Na de volgende tussenstanden 19-19, 21-26, 30-37 en 41-41 verliezen we uiteindelijk met 49-56.

  Foto's MSE 1

Door Arco van Genderen - River Trotters heeft vizier niet op scherp en laat punten liggen tegen Hoppers.River Trotters heeft vizier niet op scherp en laat punten liggen tegen Hoppers.

Afgelopen zaterdag stond in de eigen Wielewaal de wedstrijd tegen Hoppers op het programma. In de uitwedstrijd werd nog, zij het met een lage score, gewonnen van de gasten uit Hoorn.
Na een lange warming-up (voor degene die het gemist hebben, het was koud in de sporthal) begonnen Leron, Chris, Chris, Dexter en Ferdy aan de wedstrijd. Met voornamelijk een goed spelende Dexter bleef de stand gelijk op gaan. Het is te wijten aan het missen van vrije worpen dat River Trotters niet wegloopt bij de Hoppers. Aan het einde van het eerste kwart komen de Hoppers via wél verzilverde vrije worpen op kleine voorsprong.

Over de rest van de eerste helft kunnen we kort zijn. De Hoek en Blok formatie is slordig, mist open schoten, open layups en veel vrije worpen en gaat dan ook met een dikke achterstand de rust in. (26-37)
In de tweede helft zakt Hoppers steeds vaker terug in een zone verdediging, waar de River Trotters de zone van vorige week helemaal kapot schoten, wilde de driepunter (normaal een sterk wapen) maar niet vallen. Vanaf halverwege het derde kwart werd het tempo wel een tandje opgeschroeft en mede dankzij de nodige scores van Gillian kruipt de thuisploeg puntje voor puntje terug in de wedstrijd. Halverwege het vierde kwart is er zelfs voor het eerst sinds lange tijd weer een voorsprong voor de Hoek en Blok formatie. Vanaf dat punt is de organisatie bij River Trotters weg en duurt het te lang voor de open man in de zone de bal krijgt. Er zijn nog de nodige kansen om vanaf de vrijeworplijn in de wedstrijd te blijven maar die worden, geheel in stijl van de wedstrijd, gemist.

Een nog zwarter randje om de wedstrijd komt 24 seconden voor het einde. De scheidsrechter beoordeelt, tot verbazing van spelers, publiek én tegenstander, een ongelukkige fout van Niek om de tijd te stoppen als diskwalificerende fout en hij moet het veld verlaten. Hoppers scoort nog twee keer vanaf de vrijeworplijn en zet de eindstand op het bord: 49-57.
Gezien het grote aantal gemiste driepunters en vrije worpen (18) een volstrekt onnodig verlies, maar daar koop je niks voor.

Aanstaande Zaterdag krijgt de Hoek en Blok formatie een nieuwe kans. Uit in Roosendaal tegen Blauw-Wit, het team dat al twee keer verslagen werd dit seizoen.

Door Nick van der Werf - Vanaf half vier in de middag tot elf uur in de avond was de Hoek en Blok heren 1 selectie op pad om twee competitie punten veilig te stellen.

De Jugglers in Enschede, hekkensluiter dit jaar, betrad met zeven man de sporthal. River Trotters was op één speler na compleet. 

Boodschap van coach Muris was op de training afgelopen week al duidelijk, je moet focusseren wil je ook deze, op papier eenvoudige wedstrijden winnen. 

Waar het eerste kwart stroefjes begon en de River Trotters aanvalsplannen nog niet helemaal liepen tegen de twee-drie zone verdediging die Jugglers koos om de gehele wedstrijd aan te houden, liep de wedstrijd nog even gelijkmatig op. De twee Twentse centers pakte verdiend hun punten en bij de Rivertrotters liepen de schutters langzaam warm. 

Bij een 30-39 ruststand had inmiddels iedereen minuten gemaakt, de laatste details werden door besproken. 

Kwarten drie en vier werd bij de Hoek en Blok selectie op papier een strijd om wie de topscorer zou worden, Gillian eindigde op 13, Stef schoot weer met scherp en eindigde op 17 maar, Chris en Leron kon het niet laten beide 18 punten te maken. Prima kleedkamer discussie achteraf met de winst (63-80) op zak. 

Komend weekend, zaterdag 17 Maart speelt River Trotters Heren1 weer thuis om 19:30 tegen de Hoppers uit Hoorn. 

Tot dan in Sporthal de Wielewaal ?! 

Door Stef Zorg - River Trotters pakt prima overwinning tegen concurrent

Stand competitie MSE 1

 Foto's MSE 1 Jan Wim - DenBoer

Nog met het schaamrood op de kaken van de blamerende thuisnederlaag van vorige week, moesten de heren van de Hoek & Blok selectie dit keer aantreden tegen naaste concurrent CBV Binnenland uit Barendrecht. In de strijd om een play-off ticket is het erop of eronder vandaag voor beide teams.

De Barendrechters komen flitsend uit de startblokken waarbij River Trotters flink gas moet geven om mee op te gaan met Binnenland. De tegenstander schiet in de eerste periode vooral met scherp van achter de driepunte lijn. Via Leron Esajas en Niek van Vliet blijven de River Trotters in de wedstrijd.

