Afgelopen zaterdagmiddag stond de uitwedstrijd tegen Klipperstars VSE1 op het programma voor de Hardinxveldse Hoek- en Blokformatie. Gezien de ruime thuisoverwinning en de stand op de ranglijst zou het een eenvoudige winst kunnen zijn. Maar de ervaring leert dat je het uit naar Nieuw-Lekkerland nooit zeker kunt weten. Coaches Marco en Nigel kunnen niet beschikken over Talitha Lemmen. Zij zal enige tijd uitgeschakeld zijn met een gescheurde enkelband. Sterkte! Anouk van Diest en Anne-Wil van den Heuvel kwamen door van een winstpartij met V22 in Spijkenisse en hadden zin om nog een keer te knallen.

De Hoek- en Blokcoaches startten met Karin Akkermans, Michelle Scharloo, Joyce Jansen, Steffie Duister en Marjan Bongers. De balvaardige speelsters Karin en Michelle sneden makkelijk door de verdediging en scoorden schijnbaar eenvoudig. Aanvallend ging prima helaas werd verdedigend wat weggegeven. Anne-Wil van den Heuvel, altijd spelend met een enorme werklust knalde vier punten op rij. 16-22.

De tweede periode werd zwak gestart, 7 punten op rij voor Klipperstars. Daarna werd de draad weer snel opgepakt door de Hoek- en Blokformatie. Er werd goed samengespeeld en
8 (!) verschillende speelsters kwamen tot scoren. Met Steffie als uitblinker die lekker op dreef was. Ruststand 28-41.

Strijdplan voor de 2e helft was om niet te verslappen en fel te blijven spelen en de voorsprong verder uit te bouwen. Aanvallend ging het weer crescendo voor River Trotters VSE1 en vooral Karin en Michelle hadden weinig moeite om het netje te vinden. Joyce vocht zoals vaak als een leeuwin en kraakte de verdediging een aantal keren op karakter.  Ook Marjolein van Genderen en Nathalie van Rijsbergen deelden mee in de scores. Stand na de derde periode 49-64.

De laatste periode gaf eenzelfde beeld als de hele wedstrijd. Er werd prima gespeeld en makkelijk gescoord (Karin nog 2x een driepunter) maar op een of andere manier bleef Klipperstars op het vinkentouw. Samantha Cornege gaf goede leiding aan de defense en werd er door Klipperstars niet onder het bord gescoord (alleen uit onwerkelijke afstandsknallers). Uiteindelijk werd de wedstrijd prima uitgespeeld door de Hoek- en Blokformatie en was het een eenvoudige overwinning. Eindstand 65-79.

Door Samantha Cornege - Op 03 februari stond de wedstrijd Waterdragers D1 vs. Rivertrotters D1 op de basketbal agenda. De thuiswedstrijd aan het begin van het seizoen werd door de dames van Hoek en Blok nipt verloren. Daarom was de Hoek en Blok formatie er nu extra op gebrand om deze keer de 2 punten mee terug naar haar Hardinxveld te nemen.

De dames van Hoek en Blok stonden al ruim voor aanvang van de wedstrijd gefocust in het veld voor de warming up en de basket gewenning zodat als de wedstrijd zou beginnen we als team meteen het gaspedaal in konden trappen! De dames van Hoek en Blok waren zich er van bewust dat deze wedstrijd gewonnen moest worden om nog mee te kunnen strijden voor de eerste plaats en het kampioenschap. Na de laatste stevige peptalk van coaches: Nigel Vermeer en Marco Leeuwenburgh, kon de wedstrijd eindelijk beginnen.

