Team VSE1

Door Michelle Scharloo - Met 10 dames sterk begonnen de Dames van Hoek en Blok aan de eerste uitwedstrijd van het seizoen. Vanaf minuut 1 waren de dames van Hoek en Blok gefocust. De score werd geopend door Karin Akkermans-Groeneveld waarna er meerdere fast breaks volgde met scores van onder andere Marjolein van Genderen, Joyce Jansen en Michelle Scharloo. Nathalie van Rijsbergen (met jetlag) was weer terug in het veld en de verdediging stond als een blok. Het eerste kwart werd dan ook zuiver afgesloten met een stand van 4-16.

Talitha Lemmens opende het tweede kwart met een heerlijke lay-up en zo bouwde de dames verder uit. De defense van de dames stond zo sterk waardoor de ene steal op de andere volgde. Joyce Jansen, met perfecte timing, pakte meerdere rebounds die strak werden afgemaakt door Anouk van Diest en Sam Cornegt . Ook in dit kwart kwamen de dames van B.O.B. niet aan bod en stond het met rust 8-31.

Karin-Akkermans Groeneveld zette na de rust volledig druk op de guard, wart resulteerde in drie scores achter elkaar. Anne-Wil van de Heuvel schoot hierna een heerlijk A-Wtje. De dames van B.O.B kwamen iets meer in de wedstrijd, wat ervoor zorgde dat er nog meer druk op ze werd gezet in de defense. Derde kwart werd afgesloten met 19-51.

Het vierde kwart zorgde Marjolein van Genderen voor meerdere succesvolle individuele acties en raak geschoten vrije worpen. Ook Stef Duister had de smaak te pakken en scoorde drie lay ups achter elkaar. Eindstand 72-25. Conclusie van de wedstrijd. De Dames hebben gespeeld als Eindbazen.

VSE1/Dames 1  

 Foto's JanWimvanG.

Dames 1 verliest met 9 punten

Door Talitha Lemmen – zaterdag 30 september stond de wedstrijd tegen Waterdragers VSE 1 op het programma. Een bekend team voor een aantal speelsters onder ons. Hierdoor was het een en ander bekend, maar met onze nieuwe teamsamenstelling was het weer even aftasten.

De Hoek en Blok formatie, bestaande uit negen speelsters, was er klaar voor. De eerste twee scores waren in ons voordeel: 3-0. Echter had de tegenstander direct een antwoord. 3-4. Karin was het hier niet mee eens en klapte er een drietje in. 6-4. Er werden veel fouten gemaakt en het eerste kwart moesten wij het voornamelijk hebben van de vrije worpen. Hier haalden we niet uit wat erin zat, waardoor we het eerste kwart tekort kwamen: 15-20.

Het tweede kwart werd direct geopend met weer een score van de tegenstander. Michelle was goed op dreef en had hier een antwoord op: 17-22. De tegenstander liep uit tot 19-27, maar dankzij scores van Anouk, Joyce, Anne Wil en Michelle maakten we een geweldige run en kwamen we terug tot een gelijke stand: 27-27. Time-out voor Waterdragers. Verder verliep het tweede kwart zeer stroef. Er werden weer veel fouten gefloten en de meeste scores van beide kanten kwamen uit de vrije worpen. Onze schoten vielen niet, die van de tegenstander wel. Dit resulteerde in een ruststand van 32-37.
Door een kleine achterstand lieten we ons niet gek maken. De rust gebruikten we dan ook echt om even rust te creëren in ons spel. In het begin van de derde periode liepen de scores gelijk op. Echter wist de tegenstander weer tot meer scores te komen dan wij. We keken aan tegen een achterstand van 36-45. De score met “and one” van Michelle was erg belangrijk en bracht weer vechtlust en energie in het team, dit hadden we even nodig. Helaas profiteerde de tegenstander direct daarna weer van twee fouten, waardoor de stand nu 39-49 was. We lieten onze koppies niet hangen, maar voor het derde kwart was het niet genoeg, eindstand: 43-53.

De tegenstander liep in de vierde periode nog verder uit, maar liefst 16 punten. De twee scores van Anouk en de score van Anne Wil zorgen ervoor dat ze niet nog verder uitliepen. Dit maakte de stand 49-59. Toen kwam daar ook nog Joyce met haar kekke manoeuvres en scoorde maar liefst zes punten op rij, stand 55-59. Onze vechtlust werd beloond! Tegenstander vroeg een time-out aan en dit haalde ons even uit de flow. Met vier punten maakte de tegenstander de afstand weer groter. Helaas hebben we het gat niet meer kunnen dichten en eindigden we de wedstrijd met een eindstand van 59-68.

Het was een wedstrijd waar helaas veel fouten werden gefloten aan beide kanten, wat resulteerde in meerdere speelsters met een last van vijf fouten. De tegenstander profiteerde hier meer van dan dat wij dat deden. Volgende week hopen we op een hele andere wedstrijd. We spelen op zaterdag 7 oktober onze eerste uitwedstrijd om 19:15 tegen B.O.B. VSE 1 in Oud-Beijerland.

Teamfoto vse1 kl

Door Marjolein van Genderen - Dames 1 boekt eerste winst

Zaterdag 16 september stond de eerste wedstrijd van Dames 1 op het programma. We mochten starten met een thuiswedstrijd tegen B.O.B. uit Oud-Beijerland. Met een nieuw samengesteld team, en voor sommigen van ons een nieuwe club, hadden we gezonde spanning voor de eerste wedstrijd.

De wedstrijd werd gestart met Karin, Joyce, Steffie, Marjolein en Michelle. De wedstrijd kwam wat traag op gang aan beide kanten, want na 6 minuten spelen stond het pas 6-4. Er was nog wat slordigheid in de communicatie bij het verdedigen. Na een Time-Out van coaches Marco en Nigel ging het gas erop en maakten Michelle, Karin en de net ingekomen Anne-Wil een aantal scores op rij, waardoor we het kwart eindigden met een stand van 15-6. De voorsprong had groter kunnen zijn als we onze vrije worpen hadden benut.

Het tweede kwart ging gelijk op. Er werd om en om gescoord en beide teams kwamen ook aan de vrije worplijn. Met een score van Marjolein en een aantal scores op rij van Joyce werd de voorsprong toch groter gemaakt en gingen we de rust in met een stand van 27-14.

Het derde kwart werd het verschil gemaakt. Er werden door Joyce een aantal vrije worpen benut en met een paar rake schoten van Anouk werd de voorsprong alsmaar groter. Ook de verdediging van de Hoek en Blok formatie stond een stuk beter, er werd hard gewerkt wat resulteerde in steals en een hoop goede fastbreaks. De snelheid van ons team kon er nu mooi uitkomen op het centercourt in de Wielewaal. Het 3e kwart werd gewonnen met 22-6, wat een stand van 49-20 opleverde.

Het 4e kwart werd er nog steeds hard gewerkt en kwamen Talitha en Steffie ook tot scoren. Anne-Wil gooide de laatste 5 minuten het gas er nog even op wat resulteerde in een paar scores. Ook nu kwamen we weer een aantal keer op de vrije worplijn, maar helaas werden deze kansen weinig benut. Het eindsignaal klonk en de eerste ruime winst was binnen: 63-28.

Goede eerste wedstrijd van dit nieuw samengestelde team. Er valt nog een hoop te verbeteren, maar dit is een fijne start van het seizoen. 30 september spelen we opnieuw thuis, om 17.00 mogen we aantreden tegen Waterdragers. Hopelijk tot dan!