Uiteindelijk staat er een ruststand van 34-34 op het scorebord en verdwijnen de teams de kleedkamer in. Tijdens de rust worden de puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ gezet en is het vooral zaak om goed te starten in de tweede helft.
Vaak is de derde periode een zeer wisselend kwart waarin de Hardinxvelders niet scherp zijn. Bij het ontbreken van scherpte was bij Chris den Boer dit keer absoluut geen sprake. Met feilloze driepunters heeft hij een groot aandeel in de 11-0 run die River Trotters weet te plaatsen. Binnen no-time staat er een tussenstand van 45-34 op het scorebord en vluchten de mannen van CBV Binnenland de time-out in. In het vervolg van de derde periode gaat het wederom gelijk op waarna er met nog tien minuten te spelen een stand van 58-46 op het bord staat.

Al vroeg in de vierde periode lijkt de wedstrijd toch enigszins gespeeld. De Barendrechters hebben een minder diepe bank dan de selectie van coach Muris Agic. Waar de River Trotters frisse energie kunnen brengen in de wedstrijd, lijkt de energie bij Binnenland wat vervlogen. Via een tussenstand van 64-57 eindigt de wedstrijd uiteindelijk in een duidelijke en verdiende 78-59 voor de Hardinxvelders.
Kortom, een prima en zeer belangrijke overwinning op naaste concurrent CBV Binnenland. Zeker na de blamage van vorige week was iedereen vooral verheugd het trouwe publiek weer voorzien te hebben van een leuke pot basketbal!

Komende week wacht op vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Zwolle, waarna op 17 februari de volgende thuiswedstrijd tegen Almere op het programma staat. Hopelijk tot dan!

Door Niek van Vliet - River Trotters MSE 1 verliest belangrijke thuiswedstrijd.

Zaterdagavond 20 januari mag River Trotters als toetje van de avond #supersaturday afsluiten. Een dag waarop de wedstrijden tussen de 1e teams van River Trotters en korfbalvereniging Vriendenschaar gecombineerd worden. De Hoek & Blok formatie neemt het op tegen Arnhem Eagles, een stugge ploeg waar in de uitwedstrijd van werd verloren.

De Hardinxveldse ploeg moet het doen zonder de nog geschorste Gillian Boldewijn, de wegens privéomstandigheden afwezige Nick van der Werf en Christiaan Batman die nog niet speelgerechtigd is. Daar tegenover was David Bouwmeester overgekomen uit Duitsland om de gelederen te versterken.

Zoals bekend is de tegenstander een stugge ploeg die met hard werken het veel ploegen lastig maakt, desondanks bungelt de ploeg uit Arnhem onderaan de ranglijst. De wedstrijd wordt door de Hardinxveldse ploeg gestart met Leron Esajas, Donophan Alberto, Stef Zorg, Ferdinald Zinhagel en Chris den Boer. Na een aantal minuten basketball staat de ploeg uit Arnhem 6-14 voor. Mede door een aantal driepunters van Kasper Rijkers. En uiteindelijk ziet River Trotters een 15-24 achterstand op het bord aan het eind van het 1e kwart.

Het tweede kwart blijft het beeld van de wedstrijd redelijk hetzelfde, Arnhem blijft simpel scoren en River Trotters heeft moeite met het vinden van de basket. Wel kan Arco van Genderen door een aantal goede pick and rolls de bucket een aantal keer bereiken en scoren. De score blijft dit kwart gelijk en de ruststand is 30-39. River Trotters speelt vooral tegen zichzelf en raakt ietwat geïrriteerd van het leidende duo.

In het 3de kwart blijft River Trotters vechten tegen zichzelf en tegen de Arnhemmer ploeg die zelf iets uit kan lopen naar 41-55. De urgentie komt nu toch echt bij de CAB mannen dat er iets moet gebeuren in deze wedstrijd wil er gewonnen worden. Na 5 minuten komt de wedstrijd los en als de stand 50-59 maakt River Trotters een run en komt door twee driepunter van Chris den Boer en een score van Stef Zorg terug tot 58-59. Alles lijkt weer mogelijk. Maar uiteindelijk is het toch Arnem Eagles dat aan het langste eind trekt. Eindstand 58-65.

River Trotters maakt het zichzelf niet makkelijk en ziet met Niek van Vliet en Leron Esajas twee belangrijke spelers met vijf fouten het veld verlaten. Als daarnaast vanaf de bank twee technische fouten worden gemaakt, veel vrije worpen worden gemist en River Trotters niet de benodigde vechtlust kan opbrengen. Dan is maar een conclusie mogelijk en dat is een terechte nederlaag.

De volgende wedstrijd is weer een belangrijke: 27 januari thuis in sporthal de Wielewaal tegen Binnenland uit Barendrecht. Een ‘streekderby’ die in de heenwedstrijd zorgde voor spektakel.

Door Arco van Genderen - MSE 1 knokt naar OT-winst na dramatisch begin.

 Stand competitie MSE 1

Na een goede eerste seizoenshelft zijn er nog alle mogelijkheden op playoffs voor de Hoek en Blok formatie uit Hardinxveld. Na voor de winter afgesloten te hebben met 3 uitwedstrijden stond ook afgelopen zaterdag een uitwedstrijd op het programma, deze keer tegen Red Stars uit Soest. Gelukkig kunnen we zelfs uit op een aantal trouwe supporters rekenen. Er moet vandaag wel gespeeld worden zonder Niek en Gillian, wel krijgen we vandaag versterking van David Bouwmeester.

