Door Jochim van Tilborg - Zaterdagmiddag was het na een paar weken rust eindelijk weer zover. De River Trotters heren 3 mochten weer aantreden voor een competitie duel. Dit keer was de tegenstander de basketball vereniging bestaand en opgericht door studenten, LUSV heren 4, uit Leiden. De mannen uit Hardinxveld-Giessendam konden de wedstrijd goed beginnen door de heerlijk schoon gewassen shirts door Patrick Boogaard. Waar de River Trotters bijna met een compleet team waren, bleken de mannen uit Leiden met een beperkt team te zijn afgesreisd. Bij aanvang van de wedstrijd stonden de River Trotters gedeeld 1ste en LUSV 3de, het beloofde een kraker te worden.

Aantallen willen niet altijd wat zeggen. Dit bleek bij het begin van de wedstrijd. De mannen van LUSV startte scherp en bleven goed in het spoor van de River Trotters. De mannen uit Hardinxveld-Giessendam scoorde er direct weer lustig op los maar een grote voorsprong bleef nog uit. De eerste perode werd gewonnen door de River Trotters, 22-17.

De rest van de westrijd kwam de voorsprong geen enkel moment meer in gevaar. Met mooie, klassieke pick&roll’s werden er goede scores gemaakt. Ook de fastbreak liep gesmeerd voor de River Trotters. Toch beleven de mannen uit Leiden de bal maar naar de ring gooien en hierbij vielen de meest onmgelijk ballen nog goed ook. Toch lieten de heren van LUSV het spreekje woordelijke kopje hangen en konden de River Trotters de wedstrijd, p halve kracht, gemakkelijk uitspelen.

De eindstand werd uiteindelijk 75-56. Dit had nog groter kunnen zijn al waren de door de River Trotters gescoorde 3-punters ook door de tafeleraars zo ingevoerd. Gelukkig betrof dit geen puntje/puntje wedstrijd en had dit verder geen invloed. Vermoedelijk hadden de tafelaars een “ 4-uur cup-a-soup” momentje…….

Door de overwinning blijven de River Trotters heren 3 het uitstekend doen in de competitive en staan zij op de gedeelde 1ste plaats.

Het hele team wil Peter de Beer weer bedanken voor het bijhouden van de stats, zie bijgevoegde foto’s:

1

2

 

Door Jochim van Tilburg - Zaterdagochtend vroeg wreven de heren 3 van de River Trotters eens goed de slapers uit de ogen. Het stond er echt, om 11:15 uur de aanvang van een heren wedstrijd. Ditmaal werd er gestreden om de punten tegen Binnenland heren 4 uit Barendrecht. 

Aan alles was te merken dat dit een mooi affiche zou worden. Zo was er, net zoals de vorige thuis wedstrijd, wederom geen parkeerplaats te vinden in de verre omgeving van de sporthal de Wielewaal. Het publiek was massaal toegestroomd om de wedstrijd van de gedeeld nummer 1, River Trotters heren 3 tegen de nummer 3, Binnenland heren 4, te aanschouwen.

Over het wedstrijd verlopen kunnen we kort zijn. Het begin van de wedstrijd had een zeer opmerkelijk begin. Zo kreeg zowel Binnenland als de River Trotters het voor elkaar door in een rebound situatie de bal aan te tikken en zo in de eigen basket te scoren. Tot dan toe ging het gelijk op tot een score van 6-6. Maar de eerste periode was nog lang niet voorbij en de River Trotters heren 3 lieten hun grote klasse zien. Niet voor niets staan zijn gedeeld 1ste in de competitie met een winstreak van 5 duels. Waar Binnenland aan het stuntelen was in de afronding kwamen de River Trotters op hun eigen niveau en liepen zij kinderlijk eenvoudig weg van de tegenstander. 6-6 werd plots 22-6 en de wedstrijd was gespeeld.
Bij de heren van Binnenland lukte niet veel en de meest opmerkelijke ballen wilde niet door de ring gaan. Uiteindelijk bleken niet de River Trotters de grootste tegenstander van Binnenland maar waren zij dit zelf. Waar de River Trotters lekker doorgingen waar zij me bezig waren werd de frustratie steeds groter en groter aan de zijde van de heren uit Barendrecht.
Uiteindelijk was de voorsprong zover uitgebouwd dat de spelers van de River Trotters welke normaal gesproken wat minder speelde nu lekker minuten konden maken. Dit deden zijn zeker niet onverdienstelijk. Hierbij zaten onder andere een paar mooie acties en scores van Rens Kop. Aan de hand van de grote meester en nestor van de ploeg Nico van v/d Put, welke nog even mooi 2 driepunters meepikte (zie filmpje op de site), werd de eindstand bepaald op 79-42 voor de heren 3 van de River Trotters.

