MU22 wint uit (23-26, 37-45, 49-68 en eindstand 61-79) van Goba. 

 Stand in de poule MU22

 GerardRose video hier

Door Dick Fijnekam - De laatste wedstrijd van het eerste deel van het seizoen. Onze jongens hebben geen kans meer op het kampioenschap maar door vandaag te winnen van onze oosterbuur (Goba) zal de tweede plek een mooi doel zijn.

Vandaag zaterdag 9 december spelen onze jongens in Gorinchem tegen Goba. De start van deze wedstrijd 20:00 uur.

Q1 – De scheidsrechter fluit de wedstrijd ingang. De tegenstander opent de score. We startte wat timide en het leek wel dat we nog wakker moeten worden, althans zo leek het vanaf de tribune.
Maar dan hebben we altijd Clifford nog. Hij legt aan voor een 3 punter en raak. In één worp schoot hij de stand weer gelijk.
De vrije worpen die door ons worden genomen waren niet altijd raak maar we hadden wel heel veel de rebound waaruit wordt gescoord.
Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor onze jongens. Mooie fastbreaks die ook mooi in het netje werden gegooid. De kansen gaan er nu ook echt in dat was tijdens de vorige wedstrijden het manco.
Halverwege maakte Clifford zijn 2de 3 punter. De stand komt hierdoor op 5 – 16. Deze stand was kennelijk even aanleiding om wat gas terug te nemen. De verzorgde verdediging was even niet meer, waardoor de tegenstander terug kon komen. Met nog 3:40 min. op de klok wordt het 16 – 16. Gelukkig worden onze jongens op tijd weer wakker en wordt er weer gescoord. Fabio ging daarmee van start door een mooie fastbreak ook met 2 punten te belonen.
Het laatste hoogtepunt in Q1 was dat de tegenstander, met nog 5 seconden op de klok, een 3 punter scoorde. Eindstand Q1 23 – 26.

Q2 – Ook deze keer opent de tegenstander de score. De tegenstander wil de achterstand snel ongedaan maken. Wij helpen daaraan heel goed mee. We missen de vrije worpen en rebounds hebben we wel maar worden gemist. De tegenstander scoort de 27 – 26 en neemt daardoor de voorsprong. Op dat moment breekt er een fase van op en neer gaan van aanvallen. De ene fastbreak na de andere volgen zich op. De score loopt gelukkig weer op en het scorebord geeft met nog 5 min. op de klok, 29 – 36 aan. Helaas kreeg onze Ian een technische fout maar gelukkig worden we daardoor niet uit het veld geslagen. Met nog 2:30 min. op de klok is de stand 33 – 40. In de laatste fase van Q2 stond Dion klaar voor een 3 punter en hij legde deze mooi in het netje. Daarna een fase met wat onbegrip over de beslissingen die de scheidsrechter neemt. Dat kan natuurlijk altijd gebeuren en zal ook op dit niveau regelmatig blijven terugkomen. Daar moet je nu eenmaal mee ‘dealen’. Wij moeten gewoon blijven scoren. Eindstand Q2 37 – 45.

Q3 – Niels opent de score. De rust heeft onze jongens goed gedaan. We waren redelijk los en de scores lopen aardig op. Een aantal mooie scores volgenden elkaar op. Fabio met een bonuspunt, gevolgd door een steal waar ook een score uitkwam. Een fastbreak tussen Clifford en Michiel (score). Het wordt prijs schieten. Een time-out wordt aangevraagd bij een stand van 41 – 56. Onze jongens gaan gewoon door met goed spelen en afmaken. Dion krijgt ook een bonus worp. Deze wordt gemist maar de rebound gaat erin. Dit gaat nog even lekker door. De tegenstander is het even helemaal kwijt. Eindstand Q3 49 – 68.

Q4 – Het duurt even voordat de score in dit kwart wordt geopend. Martijn opende de score gevolgd door een bonusworp (raak). Het is even de minuut van Martijn. Hij legt ook aan voor een 3 punter en deze beland mooi het netje. Stand 51 – 74. Het meegereisde publiek vond dit natuurlijk geweldig en Martijn werd veelvuldig gevraagd om dit te herhalen.