Doordeweeks werd nog verloren van Virtus in een oefenwedstrijd en werd iedereen gemaand scherper te zijn dan tijdens die wedstrijd, toch begonnen de gasten uit Hardinxveld dramatisch aan de wedstrijd. De Hoek en Blok formatie liet slechts 5(!) punten aantekenen in het eerste kwart. Het was aan de verdediging te danken dat Red Stars slechts via een aantal scores van de lange mannen een voorsprong van 'slechts' 8 punten nam: 13-5. Het tweede kwart lijken we wakker te zijn en komen binnen enkele minuten terug tot 13-11. Daarna verslapt de concentratie weer enigszins en is het verschil toch weer 7 bij rust: 28-21

In de kleedkamer worden de nodige dingen gezegd en het 3e kwart is als gebruikelijk sterk. Met een veel sterkere verdediging en een aantal mooie scores met bonus in de fastbreak komen we puntje voor puntje dichterbij waardoor we aan het 4e kwart beginnen met een gelijke stand.

Red Stars vindt weer enigszins een ritme en de eerste 5 minuten van het 4e kwart gaan op en neer. Dan lijkt de Hoek en Blok formatie een beslissende run te plaatsen. De zone van Red Stars wordt een aantal keer achter elkaar kapot gespeeld waarbij Stef en Dexter vanuit de hoek River Trotters op een voorsprong van 8 punten schieten. Red Stars recht nogmaals de rug en via enkele turnovers van River Trotters komen ze op 3 punten verschil met nog een minuut te spelen. Via een vrije worp komen ze zelfs op 2 punten. Als de tweede vrije worp vervolgens gemist wordt, missen de River Trotters de belangrijke rebound waardoor Red Stars nog maar eens een aanval krijgt om gelijk te maken. Red Stars zoekt in de post naar hun goed spelende nummer 14. Ondanks prima defense krijgt hij het toch voor elkaar te scoren. Gelijke stand met nog 17 seconden te spelen. In de aanval die volgt krijgt River Trotters het niet voor elkaar om een beslissing te forceren, verlenging bij 63-63.

De verlenging is, zeker van onze kant, de eerste 3 minuten slordig. Of het de vermoeidheid is of het de zenuwen zijn, maar na die minuten is de stand 65-63 voor Red Stars. Er worden veel open kansen en te veel vrije worpen gemist. Uiteindelijk is het Leron die vanuit een rebound River Trotters op voorsprong zet, 65-66 brengt met nog 40 seconden te spelen. Uit de volgende aanval weet Red Stars niet te scoren. Sterker nog, uit de rebound is het Chris die met een fantastische pass Leron in staat stelt om de voorsprong te vergroten. Hij heeft slecht 1 dribbel nodig om de stand op 65-68 te dunken met nog 22 seconden op de klok.

In de laatste aanval van de wedstrijd krijgt Red Stars nog wel kansen op een gelijkmakende driepunters, maar ze vinden geen van allen de basket waardoor een tweede verlenging uitblijft.

Zwaar bevochten maar de eerste punten van 2018 zijn binnen. Aanstaande zaterdag spelen we voor het eerst in 2 maanden weer een thuiswedstrijd. We hopen u daar te zien.

Door Nick van der Werf - Afgelopen zaterdag trad de Hoek en Blok heren één selectie aan op de Erasmus universiteitscampus tegen Baros, op dat moment het vijfde team in de competitiestand. Bij winst zouden de River Trotters hun derde plek verstevigen, met uitzicht op de wedstrijd tegen Den Helder voor aansluiting in de top twee beste teams deze competitie.
Arco, Chris, Leron, Niek en Stef startte de wedstrijd met een sterke druk en overtuiging. Na enkele minuten brak Leron door het midden van de Baros verdediging met een geweldige dunk. Verdedigend stond het sterk en liep de voorsprong op naar een punt of zeven in het eerste kwart.
Niet dat het heel gemakkelijk ging, Baros heeft een brede selectie aan balvaardige spelers en goede schutters. Vanuit goed samenspel bleven zij in de race via een aantal mooie schoten van binnen en buitenaf. Zo kwamen zij zelfs weer terug in de wedstrijd. Waar vervolgens River Trotters een periode kende van te veel individuele fouten en daardoor de voorsprong weggaf bij rust.
35-34 in het voordeel voor Baros.

Vanwege een technische storing moest bij rust de score van digitaal worden omgezet naar ouderwets op het geschreven sheet, hierdoor is het score beeld van de eerste helft niet zuiver.
Overtuigd van eigen kunnen pakte de Hoek en Blok selectie de draad weer op en speelde het één van de beste kwarten basketbal tot nu toe in het seizoen. Stef schoot met scherp, Niek was sterk onder de borden en Gillian zette de toon met 11 punten deze periode. 26-12 verloor en brak Baros in het derde kwart en werd het vierde kwart een formaliteit.
Met teamwork en slimme lange aanvallen werd de overwinning zeker gesteld. In de laatste minuten zorgden de nodige show acties en geweldige blok-shots van onder andere Dexter en Leron voor een geweldige sfeer in het team en bij de meegereisde supporters. Met 65 – 77 als eindstand kwam later de avond redelijk verrassend het bericht dat Almere Pioneers verloor tegen Landstede Zwolle, waardoor River Trotters qua winstpunten gelijk komt op de tweede plek en met doelsaldo ruim in het voordeel staat.