De wedstrijd, welke al na de eerste periode geen wedstrijd meer was leverde weer 2 punten op voor het algemeen klassement. Hierdoor blijven de heren 3 van de River Trotters koplopers in de competitie en is alles nog mogelijk dit seizoen.

Door Jochim van Tilburg - Zaterdag 28 oktober was het weer zover. In de ruime omgeving van sporthal de Wielewaal was werkelijk waar geen parkeerplaats meer te vinden. Trouwe fans weten dat dit maar één ding kan betekenen, het heren 3 team van de River Trotters mag weer aantreden in een thuiswedstrijd. Deze keer was het heren 5 team van Binnenland uit Barendrecht de tegenstander. Waar de heren uit Hardinxveld-Giessendam aan traden met een beperkt team, 8 spelers, waren de heren uit Barendrecht op volle strekte gekomen, 12 spelers.

Het begin van de wedstrijd liep aardig gelijk op. Binnenland heren 5 bleek een jong team welke speelde op de snelle omschakeling. De heren van de River Trotters moesten het in deze wedstrijd daardoor iets minder hebben van de fastbreak en probeerde doormiddels van goede blocks steeds de vrije man te vinden. Na de eerste periode stond er een minimaal verschil van 2 punten in het voordeel van de River Trotters op het scorebord.

Bij het begin van de tweede periode bleek het scoreverloop een stuk eenzijdiger te worden. Bij Binnenland werden er veel scores gemist. De heren uit Hardinxveld-Giessendam scoorde er goed op los mede door Renko Kraak welke elke keer inside ging, een fout mee kreeg en daardoor simpel vanaf de vrijeworp zijn puntjes bij elkaar kon sprokkelen. Er werden leuke pick&roll’s gespeeld en de 3-punters vielen goed bij de heren 3 uit Hardinxveld-Giessendam Er werd gerust met een voorsprong van ongeveer 20 punten voor de River Trotters.

Vanaf dit moment dachten de River Trotters de wedstrijd binnen te hebben maar er kwam nog een laatste stuiptrekking vanuit het team van Binnenland. Zij startte erg fel en kregen daardoor simpele scores en liepen zo in tot een punt of 12. Vanaf dat moment werden de River Trotters weer wakker en namen zij het heft weer in handen wat resulteerde in een ongenaakbare buzzerbeater van onze nestor Nico van der Put. Na de klok goed in de gaten te houden werd er namelijk heerlijk rondgepast aan de zijde van de River Trotters. Ala de San Antonio Spurs onder leiding van Greg Popovich in de NBA werd er de laatste aanval van de derde periode rondgepast. Dat uitgerekend het grote voorbeeld van de mannen van de River Trotters heren 3 deze fantastische bal er van achter de 3-punters lijn ingooide was geen verassing aangezien “Old Skool Nico” momenteel in een sublieme vorm steekt.

De eindstand van de wedstrijd werd bepaald op 87-67 en de 2 punten konden weer worden bijgeschreven bij het totaal. In de competitie doen de heren 3 van de River Trotters het uitstekend en staan zij nu gedeeld eerste.

Door Jochim van Tilburg - Afgelopen zaterdag net in de middag, stond er wederom een wedstrijd voor de heren 3 van de River Trotters op het programma. Dit keer moest er gestreden worden voor de punten tegen de heren uit Dirksland, Sparta Go heren 1.