Met deze score stopt de machine even en wordt er flink gas teruggenomen. We spelen wat plichtmatig. Tussendoor wordt er natuurlijk wel wat gescoord. De mooie aanval die net niet wordt beloond met een score eindigde met een rebound van Jarik die het mooi afmaakt.
Dat was zo’n beetje het einde van de strijdlust van onze jongens. Er wordt in deze fase veel door ons gemist. De tegenstander weet nog wel wat te scoren. Het laatste antwoord kwam van de tegenstander. Zij namen afscheid van deze wedstrijd met een 3 punter.
Eindstand Q4 dus de wedstrijd 61 – 79.

We hebben deze wedstrijd gewoon goed gespeeld. Er zal ongetwijfeld wat te verbeteren zijn maar op deze manier afscheid nemen van dit deel van de competitie is gewoon prima.
We staan 2de en terwijl ik dit verslag opmaakt weet ik niet wat BV Oegstgeest heeft gedaan.

Al met al een seizoen met vele ups maar ook vele downs. Het was te wisselvallig om de nummer 1 te worden. Lang hebben we nog mee kunnen doen maar uiteindelijk kwamen we te kort. Hopen op een mooie tweede deel van het seizoen 2017 – 2018.

Ik wens iedereen fijne feestdagen en een goed en gezond 2018.

Door Dick Fijnekam - Het is zaterdag 18 november. Rivertrotters m22 doen nog volop mee om het kampioenschap. Onze jongens staan vandaag tegenover de nummer één na laatst (Almere Pioneers).

 Video GerardRose

De wedstrijd ging om 16:43 van start. Met de wedstrijd van vorige week nog in het achterhoofd zullen we zien hoe onze jongens deze wedstrijd aan gaan pakken.

Q1 – Onze jongens opende de score. Goed lopende aanvallen en een degelijke defensie. De kansen werden deze keer ook benut. De eerste 3punter werd door de tegenstander gemaakt. Ondanks die 3punter waren onze jongens geconcentreerd waren scherp in de defensie en scoorden er lekker op los. Halverwege kwam de eerste wissel bij een stand van 14 – 5.
De wedstrijd bleef meer dan het aanzien waard. Ook wij scoorde een 3punter (Dion). Onze jongens laten zien dat ze terecht bovenaan meedoen en gaan voor het kampioenschap.
Het scorebord geeft aan het einde van Q1 aan 25 – 11.

Q2 – Onze jongens opende wederom de score. Het verschil met Q1 is echter dat we veel slordiger gingen spelen. De passes kwamen niet meer aan maar bovenal gingen onze ballen niet meer in het netje. De tegenstander daarentegen scoorde vrolijk uit de counter. Bij de stand van 27 – 19 besloot onze coach een time-out in te lassen. Het grote verschil met Q1 is dat we de kansen misten en vergaten bovenal om te verdedigen. Hoe kan het toch dat er tussen Q1 en Q2 zo’n groot verschil zit. Met een mooie 3punter van Clifford kwam er toch weer een mooie marge 35 – 27.
Ondanks deze mooie score bleven onze jongens slordig spelen en lieten defensief veel steken vallen. Nog 2:27 min. op de klok was de stand 35 – 31. Aan het einde maakte Dion nog een mooie 3punter en kwamen we ook op 5 teamfouten. Het scorebord geeft aan het einde van Q2 aan 40 – 35.

Q3 – Net als de vorige kwarts opende onze jongens ook in Q3 de score. Helaas heeft de pauze geen rust in het team gebracht. We trokken het spel van Q2 door in Q3. In het begin viel het minder op omdat er toch punten werden verzameld. Na 5 min. spelen was de stand 48 – 39. Niet zo heel veel aan de hand zou je zeggen. In basketbal zijn dit soort verschillen niet zo groot en kunnen binnen no-time worden omgedraaid.
Het vreemde was ook dat het toch wel leek dat onze jongens controle hadden over de wedstrijd. Dat komt (denk ik) dat onze jongens steeds moesten aanvallen en de tegenstander steeds via de counter scoorde. Tegen het einde van Q3 liep onze voorsprong gestaag terug. Met nog 1:02 min. werd het onvermijdelijke bewaarheid 53 – 53.
Bij ons ging er in die minuut geen bal meer in. De tegenstander kreeg er nog wel 1 in.
Het scorebord geeft aan het einde van Q3 aan 53 – 55.