16 december reist de Hoek en Blok selectie naar Den Helder om tegen koploper Zeemacht aan te treden om 19:30 uur. Bij winst verstevigd het de tweede plek en gaat River Trotters zeer sterk de winterstop in met oog en ambitie naar meer! Reis jij mee naar Den Helder?

 

Door Leron Esajas - Na de verloren bekerwedstrijd van vorige week stond er dit weekend een wedstrijd tegen BV Hoofddorp op het programma.

Een onbekende tegenstander voor de hoek en blok formatie, het was dus aftasten in het begin met wat voor tegenstander we te maken hadden. Het was al snel duidelijk dat een hoog tempo ons erg zou helpen. Dit leidde vervolgens al snel op makkelijke scores en een foutenlast bij de mannen van BV Hoofddorp. De hoek en blok formatie bepaald in de rest van de eerste helft het wedstrijd tempo en weet de rust in te gaan met een voorsprong van 12 punten. (20-32)

Het 3e kwart start Hoofddorp erg sterk, en weten ze, door gebruik te maken van het concentratieverlies van de Hoek en Blok formatie, 7 punten in te lopen. Na de direct hierop volgende time out weet coach Muris Agic de concentratie terug te brengen. De mannen van Blok weten het wedstrijdtempo weer in handen te nemen waardoor de verdediging van Hoofddorp verzwakt. River Trotters neemt hier warmhartig gebruik van en weet met behulp van 4 driepunters het derde kwart af te sluiten met 14 punten voorsprong. (35-49)

Het 4e kwart starten we goed, de defense is sterk waardoor er veel turnovers zijn van de mannen uit Hoofddorp. Uiteindelijk wint River Trotters de wedstrijd redelijk gemakkelijk. Door in de aanval de belangrijkste spelers van Hoofddorp uit te schakelen.

Eindstand 48-72 Q1(10-15), Q2(10-17), Q3(15-17) & Q4(13-23)

Leron 24 pt, , Niek 12 pt, , Stef 12 pt, Arco 7 pt, Nick 7 pt, Dexter 4 pt Ferdy 4 pt Chris 2 pt en Dion 2 pt.

Onze Gezellen vs onze MSE1, 3e ronde beker nu in Haarlem. Livestand hier:
Q1 11-5 achterstand, 13-7, 15-11, 21-11 en 22-11
Moeizame game tot nu toe, de ballen vallen niet. We spelen op oude belijning, unbelievable!!!
Q2 24-12, 26-15, 32-18, 39-21, scheids krijgt veel kritiek, 46-26, normaal spelen alleen de recreanten op dit ‘oude veld’ en 46-28.
Rust
Q3 we spelen weer, 48-29 onrustig spel en bijna alles gaat mis én de scheidsen worstelen met de calls, 48-31, 1ste 3-tje Chris, 50-36, 54-36 en 54-38
Q4 60-40 nog 6 min. playtime, 66-46 bankspelers nu actief nog 3 min. Eindstand 70-46. Pffffff....

Foto's: HIER

Door Nick van Vliet - Na twee overwinningen op rij in de 1e Divisie A mag de Hoek & Blok formatie op zaterdagavond 18 November aantreden tegen Blauw-wit uit Roosendaal. Na eerdere ontmoetingen in het bekertoernooi, een bekende tegenstander voor de Hardinxveldse mannen.

Bart Hettema ontbreekt vanwege een blessure en Niek van Vliet kan pas later aansluiten. Daarom is David Bouwmeester aangesloten om de frontlinie te versterken.

River Trotters start de wedstrijd met een grote line up om de kleinere Roosendaalse ploeg op kracht te verslaan. Nadat Chris den Boer de score opent komt de wedstrijd maar langzaam op gang. De tegenstander verdedigt strak en fysiek laten de scheidsrechters veel toe. Zoals al vaker dit seizoen staat de verdediging van de Trotters als een huis. En het eerste kwart wordt afgesloten met een 19-12 stand.

In het 2de kwart is neemt Gillian Boldewijn het team aanvallend op sleeptouw. Met 9 punten in dit kwart komt de ruststand in sporthal de Wielewaal op 33-25. Blauw-Wit blijft hard werken en kan daardoor aanhaken, mede door veel slordigheden in het spel van RT.

In het derde kwart neemt gaat het aanvallend beter lopen Chris raakt zijn driepunters en Dexter Schot blijft als lange man hard verdedigen op de driepuntslijn. Uiteindelijk wint River Trotters de wedstrijd gemakkelijk. Door in de verdediging de belangrijkste spelers van Blauw-wit uit te schakelen.

In deze wedstrijd was River Trotters simpelweg een maat te groot, en met deze overwinning nestelen de Hoek & Blokkers zich stevig op de 3de plaats met uitzicht op de hogere plaatsen.

Komende week vindt de derde ronde van het bekertoernooi plaats, en mag RT op donderdag 23 November afreizen naar Haarlem voor de wedstrijd tegen Onze Gezellen.