De wedstrijd werd gestart met: Karin, Michelle, Joyce, Samantha en Marjolein. Na ongeveer 20 seconden werd de eerste score geopend door Samantha Cornege in het voordeel van Rivertrotters. Er werd vanaf de eerste seconde direct strak verdedigd en gevochten voor elke bal. Met name Michelle Scharloo was met geen tien paarden tegen te houden. In de derde minuut maneuvreerde Michelle zich sierlijk door de zone verdediging van Waterdragers heen waardoor er een fout op haar gemaakt werd. Hierdoor mocht Michelle plaats nemen op de vrijeworplijn om twee vrijeworpen te mogen nemen. 1e raak, de 2e wordt gemist, maar Michelle wist haar eigen rebound te pakken en ging meteen weer omhoog zodat ze wederom een fout mee kreeg. In totaal heeft Michelle zes keer achter elkaar op de vrijeworplijn gestaan. Het eerste kwart eindigde met een voorsprong van 9-24 in het voordeel van de dames van Hoek een Blok.

Het tweede kwart werd opnieuw sterk gestart door de dames van de Hoek en Blok formatie. Er werden snelle en mooie aanvallen gespeeld en deze werden vaak afgerond met een mooie score. Ook verdedigend werd er hard gewerkt en werd er goede helpside gegeven. Hierdoor kwamen de dames van Waterdragers maar moeilijk en de wedstrijd en wisten ze de basket niet zo gemakkelijk te vinden. Ook Marjan Bongers kon na een langdurige blessure de Hoek en Blok formatie weer versterken. De grote center van Waterdragers heeft de terugkeer van Marjan Bongers ook direct gevoeld en gemerkt want onder leiding van Marjan Bongers en Nathalie van Rijsbergen zat de bucket potdicht en was er helemaal geen doorkomen meer aan voor de dames van Waterdragers. Dankzij het mooie samenspel, scores en inside acties van Karin Akkerman en Joyce Jansen eindigde het tweede kwart in 16-35.

Ondanks de ruime voorsprong werd het team wederom goed toegesproken door de coaches zodat wij niet zouden verslappen in de tweede helft. De wedstrijd is immers pas echt gewonnen als het laatste fluitsignaal heeft geklonken. De peptalk van de coaches bleken niet aan dovenmans oren besteed en het gaspedaal werd echt maximaal ingetrapt door de Hoek en Blok formatie. Talitha Lemmen schoot een aantal loepzuivere afstand schoten raak. Waarna en door Waterdragers een time-out genomen werd. Waterdragers probeerde ter vergeefs hun tactiek aan te passen door te veranderen van een zoneverdediging naar een man to man verdediging. Hierdoor moesten de dames van de Hoek en Blok formatie even schakelen en dit was ook merkbaar in het spel. Echter bleek dit maar van korte duur te zijn. Marjolein van Genderen en Steffie Duister doken als pitbulls op elke bal en wisten hierdoor aardig wat steals en rebounds te pakken welke uitmondde in mooie inside scores. Het vierde kwart werd er met evenveel souplesse en zelfvertrouwen gespeeld als in voorgaande kwarten. De Hoek en Blok formatie hebben deze wedstrijd dankzij goed teamwork en optimale focus gemakkelijk gewonnen met 42-61.

Door deze winst is de Hoek en Blok formatie weer een plekje gestegen op de ranglijst naar de 2e plaats met koploper DAS scherp in het vizier... 

 

 

 

 

Door Marjolein van Genderen - Op zaterdag 9 december stond de wedstrijd tegen het ongeslagen DAS op het programma. De Hoek en Blok dames waren er op gebrand om hier verandering in te brengen en deze wedstrijd te winnen. Met een volle tribune werd de wedstrijd gestart met Michelle, Karin, Joyce,  Steffie en Samantha. Michelle maakt de eerste score, en meteen werd duidelijk dat zij erg fysiek sterk en lang waren, maar dat wij zeker sneller waren. Hier moesten we gebruik van maken. Er waren een paar goede lange passes, wat dit kwart scores van Karin, Michelle en benutte vrije worpen van Joyce opleverde. Echter scoorde DAS keer op keer inside en had onze verdediging hier nog geen antwoord op, ook in de rebound was het nog zoeken tussen al die lange dames. Resultaat einde eerste kwart een achterstand: 10-14.