Q4 – Voordat onze jongens ook in Q4 de score opende vond er onder onze basket een mooi grondgevecht plaats. Wat ik hiermee wil zeggen, de bal was glad en daardoor viel de een na de ander op de grond en was de bal ongrijpbaar. Uiteindelijk wonnen wij deze slag en opende de score.
Dat wat het positieve wat ik kan melden, daarna trokken we onze vorm door en bleven maar grossieren in fouten. De coach kon het kennelijk niet meer aanzien en wisselde 4 van de 5 spelers. Hierdoor stond de basisvijf weer in het veld.
Het effect hiervan was niet wat de coach had gehoopt. We leek niet meer op samenspel. Iedereen, zo leek het althans, ging voor eigen succes en liepen constant tegen een zeer gesloten verdediging aan. De bal werd constant onderschept en via de vlijmscherpe counters scoorde de tegenstander.
Met nog 5:45 min en een stand van 53 – 63 vroeg onze coach een time-out aan.
De oplettende lezer ziet dat wij na 5 min. spelen nog niet hadden gescoord. Zelf de 2 vrije worpen die wij kregen gingen er niet in.
Met nog 4:45 min. op de klok scoorde we eindelijk een keer raak maar je kon zien dat er geen geloof meer in zat. Clifford maakte nog een mooie 3punter.
Is er nog voldoende tijd? Zouden onze jongens het nog kunnen omdraaien? Deze vraag gonst door de hal. Met nog 1:51 min. op de klok werd er wederom een time-out aangevraagd door onze coach. De tactiek werd door nog eens doorgenomen.
Dion deed weer een poging om 3 punten bij onze score op te tellen. Dat deed hij heel mooi maar stonden ook deze keer weer op 5 teamfouten.
Ondanks dat deed Clifford ook een poging om 3 punten bij onze score op te tellen. Ook hij deed het. Met een stand van 64 – 69 vroeg onze coach zijn laatste time-out aan.
De opdracht leek vanaf de tribune duidelijk. Maak een fout, hopen dat de tegenstander mist zodat wij de bal terug krijgen.
Die fouten dat ging best goed (totaal 10) maar de tegenstander scoorde er vrolijk op los met de gekregen vrije worpen.
Het scorebord geeft aan het einde van Q4 aan 64 – 74.

De scores per kwart: Q1 25 – 11 Q2 15 – 24 Q3 13 – 20 Q4 11 – 19.

Samenvattend kan je zeggen dat we een geweldige Q1 hebben gespeeld en dat het vanaf Q2 alleen maar minder werd.
Hiermee kunnen de kampioensinspiraties de ijskast in althans we hebben het niet meer in eigen hand.
Volgende week vrijdag 24 november spelen onze jongens de wedstrijd tegen de nummer 1 (Bouncers). Start van deze wedstrijd is 21:00 uur. Zou het nog kunnen?

Door Dick Fijnekam - Onze jongens vertrokken uit verschillende delen van onze provincie naar Leiderdorp om aan te treden tegen de plaatselijke BV Leiderdorp.

 Video GerardRose

Na een teleurstellende wedstrijd, vorige week tegen Oegstgeest wilden onze jongens deze keer een mooie overwinning binnen halen.
Deze ploeg staat onderaan en het zal toch niet gebeuren dat wij daar als eerste punten gaan verliezen. Voordat ik begin met Q1 te beschrijven geef ik de lezers een waarschuwing. De start kan als schokkend worden ervaren.

Q1- de scheidsrechter floot om 16:32 uur voor de start van de wedstrijd. Onze jongens gingen meteen furieus van start. Clifford stond klaar voor de 3-punter en ja hoor binnen. Nog binnen dezelfde minuut dacht Clifford weet je wat, ik ga klaarstaan voor de 3-punter en ja hoor weer binnen. De ene aanval was nog mooier en vooral sneller dan de andere. Na 3 minuten spelen was de stand 0 – 10. Ik heb niets teveel gezegd toch je was gewaarschuwd.
Wat een start en wat een schoonheid in deze 3-punters. De thuisploeg sputterde even wat tegen maar het was vooral de scherpte van onze jongens die er voor zorgde dat er lekker gescoord werd.
Het zou een fouten festival worden. Met nog 4 minuten op de klok had de thuisploeg al 5 teamfouten. Onze jongens gingen lekker door. Ook Dion stond klaar voor de 3-punter en ook hij schoot binnen. Met nog 2:30 min. op de klok was de stand 11 -21 niets aan de hand dus.
De thuisploeg had toch nog een eindsprint en eindigde Q1 met een 3-punter.
Stand einde Q1 = 18 – 23.