Door Gillian Boldewijn - De Hardinxveldse brigade heeft een klus in Hoorn te klaren. De verwachting is hoog van onze tegenstander die vorig jaar nog uitkwam in de promotiedivisie. Hoppers heeft een getalenteerd team dat beschikt over jonge spelers met de enige ervaring.

 Competitiestand

Aangekomen in Hoorn blijkt het dat onze tenues nog in onze thuis arena liggen. Dit was geen goed vooruitzicht. Gelukkig hadden we redder Fabio in ons midden die toevallig de tenue tas van zijn vorige wedstrijd bij U22 had meegenomen. Tevens zijn de tenues door de lieftallige vriendin van Nick gewassen (bedankt daarvoor) zo dat we met de wasverzachter erin aan de wedstrijd konden beginnen.

River Trotters begon de wedstrijd naar behoren. Met een 2-9 voorsprong vlucht Hoppers de time-out in. Verdedigend werd er goed druk gezet op de tegenstander waardoor ze moeilijke schoten kregen en als gevolg miste. Bovendien bepaald River Trotters het tempo van de wedstrijd en gaan met een voorsprong de rust in. (23-28)

Begin van de tweede helft gaat eerst wat moeizaam. Hoppers knokt zich terug tot enkele punten achterstand, maar dit wordt gelukkig op tijd opgemerkt. Leron antwoord hierbij met een paar drives inclusief een bonus vrije worpen. Dit is één en al positief voor River Trotters die het laatste kwart in gaat met 37-41  De aangewezen spelmaker van de tegenstander maakt geen schijn van kans tegen de verdediging van Stef en schoot de hele avond geen pepernoot raak. Als verbeterpunt voor de aankomende wedstrijden moeten vrije worpen succesvol benut worden. Door deze gemiste kansen bleef Hoppers nog in de wedstrijd.

Verder hebben de tenues van U22 ons geholpen naar een gecontroleerde overwinning in Hoorn. Uitslag 42-51.

Heren 1 heeft een uitstekende loting, namelijk Onze Gezellen (2e divisie). Helaas spelen we uit, waarschijnlijk op 24 november.

Als we deze ronde doorkomen hebben we kans om tegen een Eredivisieteam te loten!!!!

Tijdens het INTRO PERSONEEL Sportspektakel wint onze MSE1 eenvoudig van Jugglers.

 Foto's Jan Wim

 Video game

De video bevat op de achtergrond muziek met auteursrechten waardoor mogelijk niet afspeelbaar op tablet/telefoon

MSE1/Heren 1 is een ronde verder in de beker.

 Foto's JanWim van G.

Verslag Stef Zorg - MSE1 herpakt zich en bekert verder!
Na de verliespartij afgelopen zaterdag tegen de koploper uit de competitie was er weinig tijd op bij de pakken neer te zitten. Dinsdagavond stond namelijk ronde 2 van de landelijke beker op het programma waarbij dit keer Red Stars uit Soest de tegenstander was.

Red Stars komt al voor de tweede keer in dit prille seizoen naar de Wielewaal, eerder waren zij al op bezoek voor een competitiewedstrijd welke gewonnen werd door de Hoek&Blok formatie. De mannen van Red Stars waren er dus gebrand op revanche.

De opening van de wedstrijd was duidelijk voor het team uit Soest. Door slordige fouten aan de kant van River Trotters wist de tegenstander optimaal te profiteren en liep de Hardinxveldse formatie achter de feiten aan. River Trotters kon in de eerste helft duidelijk geen vuist maken en had geluk dat het gat met Red Stars maar +/- 10 punten bleef.

Het moge duidelijk zijn dat River Trotters uit een ander vaatje moest tappen in de tweede helft wilde het nog kans maken op de volgende ronde.
Na enkele harde woorden in de kleedkamer stond iedereen op scherp. Op alle vlakken kwamen de mannen van River Trotters beter uit de verf. Een duidelijk gevolg van meer passie, meer vuur en meer scherpte. Aan het einde van de derde periode was de achterstand, welke in de rust op het bord stond, weggeveegd en omgezet in een kleine voorsprong.

Er werd gespeeld met meer vertrouwen waardoor de scores makkelijker vielen en de kleine voorsprong uitgebouwd kon worden naar een voorsprong van +/- 10 punten. De Hoek&Blok formatie wist de wedstrijd zonder hoogstaand basketball uit te spelen en is daarmee door naar de volgende ronde.

Een wezenlijk verschil tussen de eerste en de tweede helft. Zaak voor de selectie om de volgende keer een stuk beter uit de startblokken te komen!
De volgende bekertegenstander is nog onbekend aangezien er nog geloot moet worden. De bekerwedstrijd zal hoogstwaarschijnlijk 25 november gespeeld gaan worden.

Aankomende zaterdag (4 november) staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma tegen The Jugglers uit Enschede om 19.30 uur. We hopen u uiteraard weer allemaal te zien!

Door Dexter Schot - De mannen van de Hoek en Blok formatie moesten afgelopen zaterdag naar de provincie Flevoland om een wedstrijd te spelen in Almere.

