Foto's MSE 2 vs Utrecht Bulls.

  Foto's MSE 2

Fotooos HIER

Door Jaap de Gelder - De thuiswedstrijd tegen DAS (Delft) werd met 60-43 gewonnen. Heren 2 bestaat uit 8 vaste spelers en word aangevuld met U22 spelers. Beetje magertjes, maar tot nu toe redden we ons ermee. Ook zo tegen Das zou David als gastspeler optreden, maar werd voor mijn neus weggekaapt om met heren 1 mee te spelen. Gelukkig was daar Niek die met ons kon mee spelen. Met zijn rebound kracht, gaf dit ons extra power en zelf vertrouwen. Ook notabene speelde Peter en Johan een gave partij. Waardoor wij nooit in gevaar kwamen. Jordy, Leo , Levi zeer aanvullend Martijn als vaste drager en nieuwkomer Nigel moet nog zijn draai vinden.Zeker moet gezegd worden dat Michiel al volwaardig mee speelt. Op bankspelers van heren 1 kan ik weinig beroep doen, daar zij meestal op dezelfde dag spelen. Maar met 1 aanvulling erbij kan een wedstrijd keren.

Zoals gisteren speelden we tegen Leiden. Gezien de stand en uitslagen, verwachte ik een gelijkwaardige tegen stander. En ja dat werd het. Jordy niet erbij en aanvulling van Michiel en Ian ( U22) Na 2 periodes was leiden sterker met name 1-1 naar de ring. En bij helpside op de driver was daar de pass naar de openstaande man. Dan maar Zone. Geen gewilde taktiek bij de river trotters maar ik probeer het erin te stampen, daar je hier taktisch mee kunt winnen. En gezien de derde periode had leiden geen antwoord. We kwamen vanuit 8 pnt achter zelfs 8 pnt voor.

Maar dan breekt de conditie op.Levi ging door zijn enkel en stond juist op dat moment goed te spelen. Peter vroeg zelfs 2x om wissel. Dan merk je dat in de defens meer gaten komen ( vermoeidheid)en aanvallend zijn we niet scherp genoeg. Zeer goed spel van Leo mag gezegd worden , veel rebounds en 17 pnt. Op het einde trok Leiden de wedstrijd naar zich toe en won met 70-77.

Peter 11 pnt, Martijn 12 en Johan 8 . We zitten in de middenmoot en gezien de omstandigheden is dit goed!

Met dank aan Den Boer FOTOOOOS.

Door Jaap de Gelder - Hier hebben we 2 pnt laten liggen. We hebben de hele wedstrijd voorgestaan en doordat een paar spelers niet de vorm hadden en met een paar domme acties geven we uiteindelijk  de wedstrijd uit  handen.

Cruciaal was ook een call van scheids, die 2 sec voor tijd, een fout toekende waardoor Punch 2x kreeg en verzilverde, waaruit verlenging kwam. Anders was de buit binnen. Hiervoor was een time out genomen met uitdrukkelijk aangeven om geen fout te maken daar zij ze maar eerst die bal erin moeten gooien. Levi kreeg uiteindelijk toch een fout en was zich van geen kwaad bewust. Hij raakte hem niet aan. Maar toch die cal. De schutter zelf stond nog uit ook..........! Het zat dus tegen. We verliezen met 73-76 . Gelukkig zijn er ook positieve momenten en 1 ervan was Michiel Riemersma , die was duidelijk aanwezig. En natuurlijk Peter die verschrikkelijk veel werk afleverde.

Het zal voor ons ook niet makkelijk worden daar de selectie nogal is uitgedund. Maar we gaan er elke wedstrijd voor hoe lastig het ook word.

Door Jaap van Gelder - Heren 2 kon 2 periodes nog volgen, maar moest daarna toch de meerdere erkennen aan grasshoppers.

Aanvallend schoten we als team te kort na rust  en grasshoppers maakte gebruik van het fysieke spel waar we geen  antwoord op hadden. Net dat duwtje meer, waar dan ook niet voor gefloten word was dan ook de meerwaarde dat grasshoppers langzaam kon uit bouwen. Rivertrotters kwam niet meer in zijn spel. Neemt niet weg dat Johan ( 13 pnt) en Peter( 13 pnt ) een puike partij speelden. De periode scores: 18-17   24-18   22-16 en 28-20.

Eindstand : 92-71  Bart werd topscorer met 16 pnt, Leo 9 en Martijn 10 pnt.

Door Jaap van Gelder - Het uit de Promotiedivisie gedegradeerde New Stars was uiteindelijk sterker dan onze jongens.

New Stars speelde met jongens die promo ervaring hebben en dat was duidelijk merkbaar in de 1e en 2e periode:  21-10 en 14-4. Dus met rust 35-14.
Na de rust gingen de motoren open bij Peter en Arco en winnen we de derde en vierde kwart. 13-20 en 13-16.
Dat resulteerde tot een 61-50 eindstand.
Jammer dat bij de start het schot er niet was. Toch ondanks verlies was ik tevreden met het optreden in de tweede helft.

Peter 11 pnt. Arco 13 pnt. En Jordy 13 pnt. En Martijn 9 pnt.Jaap