Q2 – de score werd door de thuisploeg geopend. De start was aan beide zijde rommelig. De passing was slordig en er werd niet gescoord. Na ruim 4 minuten was de stand 22 – 23. Het liep niet meer en de ene na de andere fout werd gemaakt. We hadden nog geen punt gehaald. Na bijna 5 minuten spelen ja u hoort het goed 5 minuten spelen werden er 2 punten bijgeschreven op het scorebord. Het onvermijdelijke werd bewaarheid. Na 5:21 min kwam de thuisploeg op voorsprong. Het werd een ‘pingpong’ score. Het ging van 26 - 25 naar 26 - 27 dan weer 28 - 27. Het ging door tot 30 – 29 toen volgde een time-out met nog 2:18 min. op de klok.
Q2 eindigde met een aantal series van vrije worpen. Stand einde Q2 is 31 – 32.

Q3 – onze jongens zijn in de rust even naar de kleedkamer gegaan om het een en ander te bespreken. De start was weer voor de thuisploeg. We bleven gelukkig wel strijden maar leek erg veel op lijden. Na een mooie fastbreak van onze jongens kwamen we toch weer op voorsprong. Het spel bleef op en neer gaan. Er kwam geen ruimte in de score. Het verschil bleef 1 punt. Halverwege Q3 kwam er meer rust in ons spel en gingen onze jongens er weer in geloven. Er kwam een gaatje in de score 37 – 44. Deze keer hielden ze het ook vast en liepen langzaam maar zeker uit. Deze fase verbloemde niet dat er over en weer fouten gemaakt bleven worden. Met nog 2:49 min. op de klok hadden beide teams 5 fouten. De stand was inmiddels 42 – 51. Ook dit kwart eindigde met een serie van vrije worpen. Einde van Q3 was 47 – 57. Het verschil van 10 punten die gemaakt waren in de eerste minuut van Q1 was weer gemaakt. Wij als publiek hadden weer een normale hartslag en konden met een gerust hart weer onze sociale media bijwerken.

Q4 – onze jongens opende de score. Heerlijk begin dachten we maar niets was minder waar. De ene na de andere Persoonlijke fout werd gemaakt. Het is vaak niet netjes om over de scheidsrechter te praten want je wint of verliest niet door de scheidsrechter maar een bezoekje aan de opticien kan echt geen kwaad. Met nog ruim 5 minuten op de klok was de score op teamfouten 4 – 3.
Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat er verschillende spelers allang 5 persoonlijke fouten hadden staan maar goed ze mochten blijven staan. We liepen uit naar een verschil van 13 punten ( 55 – 68 ). De klok tikte naar het einde van Q4 dus wedstrijd. Ook deze keer kwam de thuisploeg op 5 persoonlijke teamfouten wij hadden er 4. Nog wat vrije worpen over en weer kwam de thuisploeg toch weer wat dichterbij 62 – 70. Niet verontrustend maar toch. Ook ons team maakte toch weer gelijk in het klassement teamfouten 5 – 5.
Het was klaar en het publiek haalde toch wel opgelucht adem. De eindstand van Q4 dus de wedstrijd was 65 – 73.

Q1 18 – 23 Q2 13 – 9 Q3 16 – 25 Q4 18 – 16.

We hebben de 10 punten verschil van Q1 niet terug maar uiteindelijk, ondanks de fouten en ook wel slordige spel, heel erg verdient. De spanning in de wedstrijd zorgde voor veel frustraties zowel op het veld, het uitpubliek ( wij dus ) en de bank.
De overwinning was binnen en nu de neuzen weer richting 18 november. Het gaat gewoon door en we blijven in de top meedraaien. (COMPETITIESTAND)

18 november a.s. spelen onze jongens thuis in de eigen Wielewaal tegen de Almere Pioneers. De start van deze wedstrijd is 16:30 uur. Tot dan, moedig onze jongens aan.

Door Dick Fijnekam - Onze jongens moesten aantreden tegen BV Oegstgeest in Sporthal de Cuyl. De start was om 20:30 uur. De coach kon er vandaag niet bij zijn. Hij werd vervangen door Marcus Lock (dank hiervoor).

 Video GerardRose

De scheidsrechter floot om exact 20:30 uur voor het begin signaal.