De wedstrijd zou gespeeld worden zonder Niek van Vliet die niet bij de wedstrijd aanwezig kon zijn. De mannen ging met vol enthousiasme naar de wedstrijd om het op te nemen tegen de huidige eerste plaats in de competitie. Dat deze mannen op de eerste plek stonden in de competitie was te zien. Benodigde ervaring was aanwezig en de mannen speelde redelijk fysiek. De tegenstanders uit Almere waren de 1e helft vooral van buitenaf effectief en schoten de ene driepunter na de andere raak.

De mannen van Hoek en Blok hadden de eerste helft vooral veel moeite om het inside op te lossen doordat de verdediging van de tegenstanders vrij compact stond. Ondanks de vele kansen van buitenaf was het lastig om hier succesvol te zijn en gingen de mannen met een 40-26 achterstand de rust in.

De mannen wisten dat ze aan de bak moesten maar begonnen nog met volle overtuiging aan het derde kwart. In de tweede helft ging het een stuk beter met de bal inside krijgen waardoor de heren van River trotters steeds dichterbij kwamen. Toch lukte het steeds niet helemaal om de tegenstander van scoren te weerhouden en kwamen de mannen maar langzaam terug tot een paar punten. In het laatste kwart was het geloof er nog en mede door een paar sterke rebounds van Leron Esajas en een paar heerlijke driepunters van Chris de Boer is het de mannen van Hoek en Blok helaas niet gelukt om de wedstrijd in handen te krijgen en eindigde de wedstrijd met een stand van 70-59 in het voordeel voor de thuisploeg uit Almere.

Komende dinsdag staan de mannen weer in de Wielewaal waar ze het opnemen tegen competitiegenoot Red Stars voor de 2e ronde uit de beker.

Zaterdag 4 november is de volgende competitiewedstrijd tegen The Jugglers om 19:30 ook op thuisbasis in de Wiele

Door Chris den Boer - Na de gewonnen bekerwedstrijd van vorig weekend stond er dit weekend een wedstrijd tegen Arnhem Eagles op het programma.

Een onbekende tegenstander voor de hoek en blok formatie, het was dus aftasten in het begin met wat voor tegenstander we te maken hadden.
Arnhem Eagles start fel en troeft meerdere malen de mannen uit Hardinxveld af. We beginnen totaal niet scherp en kijken, net als al vaker dit seizoen, al snel tegen een achterstand aan.
De coach van de Hardinxveldse formatie doet een aantal tactische wisselingen maar deze hebben niet direct het gewenste effect. Doordat de snelle guards van de tegenstander meerdere malen makkelijk 1 tegen 1 de ringen kunnen vinden gaat de thuisploeg met een voorsprong van 13 punten de rust in.

Het 3e kwart beginnen we goed en komen we terug tot 5 punten. Echter verliezen de mannen van de Hoek en Blok formatie aan het eind van dit kwart toch weer de concentratie en loopt de thuisploeg weer uit naar een voorsprong van 13 punten.

Het 4e kwart starten we goed, de defense lijkt eindelijk op orde en we zetten met zijn allen de tegenstander onder druk waardoor deze toch zenuwachtig word. Puntje voor puntje komen de River Trotters dichterbij de Arnhem Eagles. Als dan ook nog de 2 centers van de Arnhemmers eruit gaan met 5 fouten, ruiken de Hoek en Blokkers bloed. Alles word uit de kast getrokken en we naderen tot op 2 punten. Echter het slotoffensief verloopt rommelig, en de laatste 3 pogingen stranden helaas net naast de ring.

Eindstand 78-76
Leron 25 pt, Chris 10 pt, Niek 9 pt, Dexter 7 pt, Stef 7 pt, Nick 6 pt, Ferdy 5 pt, Fabio 4 pt en Donophan 3 pt.

De Hoek en Blok formatie heeft in het 4e kwart laten zien wat het kan, maar heeft zich in de andere 3 kwarten laten overrompelen. Credits gaan naar de tegenstander die het ons heel moeilijk heeft gemaakt.
We gaan op voor revanche in onze volgende uitwedstrijd op 28 oktober om 20:15 in Almere.

Heren 1 speelt in de tweede ronde van de beker tegen Red Stars op 31 oktober 20.30 uur.

Dit heeft gevolgen voor verschillende trainingen. U wordt geinformeerd! 

MSE1 speelt bekergame vs Blauw Wit uit Roosendaal.
Q1 23-18, Q2 na 40-20 voorsprong voor RT eindigt de kwart met (!) 40-35.
Rust
Q3 56-44, en de Q4 72-54 winst!!!

Door Donophan Alberto:  Na een moeilijke thuiswedstrijd tegen Landstede Zwolle stond zaterdag  de bekerwedstrijd voor de Hoek en Blok heren op het programma.

 Foto's www.belcel.nl

Het was al vrij duidelijk dat de heren van Blauw Wit voorbereid kwamen met een voltallige selectie van 12 spelers.  Helaas was het voor De Hoek en Blok heren nog effe kijken hoe  de wedstrijd zou verlopen, omdat  er drie belangrijke spelers niet bij konden zijn ( Gillian, Arco, Nick)  hoe de wedstrijd begon kon je zien dat het voor De Hoek en Blok heren niet zo veel uitmaakte want ze waren allemaal gefocust en gedreven. Er werd goed verdedigd en al gauw pakte the heren van Blok een voorsprong op de mannen van Arnhem . (37-12)

In de tweede helft van het wedstrijd leek het erop als de mannen van Blauw Wit  wat meer in hun spel kwamen en stonden de heren van Blok maar 10 punten voor (54-44) en kon het nog alle kanten op gaan. Maar na een goeie time out van de coach van River Trotters was de wedstrijd al gauw gespeeld en  eindigden de Hardinxvelders met een overtuigende  overwinning van 72-54  

River Trotters MSE1/Heren 1 - Landstede Zwolle:

 Foto's JanWimvanG.

