Door Jochim van Tilburg - Zaterdagavond was het wederom “game time” voor de heren 3 van de River Trotters. Tegenstander ditmaal betroffen de heren van Binnenland 4 uit Barendrecht. Dit was een wedstrijd tussen de nummer 2, River Trotters, en de nummer 4, Binnenland, van de competitie. De thuiswedstrijd werd een makkelijke prooi voor de heren uit Hardinxveld-Giessendam. Met een nagenoeg volledig team, Ron Loeve heeft een gebroken pink en Renko Kraak moest werken, werd er met vertrouwen afgereisd naar Barendrecht.

De vorige ontmoeting tussen beide teams verliep enigszins verhit, het was een felle strijd maar nooit en wedstrijd. Deze keer begonnen beide teams sterk en bleef de wedstrijd zeer vriendelijk en bleef het gelijk opgaan. Bij beide teams verliepen de scores goed. Waar het bij Binnenland vooral van 2 spelers moest komen bleek nog maar eens de sterke bezetting van het team uit Hardinxveld-Giessendam. Min punt waren de vele turnovers bij de heren 3 van de River Trotters. Met iets meer precisie en finesse had er een ruime voorsprong op het scorebord kunnen staan bij de rust. Nu was de ruststand nog billenknijpen, 35-36 in het voordeel van de River Trotters.

Vanaf de derde periode waren het toch de mannen van de River Trotters die volledig het initiatief naar zich toe trokken en een versnelling hoger gingen spelen. Dit niveau kon niet worden bijgebeend door de heren 4 van Binnenland en zo ontstond er een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven. De River Trotters hadden een speler in het team die deze zaterdag niet te stoppen was. Het betrof Rens Kop. Met een percentage van 100% field goals en slechts 1 misser op de vrije worp lijn speelde hij een goede wedstrijd. Verder liet Patrick Bogaard goed van zich spreken en maakte goede scores en pakte hij de nodige rebounds. De eindstand werd bepaald op 73-86. Een goede en degelijk overwinning welke weer 2 punten in de competitie oplevert.

Toen de rust weer was wedergekeerd en iedereen thuis druk de ontknoping van “Wie is de mol” zat te kijken kwamen de River Trotters erachter dat zij niet enkel tegen het heren 4 team van Binnenland hadden gestreden maar ook tegen de dames van Binnenland achter de wedstrijdtafel. Zo kwamen de River Trotters namelijk tot de ontdekking dat de score niet goed is bijgehouden en er meerdere scores miste op het wedstrijdformulier. We zullen maar zeggen dat Binnenland er alles aan gedaan heeft om de wedstrijd te winnen maar uiteindelijk toch te kort is geschoten. Door deze overwinning hebben de heren 3 van de River Trotters zich extra stevig gevestigd op de 2de plek in de competitie. Komend weekend is een rust weekend.

Door Jochim van Tilburg - Terwijl Nederland bedekt was onder een mooie witte lag van sneeuw stond er ook deze zaterdag een wedstrijd voor het 3de heren team van de River Trotters op het programma. Er moest voor de punten worden gestreden tegen Rotterdam-Zuid. De wedstrijd werd gespeeld in Rotterdam.

Wedstrijd in Rotterdam, ik hoor u denken, de stad van innovatie, vernieuwing en ontwikkeling. Jazeker maar helaas is dit nog niet door gedruppeld in de hal waar de River Trotters de wedstrijd moesten spelen. Ja er waren baskets, ja er waren basketballen en ja er was een digitaal scorebord. Tot zover het ontwikkelde gedeelte want zodra de spelers van de River Trotters keken naar de belijning zorgde dit toch voor wat gefronste wenkbrauwen. De wedstrijden van Rotterdam-Zuid worden namelijk gespeeld op de oude belijning. Gelukkig was er wel 1 ring die stond in een horizontale positie, de overbuurman hing er maar wat treurig bij.

Na dit gezien en aanschouwd te hebben had het meegereisde publiek, de harde kern van River Trotters heren 3, een mooi plekje weten te bemachtigen en kon de wedstrijd beginnen.