De tegenstander opende de score. Je zag onze jongens echt zoeken naar een gaatje. Na een tijdje werd duidelijk dat deze jongens lastig te passeren waren, er zal iets op gevonden moeten worden. Dat was na een minuut spelen wel duidelijk.
De gelijke stand kwam op het scorebord doordat Michiel 2x vrij in het netje gooide.
De tegenstander ving onze jongens op en zij moesten maar een gaatje zien te vinden. Dit lukte niet. Na 3:35 min was de stand 4-2. Niet echt een basketbal score maar niet lang daarna ging de tegenstander ging profiteren van missers aan onze kant. De ballen werden regelmatig onderschept. De counters van de tegenstander waren ‘dodelijk’. Q1 was ook een fouten festival waardoor een van onze jongens al met 3P’s aan de kant werd gehaald. Een van de korte oplevingen aan onze kant was de 3 punter van Clifford. Deze werd meteen gepareerd door de tegenstander die ook een 3 punter produceerde.
Onze jongens hadden inmiddels 5 teamfouten. Het werd er niet beter op. De scores aan onze kant waren zeldzaam en de thuisploeg counterde er flink op los. De stand aan het einde van Q1 was 24 – 7.

Q2 – wederom opende de tegenstander de score. Toch startte onze jongens met veel meer bezieling. De wissels die ingebracht waren gingen er vol in. Het bracht in ieder geval passie in de wedstrijd waardoor ook de punten bij ons vielen. We sprokkelde punt voor punt. Halverwege Q2 stond het 30 – 14. Dit geeft al aan dat de tegenstander niet onder de indruk was en ook volop bleef scoren.
Marijn scoorde een 3 punter maar echt terugkomen zat er ook in Q2 niet in.
Aan het eind van dit kwart was de stand 38 – 21.

Q3 – helaas ook deze keer opende de tegenstander de score. Ian maakte meteen daarna een 3 punter. Onze jongens bleven zoeken naar openingen maar leken het al opgegeven te hebben. Na ieder balverlies hingen de koppen naar beneden waardoor de defensieve taken werden vergeten. Defensief waren onze jongens steeds te laat.
Met nog 4:56 op de klok was de stand 48 – 28. De wedstrijd was al een tijdje geen wedstrijd meer. Waar onze jongens probeerde aan te vallen en de bal steeds rond speelde was de tegenstander steeds te slim en pakte regelmatig de rond gespeelde ballen af.
Met vele fastbreaks liep de tegenstander uit naar onoverbrugbare score.
Eind van Q3 was de stand 61 – 33.

Q4 – het is toch gelukt om een keer de score te openen i.p.v. de tegenstander. Helaas was dit niet het startsein om het laatste kwart te gaan knallen. Het rondspelen was niet overtuigend en het verdedigen was bijna lachwekkend. Verdedigen doe je niet op deze manier. Een voorbeeld goed zichtbaar voor mij als schrijver van dit verslag. 4 man van ons werden onder de basket afgetroefd door 1 tegenstander. Dion mocht aanleggen voor 2 x vrij. De tegenstander kreeg nadat de 2de in het netje lag een technische fout waardoor Dion ook een 3de mocht nemen. Ze gingen alle 3 raak. Meteen daarna scoorde Dion met een 3 punter. Dit was dan wel het enige hoogtepunt van Q4. De tegenstander had ook mensen in dienst die met 3 punten tegelijk kunnen scoren. Dat gebeurde 3 keer dit kwart.
De tijd liep af van 10 minuten naar 0 minuten. Eindstand 77 – 49.

Samenvattend.

Onze jongens hadden vanaf minuut 1 niet gebracht wat normaal wel gebracht kan worden. Toegegeven dit team bestond uit vele ‘reuzen’ en soms zijn er tegenstanders die je gewoon niet liggen. Wat je dan in ieder geval daar tegenover kan stellen is inzet en goede passing. Het zat er vandaag gewoon niet in.
Je hoopt een zaterdagavond anders in te vullen maar het viel voor ons als supporters ook niet mee om dit te aanschouwen. Gerard heeft weer beelden gemaakt. Ik stel voor dat onze jongens dit als verplichte kost terug moeten kijken.

Q1 24 – 7 , Q2 14 – 14, Q3 23 – 12, Q4 16 – 16

Volgende wedstrijd is uit tegen Leiderdorp. Datum is zaterdag 11 november om 16:30 uur.

M22 groepsfoto HIER.

 Video GerardRose

M22 - Q2 basis voor mooie overwinning.