Door Arco van Genderen - Na een sterk begin aan de competitie met makkelijke overwinningen op Red Stars en Binnenland stond afgelopen ‪zaterdagavond‬ de thuiswedstrijd tegen Landstede op het programma voor de Hoek en Blok heren. Met een voltallige selectie, met de kanttekening dat Niek halverwege de eerste helft aansloot, werd er begonnen tegen de slechts 6 spelers uit Zwolle. 

lansth1

Gelijk vanaf het begin was duidelijk dat bij Zwolle het spel draaide om de nummer 7, Sjoerd Langevoort. Het lukte River Trotters niet om hem af te stoppen. Aanvallend was het spel vooral rommelig en de uitgespeelde open schoten werden gemist. In het 2e kwart was het veelal hetzelfde, De Hoek en Blok formatie grossierde in persoonlijke fouten waardoor de gasten keer op keer naar de vrije worplijn mochten en met een hoog percentage puntje voor puntje wegliepen. Met de rust stond dan ook een achterstand op het scorebord: 29-37

Het derde kwart word harder begonnen en de Hoek en Blok formatie komt terug naar 5 punten verschil. Daarna is het echter Zwolle dat weer wegloopt. Na 2 onnodige technische fouten is het grootste verschil van de wedstrijd een feit: 36-50

Scores van Ferdi, Nick en vrije worpen van Fabio brengen het verschil weer binnen de 10 punten, maar vrije worpen en een driepunter aan het einde van het kwart brengen het verschil toch weer op 13 met nog 10 minuten te spelen.

In het vierde kwart wordt het verschil in leeftijd en de grootte van de selectie duidelijk. Na een blessure bij een van de Zwolse spelers zijn de rest van de spelers genoodzaakt alles te spelen. Het tempo wordt nog een beetje opgeschroefd en de River Trotters krijgen meer grip op de spelverdeler van de gasten. Puntje voor puntje wordt het verschil kleiner en met nog een paar minuten te spelen wordt het via Leron 64-63 en is de eerste voorsprong sinds het begin van het 1e kwart een feit. Het antwoord van Zwolle laat niet lang op zich wachten, met nog 2 seconden op de schotklok komt er een driepunter van ver achter de driepunterlijn en is het verschil weer 2, 64-66.
De thuisploeg geeft niet op en via 2 rake vrije worpen van Niek wordt het weer 66-66 en met nog 4 seconden te spelen krijgt het zelfs nog een kans op de overwinning maar de driepunter valt niet.

Waar het gevoel bij de River Trotters goed is voor de verlenging blijkt niks minder waar. De Zwolse ploeg komt weliswaar niet veel verder dan verdedigde driepunters vanuit de hoek van het veld, maar weet wel 4 van de 5 driepunters te verzilveren. Bij de thuisploeg kan hier niet voldoende tegenover gezet worden en zo eindigt de wedstrijd in een anticlimax. 71-79

Het verlies is in grote mate te wijten aan het missen van open kansen, de cijfers liegen niet. 3punters werden  3 op 24 geraakt en vrij worpen 14 op 25. 

Aanstaande zaterdag speelt River Trotters voor de beker tegen Blauw-Wit, om half 4 in de eigen Wielewaal.

CBV Binnenland vs River Trotters MSE1 in de eerste divisie. 

Door Fabio - Met de winst tegen de Red Stars nog vers in het geheugen van het team, betrad het team van River Trotters zelfverzekerd het veld in sporthal de Driesprong. 

River Trotters begon sterk het eerste kwart met Leron die een paar keer sterk naar de ring ging. Maar kon niet weg lopen tegen het sterke en ervaren team van Binnenland. De mannen van Binnenland liepen in en eindingde het eerste kwart met een kleine voorsprong (21-18).

Het tweede kwart begint met een kleine achterstand voor onze mannen, Rivertrotters begon steeds meer in hun spel te komen en konden goed mee met de heren van Binnenland. Vlak voor de rust zet River Trotters nog even aan en eindigt de eerste helf met een kleine voorsprong (30-31).

Begin tweede helft pakt River Trotters het weer op en zette veel druk op de tegenstander, Binnenland kon niet in hun spel komen en had moeite om mee te gaan in het tempo van rivertrotters. Rivertrotters liep weg in het derde kwart, met Guillian die het kwart eindigt met een buzzer beater (41-52). Fouten last was opnieuw een probleem en daar moest coach Muris rekening mee houden. Toch was dat geen probleem voor Rivertrotters die de wedstrijd hebben afgesloten met een winst. (53-69

Foto MSE1/Heren1 HIER.

Heren1 vs Red Stars.
Q1: 22-19, Q2: 32-31, Q3: 61-39 River Trotters rules en Q4: 84-56. Verdiende winstpartij.

 Foto's JanWimvanG.