  Foto's VSE 1

Het 2e kwart startte Nathalie met 2 mooie scores achter elkaar! Ook was er opnieuw Karin die de goede lange passes gaf, waardoor Marjolein de bal kon afmaken. Ook Michelle vond opnieuw het netje en maakte ook de bonus vrije worp. We kwamen langzaam iets terug en gingen de rust in met een stand van 23-26. Alles is nog mogelijk en we waren nog meer gebrand om het tij te gaan keren in de 2e helft.

Het 3e kwart opende Nathalie de score voor de Hoek en Blok dames. In de volgende actie pakte Steffie een mooie verdedigende rebound, passte de bal naar Michelle die een mooie lange pass gaf op Talitha die scoorde. We stonden nu voor het eerst voor: 27-26. Daarna ging het weer gelijk op, de verdediging stond met dank aan Samantha nu een stuk beter en we hadden beter grip op de lange speelsters van DAS.  Einde 3e kwart: 33-34.

Het 4e kwart werd sterk begonnen. Vooral in de verdediging werd er keihard gewerkt wat toch een aantal steals opleverde. De scores gingen gelijk op, stand 39-40. Het energielevel was hoog, terwijl de tegenstander toch moe begon te worden en meer fouten maakte. Dit zorgde ervoor dat we keer op keer aan de vrije worplijn kwamen. De eerste vrije worpen waren voor Joyce, die ze er ijskoud in gooiden, waardoor we met nog 2 minuten te gaan 1 punt voor kwamen. Vervolgens schoot Samantha raak vanaf haar favoriete plek en kwamen ook Michelle, Karin en Anne-Wil aan de vrijeworplijn. 5 van de 8 vrije worpen werden benut. Het was billenknijpen aan het einde maar er werd gevochten tot het einde. Toen klonk eindelijk het eindsignaal: winst 48-44! Hard werken wordt beloond! Topscorer Michelle met 12 punten.

Volgende week zaterdag 16/12 hebben we onze laatste wedstrijd van het einde van 2017, uit tegen Divine in Rotterdam. Iedereen bedankt voor de support!

BE THERE!!!!!

Aanstaande zaterdag om 16:00 uur speelt Dames 1 /VSE 1 tegen DAS, de (virtueel) nummer 1 van de competitie. DAS is de grootste concurrent van onze Hoek en Blok dames. Gaat een leuke game worden!!!

Alle support is welkom.

Door Michelle Scharloo - Het hele team van de Dames hoek en blok was weer compleet na de vorige wedstrijd. Met 10 man sterk begonnen ze tegen de dames van FFF. Het eerste kwart moesten de dames er echt in komen en ging het gelijk op. 

Het tweede kwart was ongeveer hetzelfde en niet veel over te zeggen. Na het tweede kwart stond het 25- 23 en wisten de Dames van Hoek en blok dat ze aan de bak moesten
De eerste twee kwarten waren niet best en worden dan ook snel vergeten.

Na een peptalk van de coaches was de focus terug en scoorde Joyce Jansen direct met een bonus. De koppies gingen omhoog en het vertrouwen was terug. Talitha Lemmens rende dwars door de verdediging heen en scoorde met een mooie lay-up. Anne Wil van den Heuvel zat in de flow en maakte de ene na de andere score. Ook Michelle Scharloo zorgde voor de rebounds waardoor er veel fast breaks werden gelopen. Na een wissel kwam Karin Akkermans-Groeneveld in het veld en die was eindelijk wakker geworden en zorgde voor mooie schoten die raak ging. De verdediging stond als een blok en Nathalie van Rijsbergen ging telkens vol overtuiging voor de bal wat resulteerde in heerlijke fast-breaks afgemaakt door onder andere Steffie Duister en Marjolein van Genderen. Het derde kwart werd dan ook geweldig afgesloten met 49 -26. Ja zeker de dames van FFF had maar drie punten gescoord.

