Door Ilse Voogd - Zaterdag 23 September vertrok VU22 naar Soest. Vanwege afwezigheid van 3 meiden stonden er 6 speelsters op het veld, dat betekende dus hard aan de bak voor onze meiden.

We waren van plan te starten met waar we de laatste wedstrijd mee geëindigd waren. Dit was dat er snelheid moest zijn en een full court verdediging. Dit pakte goed uit want we kwamen op een mooie voorsprong. We sloten de eerste periode af met 13-20.

Als antwoord op ons snelle spel gingen de meiden van Soest in de tweede periode in een zone verdediging staan. De vorige wedstrijd losten we dit niet goed op, maar na de training hadden we een goede aanval tegen de zone en dit pakte goed uit. De passes waren goed en we liepen uit, we gingen de rust in met 28-39.

Na de rust waren we uitgerust en de fouten waren ook nog mooi op schema. Maar de eerste 2 minuten van de derde periode waren we helemaal niet scherp en kwam de tegenstander terug en ze maakte een run van 6-2. Na de time-out, met een goede peptalk waren we weer helemaal in de wedstrijd en lieten we de tegenstander geen kans meer om verder terug te komen. We sloten deze periode af met 45-60.

De laatste periode, konden we rustig verdedigen en niet veel fouten maken. De tegenstanders werden een beetje gestrest waardoor ze veel balverlies hadden en wij rustig nog mooie scores konden maken. We hadden eigenlijk één taak en dat was de wedstrijd netjes uitspelen en uitlopen. Dit ging tot het eind goed en resulteerde in een eindstand van 49-84 voor River Trotters!

De volgende thuiswedstrijd is 7 oktober om 13:15. Hopelijk tot dan!

Annelie: 27 punten, Ilse: 17 punten, Annesofie: 14 punten, Anouk: 12 punten, Annewil: 10 punten en Lis

Door Annelie Egas - Het seizoen is weer van start gegaan, de meiden van de vu22 stonden klaar om een wedstrijd te gaan spelen tegen Helmink heroes uit Zwijndrecht. Onder leiding van Walter Wijnja en Robert van Diest.

De eerste score was voor Rivertrotters, we starten met de verdediging help and recover. We wilden voor de fast breaks gaan, alleen door slordige passes van ons over de breedte van het veld ging de tegenstander er met de fast breaks van door. De tegenstander had hierdoor een flinke run en we sloten de eerste periode af met 8-17.

In de tweede periode kwamen we veel op de vrije worpen lijn door dat we drives naar binnen maakten. Het aantal teamfouten van de tegenstander liep daarom ook hard op. De vrije worpen vielen helaas niet honderd procent. Maar de slechte passes van de Rivertrotters waren ook nog her en der aanwezig en de tegenstanderds benutten deze kansen goed. We gingen de rust in met 13- 31

Na de rust waren we weer helemaal opgeladen, we starten in een full court verdediging en werkten hard. Dit was te zien in de punten. We wonnen de periode met 16-13 en de stand was hier 29-44.
We zetten deze verdediging en deze sfeer door in de vierde periode. De scores gingen goed, het samenspel was goed. En de tegenstander die werd moe, wat ook niet gek was want ze waren met zes speelsters. Dankzij ons harden werken hebben we de achterstand in gehaald tot maar 8 punten. De eindstand was 44-52. Alles bij elkaar was het een leuke wedstrijd. Met goed samenspel en harde verdediging, we zien uit naar de volgende wedstrijd!

Volgende week spelen we tegen Red Stars in Soest. De volgende thuiswedstrijd is 7 oktober om 13:15 tegen Crackerjacks. Tot dan!