Door Dick Fijnekam - Onze jongens m22 starten vanmiddag om 13:15 uur in de eigen Wielewaal tegen onze oosterburen (Goba).

Ons team, compleet, startte met een teamfoto. Daarna ging Dion weer naar de kleedkamer om zijn tenue te verruilen voor normale kleding. Nee voor Dion komt deze wedstrijd nog te vroeg. Marijn Schoon was vandaag de versterking van het team.

De scheidsrechter fluit om de wedstrijd te starten.
Q1 - Goba opent de score maar binnen een flits scoorde Clifford weer gelijk. De wedstrijd was gestart. Nog binnen de 2 minuten spelen stond Clifford klaar voor zijn 3 punter en…. binnen. Het team startte goed en binnen deze 2 minuten was de stand 7-2.
Maar Goba is hier niet gekomen om naar de slachtbank geleid te worden. Moet gezegd dat onze jongens 2 x een rebound miste waardoor Goba in de fastbreak wel kon scoren 7-6.
Fabio nam de 1ste 2 vrije worpen voor zijn rekening 1 x raak. Na 5 minuten was de score 11-10. Het ging op en neer.
Het 2de deel van Q1 was niet onze beste periode. Het werd slordig en Goba liep uit naar 14-18. De laatste score was voor Michiel. Stand einde Q1 16-18.

Q2 – Patrick opende de score en daarmee de gelijkmaker. Fabio mocht ook de twee reeks vrij worpen nemen. Deze keer 2 x raak. Het eerste deel van Q2 was geweldig van onze kant. Mooie aanvallen beloont met mooie scores. Even een mooie score eruit lichten. Jarik mist schot, rebound mis, Michel pakt de bal en krijgt 2 x vrij. Helaas 2 x mis maar dit gaf aan dat onze jongens gretig waren. Na de time-out liep de score lekker op 31 – 22 met nog 4:26 min op het scorebord. Nog een keer een mooie score uitgelicht. Ian pakte de bal van de tegenstander, de fastbreak werd door Ian gemist maar Niels liep goed mee waardoor hij kon scoren. De fouten waren talrijk in dit kwart. Met nog 3:11 min op het scorebord was de stand 34-25.
Het laatste deel van Q2 waren voornamelijk scores uit vrije worpen. Goba heeft inmiddels zijn 5de teamfout gemaakt. Enerverende kwart met mooie scores. Stand einde Q2 41-25.

Q3 – Goba opent de score. Geeft zich zeker nog niet gewonnen. Voor de 3de keer krijgt Fabio 2 x vrij. Hij scoort 1 x. De beginfase van Q3 was rommelig. Je zag dat onze jongens onbewust wat gas terug namen en dat Goba nog wat wilde. Ook het begin van Q3 veel vrije worpen. Onze jongens trakteerde het publiek met mooie scores. Tot 2 keer toe een fastbreak van eigen helft. Score 50 – 30. Ian dacht laat ik het eens van afstand proberen en ….. 3 punten. Met nog 5 min. op de klok stand 55 – 30. De coach kwam met een dubbele wissel. Onze jongens namen het heft weer in handen. Jarik kwam met zijn knie in aanraking met de tegenstander. Even was iedereen stil maar Jarik stond op en ging door. Na een minuut ging hij er toch af. De pijn was te groot. Geen risico’s want er komen nog veel wedstrijden.
Het laatste deel van Q3 ging op en neer. Stand einde Q3 63 – 36.

Q4 – Rivertrotters opende de score en wilde snel een einde maken aan de illusies van Goba om hier met de winst naar huis te gaan.
Doordat onze jongens een grote voorsprong hebben sluipt er toch gemakzucht in. Na 2 min. spelen was de stand 67 – 42. Er wordt nu toch wel veel gemist. Geen score, ook niet uit de rebound. Met nog 6:07 min. op de klok een time-out. Daarna gaat het weer gelijk op. Beide teams willen wel maar doordat de score gelijk opgaat, ziet Goba ook wel in dat hier niets te halen valt. Een leuk moment was nog dat Patrick schoot en dat de bal twee keer over de rand rond draaide en bij de laatste draai de bal toch niet in het netje ging. Dit gaf ongeveer aan hoe Q4 verder verliep. De laatste 30 seconden rondspelen en klaar.
Einde stand Q4 dus meteen einde wedstrijd 75 – 50.

