonnen (+50). Dus de heren waren gewaarschuwd.

Het DWF ingevuld, publiek verwachtingsvol, scheidsrechters en teams op de plaatsen, klaar, sprongbal….go!

Vanaf minuut 1 was al direct te zien dat de teams wel eens aan elkaar gewaagd konden zijn. Rowic opent de score, direct gevolgd door een score van Marijn Schoon. Verdedigend geeft RT direct het signaal af, dat ze de punten niet cadeau zullen doen. Geconcentreerd en fel, zoals we dat als coaching staf graag zien. Aanvallend hebben we deze keer de rust en begint er samenspel zichtbaar te worden. Marijn Schoon wordt zo vrijgespeeld en knalt er een 3-tje in. Maar ook Rowic laat zich niet onbetuigd en zo gaat het tot aan de 5e minuut gelijk op. Dan volgt er een periode waar wij als coaches heel blij van worden. De ene aanval nog mooier dan de andere. Zo uit het boekje zoals we dat op de trainingen oefenen. En mocht er eens wat mis gaan, dan stond Marijn Flach er nog die keer op keer de aanvallende rebound wist te pakken en regelmatig wist te scoren. Een 7-0 run zorgt voor een 20-12 voorsprong na 1e periode.

Het 2e kwart start de CCA formatie weer uitstekend en weten tot aan de 3e minuut een 10 punten voorsprong redelijk eenvoudig vast houden. Time out Rowic. Dit bleek even voor de ommekeer te zorgen een 2-9 run van Rowic en nu de time out van RT. Ook dit blijkt te werken en is het nu Darryl die zich van de rest onderscheid door maar liefst 7 punten er in het vervolg in te gooien. Ruststand 32-27.

Na de rust, blijft River Trotters het spel dicteren en zijn het nu Jos en Jamie die met regelmaat weten te scoren, terwijl de verdediging staat als een huis. RT is feller en fanatieker en strijdt voor iedere bal. Hard werken loont dus echt! Bart zoals we gewend zijn, maar ook Finn laat zien weer wat verder te zijn in zijn ontwikkeling. Knap zoals hij een even lange center van Rowic weet af te stoppen. Dit kwart loopt RT weer wat verder weg. 49-38 tussenstand.
De eerste minuten van de 4e periode lijkt River Trotters toch even te gaan wankelen. Aanvallend wordt het team weer nerveus en onstuimig. Veel turn-overs en dito scores. Ook verdedigend laat het team steken vallen, door de afspraken niet meer na te komen. Time out. Rust bewaren en lange aanvallen spelen is het advies. Gelukkig wordt dit goed opgepakt en houdt Camiel het hoofd koel en pakt zo ook nog zijn puntjes mee. Eindstand 62-50.

Wat een game en wat een intensiteit van de zijde van River Trotters. Klein puntje van kritiek is nog steeds het missen van de vrije worpen (30%). Maar als er zo gespeeld wordt, dan is dat gauw vergeven.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Jump’80 om 13.00 uur en hopelijk zijn we dan weer een stukje verder in onze ontwikkeling.

 

Door Jan Flach - Zaterdagavond 18.30 uur moest M18 tegen Juventus in Schiedam aantreden voor de 2e wedstrijd van het seizoen. Met de wetenschap dat ook Juventus hun eerste wedstrijd had verloren, kon dit wel een aardige pot worden. Deze keer zonder Jesse en Jamie begonnen we met 7 man aan onze eerste ‘digitale’ wedstrijd.

Al snel werd duidelijk dat de CCA mannen de overhand hadden en de wedstrijd naar hun hand konden zetten. Vooral verdedigend bleven de gelederen gesloten en werd de bucket goed dicht gehouden. Een compliment voor nieuwkomer Finn, die zich geweldig staande hield tegen de grote center van Juventus. Aanvallend zat er nu ook meer rust in het spel, met name doordat Marijn Schoon er weer bij was. Zo wist hij veelvuldig zijn man uit te spelen en zo een overtal situatie te creëren. River Trotters profiteerde in de persoon van Camiel veelvuldig van de break, terwijl Marijn Flach onder de borden heerste als een vorst. Zo stond er met 9.58 minuten gespeeld, een 0-15 score op het bord. Een wanhoopschot van Juventus in de laatste seconde, zorgde er voor dat we net de ‘nul’ niet konden houden.