Door Nick vd Werf-  River Trotters Heren 1 start basketbal seizoen veelbelovend.

Na een succesvolle voorbereiding met drie gewonnen oefenwedstrijden, betrad de Hoek en Blok Heren 1 selectie afgelopen zaterdag met goede moed het veld.
In sporthal de Wielewaal waren de Red Stars uit Soest te gast voor de start aan het nieuwe seizoen 2017 / 2018. De River Trotters selectie is her en der gewijzigd en onder leiding van een nieuwe coach hangt er een positieve sfeer in het team van de River Trotters. Vanaf moment één in de wedstrijd werd druk hoog opgevoerd wat iedere supporter op de volgelopen tribunes verraste.

Red Stars heeft een ervaren team met veel lengte en geslepen spelers die hun individuele kwaliteiten goed weten te benutten. Het spel van de thuisploeg was bij vlagen rommelig maar dat zorgde niet voor een achterstand, het sloeg continu een klein gaatje echter waren daar weer wat foutjes die de tegenstander goed benutte. Eind eerste kwart, 22-19.
Ook de foutenlast deed coach Muris Agic beslissen veel door te wisselen in het twee kwart, op zoek naar een stabiele basis in de verdediging om vervolgens verder uit te bouwen. Helaas was hier het gehele tweede kwart voor nodig en bleef het knokken om ieder balbezit en score. Stand bij rust 32-31, dit kon nog alle kanten op.

Het kwam bij de River Trotters geen moment op om gas terug te geven, verdedigend stond het na rust als een huis en de percentages in de aanvallende opties schoten omhoog. Van individuele acties naar prachtig teamspel denderde de thuisploeg over de gasten heen. Met maar liefst 29-8 werd het derde kwart gewonnen. Het publiek stond op de banken en de sfeer was super zo in de eerste seizoenswedstrijd. Ondanks de oplopende foutenlast in het vierde kwart viel het complete team goed voor elkaar in en had Red Stars geen antwoord meer om gevaarlijk dichterbij te komen. Eindstand 84 -56.

Vooruitblik op 30 September waar Binnenland uit in Barendrecht op het programma staat. Er zijn nog genoeg verbeteringen om op te trainen maar de eerste stap is gezet ! Gaat River Trotters dit jaar voor de prijzen ? De eerst volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 7 Oktober om 19:30 tegen de Jugglers uit Enschede, mis het niet !

Door Nick: Aanstaande zaterdag staat 20:30 uur de eerste wedstrijd voor Heren 1 op het programma, thuis in de Wielewaal tegen de Red Stars uit Soest.

Dit terwijl de voorbereiding nog in volle gang is met twee gewonnen oefenwedstrijden achter de rug en nog één te spelen voor zaterdag. Een druk programma dus onder leiding van de nieuwe coach Muris Agic. Met 60-92 waren de Woodpeckers in Houten een maatje te klein maar was kenbaar dat de selectie moest wennen aan het nieuwe spel wat wordt verwacht. Afgelopen zaterdag trad de Hoek en Blok selectie op met een volle bezetting tegen de Barons uit Breda, hier werd 47-73 gewonnen en was een stijgende lijn goed zichtbaar in het spel.

Aankomende donderdagavond rest in de Westhal te Hardinxveld nog een laatste oefenwedstrijd voordat zaterdag de eerste competitie wedstrijdbal weer de lucht in gaat.

Ben jij er zaterdag ook bij? 20:30 uur tip off - Be there!

Martijn van Noordenne verlaat Heren 1 en gaat naar Lokomotief. Op de vraag waarom? reageert hij:

Mijn doel met de terugkeer naar Hardinxveld was om te groeien naar promotie. Jos Baggerman, hoofdsponsor en bestuurslid deelt deze ambitie. Afgelopen seizoen eindigden we in de middenmoot van de eerste divisie. Het was noodzakelijk om versterkingen van buitenaf aan te trekken om mee te kunnen draaien in de top van de eerste divisie en uiteindelijk te kunnen promoveren naar de promotiedivisie. 

 Afgelopen zomer hebben Jos Baggerman en ik hier alles aan gedaan wat leidde tot het aantrekken van de ervaren topcoach Muris Agic. Helaas leidde deze effort niet tot versterkingen op het gebied van spelers. 

 Gezien de kwaliteiten en ambitieniveau van het huidige team is het naar mijn mening niet realistisch te kunnen groeien naar de promotiedivisie. Hier is niets mis mee, de eerste divisie is een leuk niveau, maar dit matcht niet met mijn ambitie. 

 Bij Lokomotief H1, die strijden om de final four van de promotiedivisie, kwam een plek vrij op mijn positie. De coach Pieter Mourik ken ik van mijn Binnenland-jaren. Daarnaast krijg ik de mogelijkheid om samen met Lars Jansen het talentvolle u14 eredivisie jeugdteam te gaan coachen. Lokomotief heeft een van de beste jeugdopleidingen van Nederland en naast de bestaande skillstrainingen voor de jeugd zijn ze ook begonnen met ochtendtrainingen. Al met al een vereniging waar iedereen leeft voor Basketball en hier nonstop mee bezig is.  Met deze stap verwacht ik me als speler maar ook als coach verder te kunnen ontwikkelen. Ik heb er zin in!