Lekkere wedstrijd en de basis van deze overwinning werd in Q2 gemaakt.
Q1 16 – 18, Q2 25 – 7, Q3 22 – 11, Q4 12 – 14

We zijn nog volop in de race voor het kampioenschap. De volgende wedstrijd is uit tegen Oegstgeest, 4 november om 20:30 uur. Kom onze jongens aanmoedigen.

 

Door Dick Fijnekam - M22 – minimale bezetting, maximaal resultaat.

 Video GerardRose

Het is 14:55 uur. De teams stellen zichzelf voor en lopen langs de scheidsrechters van dienst.
Ons team heeft 6 man personeel beschikbaar. Twee nog geblesseerden (Niels en Dion) en Jarik aan het werk.
Om 15:00 uur floot de scheidsrechter op de fluit en de wedstrijd ging los.
De tegenstander opende de score gevolgd door een snelle uitbraak en score van Fabio.
Patrick liet zich gelden in de start van Q1. Van afstand net voor de 3puntslijn raak, 3 punten in de pocket. Daarna kreeg hij 2x vrij maar niet voordat onze coach een time-out aanvroeg. Na de time-out schoot Patrick 1 x raak.
De wedstrijd ging wat heen en weer zonder echte actie totdat ….. Ian pakte mooi de bal af van de tegenstander en liep in een streep richting de basket, raak.
Zijn broer dacht wacht even ik ga maar eens aanleggen voor 3 punten, raak. Stand na 7:13 was 13-7.
Een mooie fase in de wedstrijd brak aan. Mooie scores gevolgd door een onzorgvuldigheid in de defensie. Dan het einde van Q1. De tegenstander dacht in de laatste seconde laat ik het eens proberen vanaf grote afstand en ja hoor hij ging erin. Wat een slot. Eindstand Q1 19-18.

Na een korte break startte Q2. De tegenstander opende wederom de score. Waardoor een kleine achterstand op het scorebord verscheen.
Maar wij hebben Clifford met zijn 2de 3 punter gevolgd door 2x vrije worp, 2x raak.
De wedstrijd ging over in een snelle fase van onze kant. De ene aanval nog mooier dan de andere. Fabio mooie aanval, mis maar in de rebound Michiel raak. Wissel Martijn voor Fabio. Martijn liet zich meteen gelden met een mooie score 30 – 24.
Daar hebben we onze Clifford weer met zijn 3 punter. De score daarop moet je zien op de film gemaakt door Gerard. Clifford scoort een mooie 2 punter vanaf de zijkant in een soort draai. Prachtig. Het scorebord geeft aan het eind van Q2 aan 39 – 31.

Na een break van 10 minuten (rust) opende de tegenstander wederom de score. Ian maakte een mooie 2 punter gevolgd door een fout van de tegenstander dus bonus worp. Deze ging mis. De volgende aanval die Patrick mist, maar in de rebound maakt hij alsnog de 2 punten. Stand 45 – 35. Mooie voorsprong.
Het is Q3 waar onze jongens vaak wat minder spelen. In dit geval zeker niet. Na de time-out Clifford dacht had ik al een 3 punter gemaakt? Nou deze ging er mooi en ja hij maakte zijn 4de 3 punter. De ene aanval was nog mooier dan de andere met als gevolg een mooie tussenstand 54 – 41 met nog 2:40 min op de klok.
Het bord geeft aan dat onze jongens inmiddels 5 teamfouten hebben waardoor het even oppassen wordt. Ian besluit met een fastbreak de eindscore van Q3 te zetten op 60 – 46.

Het laatste kwart begint pas na 2 minuten. Ik bedoel te zeggen dat er in deze 2 minuten niet werd gescoord. Onze jongens opende in dit kwart de score. Michiel had deze eer. Dan zie je dat de vermoeidheid zichtbaar wordt. Met 6 spelers in zo’n tempo spelen vergt veel van de energie. De score met nog 5:24 min op het bord was 64 – 46. De tegenstander scoorde pas na 6:30 de eerste score uit een vrije worp. Onze jongens namen wat gas terug en vonden het wel goed zo. De score aan eind van Q4 dus wedstrijd is 68 – 53.

Geen moment echt in gevaar geweest. De jongens hebben alle kwarts gewonnen.
Q1 19-18 Q2 20 – 13 Q3 21 – 15 Q4 8 – 7.

