Door Dick Fijnekam - M22 – minimale bezetting, maximaal resultaat.

 Video GerardRose

Het is 14:55 uur. De teams stellen zichzelf voor en lopen langs de scheidsrechters van dienst.
Ons team heeft 6 man personeel beschikbaar. Twee nog geblesseerden (Niels en Dion) en Jarik aan het werk.
Om 15:00 uur floot de scheidsrechter op de fluit en de wedstrijd ging los.
De tegenstander opende de score gevolgd door een snelle uitbraak en score van Fabio.
Patrick liet zich gelden in de start van Q1. Van afstand net voor de 3puntslijn raak, 3 punten in de pocket. Daarna kreeg hij 2x vrij maar niet voordat onze coach een time-out aanvroeg. Na de time-out schoot Patrick 1 x raak.
De wedstrijd ging wat heen en weer zonder echte actie totdat ….. Ian pakte mooi de bal af van de tegenstander en liep in een streep richting de basket, raak.
Zijn broer dacht wacht even ik ga maar eens aanleggen voor 3 punten, raak. Stand na 7:13 was 13-7.
Een mooie fase in de wedstrijd brak aan. Mooie scores gevolgd door een onzorgvuldigheid in de defensie. Dan het einde van Q1. De tegenstander dacht in de laatste seconde laat ik het eens proberen vanaf grote afstand en ja hoor hij ging erin. Wat een slot. Eindstand Q1 19-18.

Na een korte break startte Q2. De tegenstander opende wederom de score. Waardoor een kleine achterstand op het scorebord verscheen.
Maar wij hebben Clifford met zijn 2de 3 punter gevolgd door 2x vrije worp, 2x raak.
De wedstrijd ging over in een snelle fase van onze kant. De ene aanval nog mooier dan de andere. Fabio mooie aanval, mis maar in de rebound Michiel raak. Wissel Martijn voor Fabio. Martijn liet zich meteen gelden met een mooie score 30 – 24.
Daar hebben we onze Clifford weer met zijn 3 punter. De score daarop moet je zien op de film gemaakt door Gerard. Clifford scoort een mooie 2 punter vanaf de zijkant in een soort draai. Prachtig. Het scorebord geeft aan het eind van Q2 aan 39 – 31.

Na een break van 10 minuten (rust) opende de tegenstander wederom de score. Ian maakte een mooie 2 punter gevolgd door een fout van de tegenstander dus bonus worp. Deze ging mis. De volgende aanval die Patrick mist, maar in de rebound maakt hij alsnog de 2 punten. Stand 45 – 35. Mooie voorsprong.
Het is Q3 waar onze jongens vaak wat minder spelen. In dit geval zeker niet. Na de time-out Clifford dacht had ik al een 3 punter gemaakt? Nou deze ging er mooi en ja hij maakte zijn 4de 3 punter. De ene aanval was nog mooier dan de andere met als gevolg een mooie tussenstand 54 – 41 met nog 2:40 min op de klok.
Het bord geeft aan dat onze jongens inmiddels 5 teamfouten hebben waardoor het even oppassen wordt. Ian besluit met een fastbreak de eindscore van Q3 te zetten op 60 – 46.

Het laatste kwart begint pas na 2 minuten. Ik bedoel te zeggen dat er in deze 2 minuten niet werd gescoord. Onze jongens opende in dit kwart de score. Michiel had deze eer. Dan zie je dat de vermoeidheid zichtbaar wordt. Met 6 spelers in zo’n tempo spelen vergt veel van de energie. De score met nog 5:24 min op het bord was 64 – 46. De tegenstander scoorde pas na 6:30 de eerste score uit een vrije worp. Onze jongens namen wat gas terug en vonden het wel goed zo. De score aan eind van Q4 dus wedstrijd is 68 – 53.

Geen moment echt in gevaar geweest. De jongens hebben alle kwarts gewonnen.
Q1 19-18 Q2 20 – 13 Q3 21 – 15 Q4 8 – 7.

Onze jongens M22 houden hun ongeslagen status en staan bovenaan. Even een weekje rust en zaterdag 14 oktober staat BV Oegstgeest op het programma in de eigen Wielewaal. Start is om 13:00 uur.