Het begin van de wedstrijd, 1,5 periode, hadden de heren uit Hardinxveld-Giessendam behoorlijk wat moeite met de zone verdediging van de heren uit Rotterdam-Zuid. Schoten vielen niet en zelf werd er te passief in de rebound gestreden door de River Trotters. Pas eind 2de periode wisten de River Trotters de leiding in te wedstrijd te nemen. Vanaf dit moment was de wedstrijd ook gelijk gespeeld en kwam er op geen enkel moment nog spanning in de verder sportieve wedstrijd. Hier en daar nog leuke momenten zoals een heerlijk hard clean blok van Robert de Keijzer en zo was er natuurlijk ook weer de ,nog niet helemaal herstelde, nestor en motivator van heren 3, Nico van der Put, met een heerlijke 3 punter.
De wedstrijd werd uitgespeeld en eindigde in een stand van 42-58.

Door weer 2 winst punten doen de heren 3 van de River Trotters het nog steeds uitstekend in de competitie. Ondanks dat de verschillen niet groot zijn boven in de competitie en iedereen van iedereen kan winnen staan de River Trotters heel netjes en terecht op de 2de plaats.

Aanstaande zaterdag moet er worden gestreden tegen Binnenland heren 4 uit Barendrecht, de nummer 4 van de competitie. Ook dit is weer een uitwedstrijd.

mse3st

Door Jochim van Tilburg - Zaterdagmiddag, 16:00 uur, game time. Het 3de team van de River Trotters moest dit keer uitspelen tegen de heren 5 van Binnenland uit Barendrecht. De thuiswedstrijd werd gewonnen door de River Trotters maar een makkelijke wedstrijd was dit zeker niet. Het team uit Barendrecht is een jong en fris team wat op snelheid speelt. Extra handicap voor de River Trotters waren de veel afzeggingen van spelers. Door werk of, minder leuk, blessures kon er uiteindelijk maar met 6 man worden afgereisd naar Barendrecht. Ondanks dit gegeven was er nog steeds goede hoop bij de mannen uit Hardinxveld-Giessendam om deze wedstrijd in een winstpartij om te zetten. Want spelen met een team van slechts 6 man kan speciale krachten oproepen. De tegenstander, Binnenland, trad daarentegen aan met een behoorlijk volledig team van 10 man.

Bij het begin van de wedstrijd was het gelijk Binnenland welke het initiatief nam. Met simpele drives naar de basket en goede opgezeten spelletjes werd er direct een voorspong opgebouwd. Scorend bleven de mannen van de River Troters gelukkig nog enigszins in het spoor en met een mooi 3 punter net voor het sluiten van de eerste periode stond er slecht een verschil van 3 punten op het scorebord. De rest van de wedstrijd verliep steeds dat de heren uit Barendrecht een voorsprong opbouwde van een punt of 14 en de River Trotters toch steeds weer hun rug wisten te rechten en de achterstand weg wisten te werken, dit tot 5x aan toe.

In de laatste periode zetten de River Trotters nog maar eens aan en werkte weer een achterstand weg. Hierdoor sloop er angst in het spel van de heren van Binnenland. Met veel slordige passes en onnodig balverlies tot gevolg. Met nog maar 2:30 minuten te spelen was de spanning volop terug in de wedstrijd en betrof de achterstand voor de River Trotters nog maar 3 punten. Helaas bleken deze punten net teveel om te overbruggen en werd de eindstand bepaald op 64-60 voor Binnenland.

De heren 3 van de River Trotters mogen des ondanks trots zijn op hun prestatie. Zij hebben zich nooit gewonnen gegeven ook al zat het op bepaald momenten niet echt mee. Met net iets meer spelers had hier een hele andere uitslag kunnen staan. Een mooie persoonlijke prestatie, season high, waren de 42 punten gescoord door Jochim van Tilburg.

Heren 3 wint wedstrijd tijdens nieuwjaarsbijeenkomst

Door Jochim van Tilborg - Met veel enthousiasme en goede moed werd afgelopen vrijdagavond de eerste wedstrijd van het jaar 2018 gespeeld door de heren 3 van de River Trotters. De tegenstander betrof Rotterdam Basketball Heren 2. De uitwedstrijd werd beslist, in het voordeel van de River Trotters, in een over-time.  Zonder ook maar één training moest er direct worden gespeeld om de knikkers.