Onze jongens M22 houden hun ongeslagen status en staan bovenaan. Even een weekje rust en zaterdag 14 oktober staat BV Oegstgeest op het programma in de eigen Wielewaal. Start is om 13:00 uur.

Door Dick Fijnekam - Zaterdag 16 september, volgens de meteorologen de koudste 16 september ooit gemeten, starten de heren van onder 22 met hun competitie.

De Wielewaal is weer voorbereid op een aantal mooie wedstrijden met als toetje Heren 1.

Maar nu M22. Een nieuwe coach, een aantal blessures en een nieuwe, oude bekende komend van U18.
Na intensieve trainingen in de Wielewaal en Appelgaard zijn onze jongens klaar voor de eerste competitie wedstrijd.
De eerste tegenstander is Leiderdorp. Beide teams starten met 7 spelers. Dit is geen grote marge wat later in de wedstrijd zeer pijnlijk zichtbaar wordt.

Het is 16:00 uur en de scheidsrechter fluit voor de start van Q1.

Na even aftasten opende Clifford de score. Het is dan begonnen. Zo begint Q1 heel rustig maar na 4 min en 30 seconden stond Ian klaar om te vuren en ja daar is de 1ste driepunter. De zaal leeft op net als de bank.
Een enkele minuut later dacht zijn broer wacht even wat jij kan en Clifford stond ook klaar voor zijn driepunter en ook deze ging mooi in het netje.
Stand met nog 3 minuten is 15 – 9. Zo kabelde Q1 naar zijn eind met de stand 18 – 11.

Q2
De score werd geopend door Fabio, de volgende ook gevolgd door een fout van Fabio. Wat een start lekker fel en dan ligt een fout op de loer.
Na een rommelige fase aan onze kant ging de score bij de tegenstander ook omhoog. 24 – 18.
Gelukkig herpakte onze jongens zich en gingen ook weer scoren 33 – 26.
Tegen het einde van Q2 dacht Clifford wacht even ik leg even aan voor een driepunter en daar was ie weer. Nog 8 seconden te spelen.
Met nog 1 seconde te spelen mocht Martijn nog even aanleggen voor 2 x vrije worp. De 1ste ging raak de 2de mis maar met een rebound van Michiel nog eens 2 punten erbij. Eindstand Q2 39 – 26.

Q3
Deze keer opende de tegenstander de score net als de 2de en de 3de. Pas na 2,5 minuut kon Ian uit 2 x vrije worp scoren. Het ging lopende dit kwart een stuk minder met onze defensie. De tegenstander liep te gemakkelijk door de defensie heen en de score was dan ook met nog 5 minuten op de klok 42 – 37.
Ruim voor einde van Q3 hadden beide teams al 5 teamfouten. Met nog 2:36 greep onze coach in met een time-out. Stand was inmiddels 48 – 44.
Uiteindelijk was de eindstand in Q3 52 – 46. Werk aan de winkel dus.

Q4
De tegenstander opende weer als eerste de score net als de 2de en de 3de. Met nog 7:52 op de klok kwam de tegenstander langszij 52-52.
De spanning liep overal hoog op. Het zal toch niet.
Het onvermijdelijke werd bewaarheid de tegenstander kwam op voorsprong 53 – 54. Er ging weer veel mis met als gevolg dat de koppen gingen hangen. Punt voor punt werd er aan beide kanten gescoord. Geen van beide ploegen liep uit 57 – 57 met nog 3:11 op de klok.

Toen begonnen de fouten te tellen. Nadat een van de spelers van de tegenstander eerder naar huis moest liep de tegenstander tegen de eerste 5 fouten aan. Niet lang daarna liep Fabio ook tegen 5 fouten aan en moest gaan zitten.
De stand was inmiddels wel in ons voordeel 63 – 58. Niet lang daarna liep Clifford tegen 5 fouten aan en ook hij kon gaan zitten.
Beide teams 5 spelers en geen reserves meer. Het kon nog erger want de tegenstander liep wederom tegen 5 fouten aan en toen waren er nog maar 4 spelers over. Beide teams hadden inmiddels ook al 5 fouten binnen geharkt. Wat een fouten festival zeg.

De laatste fase bleven we de voorsprong vasthouden met uiteindelijk een eindstand van 68 – 61.

Wat een wedstrijd. Als je er niet bij was geloof je het niet.
De overwinning is in de tas op naar wedstrijd 2 uit in Almere tegen de Almere Pioneers. Start 16:00 uur.

Dick Fijnekam