Het 2e kwart liet al geen ander beeld zien en bleef het vooral eenrichtingsverkeer. De man-to-man defense stond goed en hier zagen we een duidelijke verbetering t.o.v. verleden week. Dit was vooral te danken aan een betere inzet en intensiteit. Vooral Darryl en Jos waren onvermoeibaar en speelde beide een prima wedstrijd. De rust werd bereikt met 9-29 stand. Ook Bart droeg met zijn ‘stoïcijnse’ speelwijze zijn steentje bij en was het fijn dat hij er weer bij was.
Net als verleden week was de wedstrijd al wel gespeeld, alleen nu met de wetenschap dat River Trotters met de winst naar huis zou gaan. Dat is op zich al een fijne gedachte. De 2e helft werd de focus vooral gelegd op het oefenen van de aanvalsspellen. Hiervoor krijgen we op de trainingen weinig tot geen gelegenheid, aangezien er nog niet met 10 man getraind is.

Deze spelletjes blijven vooralsnog lastig en zorgen voor de nodige onrust. Teveel focus op het spelletje zelf, terwijl de vele open mogelijkheden over het hoofd worden gezien. De juiste keuzes maken is nog een ‘dingetje’. Hier moet het team nog in groeien en de juiste balans zien te vinden. Dit zagen we dan ook terug in de tussenstanden van het 3e kwart (17-39) en de uiteindelijke eindstand van 26-47. Als kanttekening kan er wel aangegeven worden, dat de CCA brigade vanuit deze aanvallen maar liefst 27 keer vanaf de vrije worp lijn mocht aanleggen. Puntje van aandacht is wel dat hieruit slechts 7 keer het netje wordt gevonden. Verdedigend stond het wel, getuige de 26 punten die Juventus wist te maken.

Volgende week wacht ons om 15:00 uur in de Wielewaal de buurman uit Dordrecht, Rowic.
Hopelijk komen de toeschouwers in grote getalen naar de sporthal om de mannen en hart onder de riem te steken.

Het rij- en wasschema toegevoegd in het menu bij de M18. (HIER)

Door Jan Flach - Het is weer zo ver. Het seizoen 2017-2018 is officieel begonnen en we hebben er zin in. De eerste thuiswedstrijd in een nieuwe samenstelling en met een nieuwe staf. De eerste tegenstander is ook gelijk een geduchte, Rotterdam Basketbal. Altijd lastig in te schatten, afhankelijk van de spelers die beschikbaar zijn. River Trotters in ieder geval zonder Marijn Schoon en Bart die vanwege schoolverplichtingen niet aanwezig konden zijn.

De bal gaat omhoog en we zijn begonnen. Het is Jos die namens River Trotters de score opent. Beide teams zijn nog wat onwennig en het oogt allemaal nerveus. Dit tot aan de 5e minuut, waar Rotterdam een kleine voorsprong heeft genomen. Maar daarna gaat het daarna volledig mis aan de zijde van RT. Verdedigende afspraken worden niet nagekomen en aanvallend zijn de spelers volledig de kluts kwijt. 3 punter van Rotterdam en time out River Trotters. Helaas mocht dit niet baten, Rotterdam denderde over RT heen. Slechts 3 schamele punten in het 1e kwart was het resultaat tegenover 22 van Rotterdam.
Het 2e kwart was al niet veel beter en alleen Jamie (terug van weggeweest) weet het netje te vinden door sterk inside spel. Gelukkig blijft de schade beperkt, maar bij een 9-36 ruststand is er van een echte wedstrijd al geen sprake meer. Maar we hoeven ons ook niet naar de slachtbank te laten leiden. De coaches geven aan dat we toch minimaal 1 kwart willen winnen en tactisch wordt strijdplan aangepast. Verdedigend gaan we over op een zone en aanvallend meer vanuit een opportunistische gedachte.

Ook dit mag niet direct baten. Rotterdam loopt verder weg, maar vanaf de 7e minuut lijkt er een kleine opleving aan de kant van River Trotters en wordt er beter rond gespeeld en meer open kansen onder het bord gecreëerd en beginnen de jongens eindelijk wat individuele duels te winnen. Dit is wat we willen zien, vechtlust en nooit opgeven.
Deze lijn wordt in het 4e kwart doorgetrokken en hoewel de wedstrijd al gespeeld was, kreeg het publiek toch iets van de mogelijke potentie voorgeschoteld. Met nieuwkomer Finn, die met zijn lengte een welkome aanvulling zal gaan worden, Marijn Flach die de schroom van zich af begint te gooien, de gebroeders de Jongh die bij vlagen lieten zien waartoe ze in staat zijn, Darryl die zo graag wil en zijn eerste puntjes meepikte, Jamie die weer liet zien wat hij kan en Jos met zijn onuitputtelijk drang om niet op te geven, werd de doelstelling van de rust in het 4e kwart ingelost. 18-10 in het voordeel van River Trotters. Het kan dus wel.
De eindstand voor de statistici onder ons was 37-69, maar laat het einde van deze wedstrijd het begin zijn van een mooi seizoen, waarbij we volgende week met de uitwedstrijd tegen Juventus in Schiedam met een volledige selectie in staat moeten zijn om meer tegenstand te gaan bieden.