Aanvankelijk begonnen de River Trotters goed. Al snel werd er een kleine voorsprong opgebouwd. De intenties van de heren uit Rotterdam werden al snel duidelijk. Zij waren niet gekomen om te basketballen. Een team zonder techniek en finesse kan je dit misschien dan ook niet kwalijk nemen maar het neemt zeker de schoonheid van het spel weg. Neem dit in combinatie met scheidsrechters die de wedstrijd begonnen met het omdoen van kicksen in plaats van zaal schoenen. Bij vlagen leek de wedstrijd meer op rugby dan op basketbal. (Niet netjes om over de scheidsrechters te schrijven maar soms is het nodig om een beeld van de wedstrijd te krijgen).

Redelijk niveau werd dan ook door beide teams op geen enkel moment gehaald. Dramatische passes en afronding zorgde ervoor dat er lang spanning op de wedstrijd bleef staan. Dit resulteerde zelfs in een achterstand van een punt of 8 voor de River Trotters.

Jarenlange ervaring en elkaar blijven motiveren bleek toch weer de sleutel tot succes. De goede coaching staf van de heren 3 uit Hardinxveld-Giessendam kregen de boel weer enigszins op de rit in het derde kwart.

Al snel werd er een degelijke voorsprong opgebouwd en kwam de overwinning op geen enkel moment meer in gevaar. De wedstrijd werd uitgespeeld zonder enige beleving, afgezien vanaf de tribune dan waar ook de toeschouwers zich niet langer konden in houden vanwege de opzettelijke fouten die er werden gemaakt door de heren uit Rotterdam. Zij begonnen zich nadrukkelijk met de wedstrijd te bemoeien.

Natuurlijk zijn de punten voor wederom een overwinning in de competitie het belangrijkst en zijn de mannen van heren 3 hier ook uiterst content mee. Zij gaan nog steeds als een raket. Aanstaande zaterdag is Rowic de tegenstander.

aa

  Stand competitie

Door Jochim van Tilburg - Afgelopen zaterdag stond de laatste basketbalwedstrijd van het jaar 2016 op het programma voor de heren 3 van de River Trotters. De tegenstander deze middag waren de Helmink Heroes heren 2 vanuit Zwijndrecht. In het recente verleden stonden deze ploegen nog niet eerder tegen over elkaar. Bij aanvang van de wedstrijd stonden de River Trotters gedeeld 1ste en de Helmink Heroes 7de. Hierbij gezegd dat de heren uit Zwijndrecht de laatste wedstrijden gewonnen hadden, dit vanwege de inbreng van de bankspelers vanuit U22.

Vanaf het eerste fluitsignaal waren de intenties van de River Trotters duidelijk. Direct fastbreak spelen en uitgaan van eigen kracht, dit bleek een success formule. Waar de River Trotters gelijk wakker waren leken de manen van Helmink Heroes nog aan het slapen te zijn. Binnen no time stond er een 15-2 run van de River Trotters op het scorebord.

Waar bij aanvang van de wedstrijd nog gedacht werd tegen een goed team van de heren uit Zwijndrecht te spelen bleek dit in de wedstrijd enorm tegen te vallen. De River Trotters waren veel scherper en fanatieker. Dit viel goed op, op het scorend vlak maar zeker ook in verdedigend opzicht waar veel rebounds werden gepakt. In de aanvalen werden er leuke acties gemaakt door heren 3 van de River Trotters, zo was daar weer de nestor, senior en leider van het team die van zich liet spreken met 2 heerlijke 3-punters, Nico van der Put. Verder was Renko Kraak weer goed op dreef maar kreeg helaas tijdens de wedstrijd last van zijn hand en heeft al een tijd lang last van zijn knie.

Geen enkel moment kwam de overwinning voor de River Trotters nog in gevaar. Duidelijk was dat de wedstrijd in de eerste minuten al was binnen gesleept door de River Trottres. Het gat van 13 punten kon niet meer worden overbrucht door de mannen uit Zwijndrecht en zij hadden geluk dat de grootste scherpte weg was bij de heren uit Hardinxveld-Giessendam anders had de score zomaar veel groter uit kunnen pakken.