De heren van de River Trotters traden aan, voor de eerste keer dit seizoen, met een voltallig team. Zodoende bestond het team uit 12 spelers en kon er goed door gewisseld worden. Kanttekening was wel dat er 2 licht geblesseerde spelers waren.

Over de wedstrijd op zich kunnen we kort zijn. De heren van de River Trotters speelde deze wedstrijd niet alleen tegen de heren van Sparta Go, welke op zichzelf geen tegenstand konden bieden, maar ook tegen zichzelf. Op geen enkel moment kwamen de heren uit Hardinxveld-Giessendam in hun spel. Gelukkig waren de heren van Sparta Go niet bij machten om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dit waren zij zelfs niet toen ook de scheidsrechters hun een helpende hand aanboden. Er werden veel call’s gemaakt die kant nog wal sloegen en via de toegekende vrijeworpen konden de heren uit Dirksland nog redelijk in de wedstrijd bleven.

Vanwege de matige arbitrage liep de wedstrijd bij vlagen uit de hand met als grote dieptepunt de blessure van Geert de Beer. Door een onbesuisde harde duw viel Geert op de grond en had erge last van zijn nek. Na de wedstrijd is Geert voor de zekerheid naar de huisartsenpost gegaan voor een controle, hieruit bleek dat Geert een lichte hersenschudding, gekneusde ruggenwervel en een zeer zware verrekking in zijn nek heeft opgelopen. Hier zijn een aantal weken herstel voor nodig. Het heren 3 team wenst Geert alle beterschap toe.

De wedstrijd werd gewonnen door de heren 3 van de River Trotters. Waar een verschil van 50 punten haalbaar was werd de daadwerkelijke eindstand 44-55. Dit betekent weer 2 punten erbij en een mooie 2de plaats in de competitie voor River Trotters heren 3.

MSE 3 wint mede dankzij “buzzer beater Pat”

Door Jochim van Tilburg - Vrijdagavond was het weer game time in de sporthal de Wielewaal. Het 3de heren team mocht weer aantreden om haar kunsten te laten zien. Met redelijk wat publiek op de tribunes en een nagenoeg compleet team moest het 3de heren team van Rotterdam-Zuid worden verslagen. Het betrof een tegenstander welke de afgelopen seizoenen al vaker werd getroffen en nog geen nederlaag had opgeleverd.

In het sponsor loze tenue begonnen de heren van River Trotters wat onrustig aan de wedstrijd. Daartegen over stonden een paar scores van de heren uit Rotterdam-Zuid welke niet heel de avond konden blijven vallen. Na enige tijd herpakte de River Trotters zich enigszins maar bleef het erg rommelig en lieten daardoor de heren uit Rotterdam-Zuid in de wedstrijd. Het eerste kwart eindigde in 14-12.

Maar vanaf nu pakte de River Trotters het heft in handen en leek het verzet van de tegenstander al gebroken te zijn. Hoewel het nog altijd rommelig was in de passing liepen de River Trotters eenvoudig uit naar een ruime zege. Met hier en daar leuke en mooie scores van onder andere Arjen van Noordenne en een loepzuivere driepunter van de zomeraanwinst Martijn Meerkerk konden de Heren uit Rotterdam-Zuid een vuist maken in de wedstrijd. Met als gevolg de volgende standen per kwart, 17-6, 12-7 en 21-8.

Met een fantastische “no-look buzzer beater” van Patrick Bogaard werd de eindstand bepaald op 64-33. Zodoende kon het best presterende heren team van de River Trotters er wederom 2 punten aan het totaal toevoegen en staan zij nu op een mooie 2de plaats in de competitie.

Het heren team van de River Trotters wil het publiek graag bedanken voor hun komst en Peter de Beer welke dit seizoen niet meer in actie zal komen wegens een blessure maar er toch bij was om de statistieken bij te houden.

Rotterdam Zuid 2 maatjes te klein voor Heren 3: 60-35.