Door Dick Fijnekam - Zaterdag 16 september, volgens de meteorologen de koudste 16 september ooit gemeten, starten de heren van onder 22 met hun competitie.

De Wielewaal is weer voorbereid op een aantal mooie wedstrijden met als toetje Heren 1.

Maar nu M22. Een nieuwe coach, een aantal blessures en een nieuwe, oude bekende komend van U18.
Na intensieve trainingen in de Wielewaal en Appelgaard zijn onze jongens klaar voor de eerste competitie wedstrijd.
De eerste tegenstander is Leiderdorp. Beide teams starten met 7 spelers. Dit is geen grote marge wat later in de wedstrijd zeer pijnlijk zichtbaar wordt.

Het is 16:00 uur en de scheidsrechter fluit voor de start van Q1.

Na even aftasten opende Clifford de score. Het is dan begonnen. Zo begint Q1 heel rustig maar na 4 min en 30 seconden stond Ian klaar om te vuren en ja daar is de 1ste driepunter. De zaal leeft op net als de bank.
Een enkele minuut later dacht zijn broer wacht even wat jij kan en Clifford stond ook klaar voor zijn driepunter en ook deze ging mooi in het netje.
Stand met nog 3 minuten is 15 – 9. Zo kabelde Q1 naar zijn eind met de stand 18 – 11.

Q2
De score werd geopend door Fabio, de volgende ook gevolgd door een fout van Fabio. Wat een start lekker fel en dan ligt een fout op de loer.
Na een rommelige fase aan onze kant ging de score bij de tegenstander ook omhoog. 24 – 18.
Gelukkig herpakte onze jongens zich en gingen ook weer scoren 33 – 26.
Tegen het einde van Q2 dacht Clifford wacht even ik leg even aan voor een driepunter en daar was ie weer. Nog 8 seconden te spelen.
Met nog 1 seconde te spelen mocht Martijn nog even aanleggen voor 2 x vrije worp. De 1ste ging raak de 2de mis maar met een rebound van Michiel nog eens 2 punten erbij. Eindstand Q2 39 – 26.

Q3
Deze keer opende de tegenstander de score net als de 2de en de 3de. Pas na 2,5 minuut kon Ian uit 2 x vrije worp scoren. Het ging lopende dit kwart een stuk minder met onze defensie. De tegenstander liep te gemakkelijk door de defensie heen en de score was dan ook met nog 5 minuten op de klok 42 – 37.
Ruim voor einde van Q3 hadden beide teams al 5 teamfouten. Met nog 2:36 greep onze coach in met een time-out. Stand was inmiddels 48 – 44.
Uiteindelijk was de eindstand in Q3 52 – 46. Werk aan de winkel dus.

Q4
De tegenstander opende weer als eerste de score net als de 2de en de 3de. Met nog 7:52 op de klok kwam de tegenstander langszij 52-52.
De spanning liep overal hoog op. Het zal toch niet.
Het onvermijdelijke werd bewaarheid de tegenstander kwam op voorsprong 53 – 54. Er ging weer veel mis met als gevolg dat de koppen gingen hangen. Punt voor punt werd er aan beide kanten gescoord. Geen van beide ploegen liep uit 57 – 57 met nog 3:11 op de klok.

Toen begonnen de fouten te tellen. Nadat een van de spelers van de tegenstander eerder naar huis moest liep de tegenstander tegen de eerste 5 fouten aan. Niet lang daarna liep Fabio ook tegen 5 fouten aan en moest gaan zitten.
De stand was inmiddels wel in ons voordeel 63 – 58. Niet lang daarna liep Clifford tegen 5 fouten aan en ook hij kon gaan zitten.
Beide teams 5 spelers en geen reserves meer. Het kon nog erger want de tegenstander liep wederom tegen 5 fouten aan en toen waren er nog maar 4 spelers over. Beide teams hadden inmiddels ook al 5 fouten binnen geharkt. Wat een fouten festival zeg.

De laatste fase bleven we de voorsprong vasthouden met uiteindelijk een eindstand van 68 – 61.

Wat een wedstrijd. Als je er niet bij was geloof je het niet.
De overwinning is in de tas op naar wedstrijd 2 uit in Almere tegen de Almere Pioneers. Start 16:00 uur.

Dick Fijnekam