De wedstrijd eindigde in een stand van 73-60 en hiermee konden de River Trotters wederom 2 winst punten bij het totaal voegen en staan nu met 10 gespeelde wedstrijden op 18 punten met een positief doelsaldo van +140.

Het team heren 3 beddankt de trouwe lezers en wenst iedereen fijne feestdagen en een gelukkig, voorspoedig maar vooral sportief 2018 toe!

 

Door Jochim van Tilborg - Zaterdagmiddag was het na een paar weken rust eindelijk weer zover. De River Trotters heren 3 mochten weer aantreden voor een competitie duel. Dit keer was de tegenstander de basketball vereniging bestaand en opgericht door studenten, LUSV heren 4, uit Leiden. De mannen uit Hardinxveld-Giessendam konden de wedstrijd goed beginnen door de heerlijk schoon gewassen shirts door Patrick Boogaard. Waar de River Trotters bijna met een compleet team waren, bleken de mannen uit Leiden met een beperkt team te zijn afgesreisd. Bij aanvang van de wedstrijd stonden de River Trotters gedeeld 1ste en LUSV 3de, het beloofde een kraker te worden.

Aantallen willen niet altijd wat zeggen. Dit bleek bij het begin van de wedstrijd. De mannen van LUSV startte scherp en bleven goed in het spoor van de River Trotters. De mannen uit Hardinxveld-Giessendam scoorde er direct weer lustig op los maar een grote voorsprong bleef nog uit. De eerste perode werd gewonnen door de River Trotters, 22-17.

De rest van de westrijd kwam de voorsprong geen enkel moment meer in gevaar. Met mooie, klassieke pick&roll’s werden er goede scores gemaakt. Ook de fastbreak liep gesmeerd voor de River Trotters. Toch beleven de mannen uit Leiden de bal maar naar de ring gooien en hierbij vielen de meest onmgelijk ballen nog goed ook. Toch lieten de heren van LUSV het spreekje woordelijke kopje hangen en konden de River Trotters de wedstrijd, p halve kracht, gemakkelijk uitspelen.

De eindstand werd uiteindelijk 75-56. Dit had nog groter kunnen zijn al waren de door de River Trotters gescoorde 3-punters ook door de tafeleraars zo ingevoerd. Gelukkig betrof dit geen puntje/puntje wedstrijd en had dit verder geen invloed. Vermoedelijk hadden de tafelaars een “ 4-uur cup-a-soup” momentje…….

Door de overwinning blijven de River Trotters heren 3 het uitstekend doen in de competitive en staan zij op de gedeelde 1ste plaats.

Het hele team wil Peter de Beer weer bedanken voor het bijhouden van de stats, zie bijgevoegde foto’s:

1

2

 

Door Jochim van Tilburg - Zaterdagochtend vroeg wreven de heren 3 van de River Trotters eens goed de slapers uit de ogen. Het stond er echt, om 11:15 uur de aanvang van een heren wedstrijd. Ditmaal werd er gestreden om de punten tegen Binnenland heren 4 uit Barendrecht. 

Aan alles was te merken dat dit een mooi affiche zou worden. Zo was er, net zoals de vorige thuis wedstrijd, wederom geen parkeerplaats te vinden in de verre omgeving van de sporthal de Wielewaal. Het publiek was massaal toegestroomd om de wedstrijd van de gedeeld nummer 1, River Trotters heren 3 tegen de nummer 3, Binnenland heren 4, te aanschouwen.

Over het wedstrijd verlopen kunnen we kort zijn. Het begin van de wedstrijd had een zeer opmerkelijk begin. Zo kreeg zowel Binnenland als de River Trotters het voor elkaar door in een rebound situatie de bal aan te tikken en zo in de eigen basket te scoren. Tot dan toe ging het gelijk op tot een score van 6-6. Maar de eerste periode was nog lang niet voorbij en de River Trotters heren 3 lieten hun grote klasse zien. Niet voor niets staan zijn gedeeld 1ste in de competitie met een winstreak van 5 duels. Waar Binnenland aan het stuntelen was in de afronding kwamen de River Trotters op hun eigen niveau en liepen zij kinderlijk eenvoudig weg van de tegenstander. 6-6 werd plots 22-6 en de wedstrijd was gespeeld.
Bij de heren van Binnenland lukte niet veel en de meest opmerkelijke ballen wilde niet door de ring gaan. Uiteindelijk bleken niet de River Trotters de grootste tegenstander van Binnenland maar waren zij dit zelf. Waar de River Trotters lekker doorgingen waar zij me bezig waren werd de frustratie steeds groter en groter aan de zijde van de heren uit Barendrecht.
Uiteindelijk was de voorsprong zover uitgebouwd dat de spelers van de River Trotters welke normaal gesproken wat minder speelde nu lekker minuten konden maken. Dit deden zijn zeker niet onverdienstelijk. Hierbij zaten onder andere een paar mooie acties en scores van Rens Kop. Aan de hand van de grote meester en nestor van de ploeg Nico van v/d Put, welke nog even mooi 2 driepunters meepikte (zie filmpje op de site), werd de eindstand bepaald op 79-42 voor de heren 3 van de River Trotters.

De wedstrijd, welke al na de eerste periode geen wedstrijd meer was leverde weer 2 punten op voor het algemeen klassement. Hierdoor blijven de heren 3 van de River Trotters koplopers in de competitie en is alles nog mogelijk dit seizoen.

Door Jochim van Tilburg - Zaterdag 28 oktober was het weer zover. In de ruime omgeving van sporthal de Wielewaal was werkelijk waar geen parkeerplaats meer te vinden. Trouwe fans weten dat dit maar één ding kan betekenen, het heren 3 team van de River Trotters mag weer aantreden in een thuiswedstrijd. Deze keer was het heren 5 team van Binnenland uit Barendrecht de tegenstander. Waar de heren uit Hardinxveld-Giessendam aan traden met een beperkt team, 8 spelers, waren de heren uit Barendrecht op volle strekte gekomen, 12 spelers.

Het begin van de wedstrijd liep aardig gelijk op. Binnenland heren 5 bleek een jong team welke speelde op de snelle omschakeling. De heren van de River Trotters moesten het in deze wedstrijd daardoor iets minder hebben van de fastbreak en probeerde doormiddels van goede blocks steeds de vrije man te vinden. Na de eerste periode stond er een minimaal verschil van 2 punten in het voordeel van de River Trotters op het scorebord.

Bij het begin van de tweede periode bleek het scoreverloop een stuk eenzijdiger te worden. Bij Binnenland werden er veel scores gemist. De heren uit Hardinxveld-Giessendam scoorde er goed op los mede door Renko Kraak welke elke keer inside ging, een fout mee kreeg en daardoor simpel vanaf de vrijeworp zijn puntjes bij elkaar kon sprokkelen. Er werden leuke pick&roll’s gespeeld en de 3-punters vielen goed bij de heren 3 uit Hardinxveld-Giessendam Er werd gerust met een voorsprong van ongeveer 20 punten voor de River Trotters.

Vanaf dit moment dachten de River Trotters de wedstrijd binnen te hebben maar er kwam nog een laatste stuiptrekking vanuit het team van Binnenland. Zij startte erg fel en kregen daardoor simpele scores en liepen zo in tot een punt of 12. Vanaf dat moment werden de River Trotters weer wakker en namen zij het heft weer in handen wat resulteerde in een ongenaakbare buzzerbeater van onze nestor Nico van der Put. Na de klok goed in de gaten te houden werd er namelijk heerlijk rondgepast aan de zijde van de River Trotters. Ala de San Antonio Spurs onder leiding van Greg Popovich in de NBA werd er de laatste aanval van de derde periode rondgepast. Dat uitgerekend het grote voorbeeld van de mannen van de River Trotters heren 3 deze fantastische bal er van achter de 3-punters lijn ingooide was geen verassing aangezien “Old Skool Nico” momenteel in een sublieme vorm steekt.

De eindstand van de wedstrijd werd bepaald op 87-67 en de 2 punten konden weer worden bijgeschreven bij het totaal. In de competitie doen de heren 3 van de River Trotters het uitstekend en staan zij nu gedeeld eerste.

Door Jochim van Tilburg - Afgelopen zaterdag net in de middag, stond er wederom een wedstrijd voor de heren 3 van de River Trotters op het programma. Dit keer moest er gestreden worden voor de punten tegen de heren uit Dirksland, Sparta Go heren 1.

De heren van de River Trotters traden aan, voor de eerste keer dit seizoen, met een voltallig team. Zodoende bestond het team uit 12 spelers en kon er goed door gewisseld worden. Kanttekening was wel dat er 2 licht geblesseerde spelers waren.

Over de wedstrijd op zich kunnen we kort zijn. De heren van de River Trotters speelde deze wedstrijd niet alleen tegen de heren van Sparta Go, welke op zichzelf geen tegenstand konden bieden, maar ook tegen zichzelf. Op geen enkel moment kwamen de heren uit Hardinxveld-Giessendam in hun spel. Gelukkig waren de heren van Sparta Go niet bij machten om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dit waren zij zelfs niet toen ook de scheidsrechters hun een helpende hand aanboden. Er werden veel call’s gemaakt die kant nog wal sloegen en via de toegekende vrijeworpen konden de heren uit Dirksland nog redelijk in de wedstrijd bleven.

Vanwege de matige arbitrage liep de wedstrijd bij vlagen uit de hand met als grote dieptepunt de blessure van Geert de Beer. Door een onbesuisde harde duw viel Geert op de grond en had erge last van zijn nek. Na de wedstrijd is Geert voor de zekerheid naar de huisartsenpost gegaan voor een controle, hieruit bleek dat Geert een lichte hersenschudding, gekneusde ruggenwervel en een zeer zware verrekking in zijn nek heeft opgelopen. Hier zijn een aantal weken herstel voor nodig. Het heren 3 team wenst Geert alle beterschap toe.

De wedstrijd werd gewonnen door de heren 3 van de River Trotters. Waar een verschil van 50 punten haalbaar was werd de daadwerkelijke eindstand 44-55. Dit betekent weer 2 punten erbij en een mooie 2de plaats in de competitie voor River Trotters heren 3.

MSE 3 wint mede dankzij “buzzer beater Pat”

Door Jochim van Tilburg - Vrijdagavond was het weer game time in de sporthal de Wielewaal. Het 3de heren team mocht weer aantreden om haar kunsten te laten zien. Met redelijk wat publiek op de tribunes en een nagenoeg compleet team moest het 3de heren team van Rotterdam-Zuid worden verslagen. Het betrof een tegenstander welke de afgelopen seizoenen al vaker werd getroffen en nog geen nederlaag had opgeleverd.

In het sponsor loze tenue begonnen de heren van River Trotters wat onrustig aan de wedstrijd. Daartegen over stonden een paar scores van de heren uit Rotterdam-Zuid welke niet heel de avond konden blijven vallen. Na enige tijd herpakte de River Trotters zich enigszins maar bleef het erg rommelig en lieten daardoor de heren uit Rotterdam-Zuid in de wedstrijd. Het eerste kwart eindigde in 14-12.

Maar vanaf nu pakte de River Trotters het heft in handen en leek het verzet van de tegenstander al gebroken te zijn. Hoewel het nog altijd rommelig was in de passing liepen de River Trotters eenvoudig uit naar een ruime zege. Met hier en daar leuke en mooie scores van onder andere Arjen van Noordenne en een loepzuivere driepunter van de zomeraanwinst Martijn Meerkerk konden de Heren uit Rotterdam-Zuid een vuist maken in de wedstrijd. Met als gevolg de volgende standen per kwart, 17-6, 12-7 en 21-8.

Met een fantastische “no-look buzzer beater” van Patrick Bogaard werd de eindstand bepaald op 64-33. Zodoende kon het best presterende heren team van de River Trotters er wederom 2 punten aan het totaal toevoegen en staan zij nu op een mooie 2de plaats in de competitie.

Het heren team van de River Trotters wil het publiek graag bedanken voor hun komst en Peter de Beer welke dit seizoen niet meer in actie zal komen wegens een blessure maar er toch bij was om de statistieken bij te houden.

Rotterdam Zuid 2 maatjes te klein voor Heren 3: 60-35.