Het 4e kwart werd weer geopend met een score door de sterke center Joyce Jansen, waarna opvolgend Sam Cornege en Anouk van Diest vanuit hun favoriete plekjes raak schoten.
De dames van FFF waren moe de Dames Hoek en Blok maakten hier gretig gebruik van. De wedstrijd werd afgesloten met een drie punter van Karin Akkermans-Groeneveld. Eindstand 68-34. Volgende week de zeer belangrijke wedstrijd tegen DAS, die momenteel nummer 1 staan.

Door Marjolein van Genderen - Op vrijdag 24 november mochten de Dames 1 van River Trotters afreizen naar Baros in Rotterdam. We misten een aantal speelsters, pointguard Karin, center Nathalie en geblesseerde Marjan en Anouk. Met gezonde spanning begonnen we dus met z’n zevenen aan de wedstrijd.

De wedstrijd werd gestart met Joyce, Michelle, Samantha, Marjolein en Steffie. In het begin was het voor de dames van Hoek en Blok nog zoeken. De scheidsrechters floten aan beide kanten erg strak. Dit leverde veel fouten op. We hadden er het eerste kwart voor nodig om de verdediging goed neer te zetten, zonder dat we in de problemen kwamen. Ook in de aanval was het nog rommelig en wilden we veel te snel scoren, er werden geen setplays gespeeld. Toch kwamen we tot scoren, vooral uit fastbreaks en vrije worpen. Einde eerste kwart: 13-20.

Het 2e kwart maakte Steffie een paar mooie fastbreaks achter elkaar. En ook Talitha en Marjolein gooiden allebei hun vrije worpen raak. Echter werd aan de kant van Baros ook gescoord, waardoor het gelijk op bleef gaan in het 2e kwart en we niet verder uitliepen. Ruststand: 26-33.

Na de rust stonden we weer op scherp, en captain Joyce was, na een motiverend praatje van de coaches Marco en Nigel, niet meer te stoppen. Alleen dit kwart maakte Joyce al 13 punten. Ook Anne-Wil zorgde voor een paar mooie acties. Michelle had veel steals, waardoor Baros niet goed meer tot scoren kwam. Wederom hadden we een erg sterk derde kwart (20-6). Einde 3e kwart: 32-53.

Het verschil was inmiddels gemaakt en we moesten zorgen dat we de wedstrijd rustig uitspeelden, zonder te veel fouten. De verdediging stond goed, al viel er toch af en toe een schot van Baros raak. Zelf kwamen we opnieuw goed tot scoren. Samantha gaf mooie passes, en Joyce was nog steeds niet te stoppen. De opdracht in de laatste time-out was om de 70 punten te halen. We bleven dus hard doorgaan tot het eindsignaal klonk. Eindscore: 48-72. Doel bereikt! Mooie winst op zak en de punten mee terug naar Hardinxveld. MVP van de wedstrijd: Joyce Jansen met 29 punten!

Scores: Joyce 29, Steffie 13, Marjolein 9, Michelle 8, Anne-Wil 6, Samantha 4, Talitha 3.

heerlijke pot!!!

 Foto's Jan Wim

Door Steffie Duister - Zaterdag op de 11e van de 11e waren de Hoek en Blok Dames goed op dreef.

De wedstrijd tegen Klipperstars werd gestart met Samantha, Joyce, Michelle, Karin en Steffie. Na een goede sprongbal opende Samantha meteen de wedstrijd. Na 20 seconden scoorde Steffie na een snelle fast break. De toon was gezet want “ze zijn allemaal heel erg snel dus we moeten snel terug lopen”, aldus de tegenstander. Helaas was snel terug lopen niet voldoende om de snelle fast breaks van de Hoek en Blok dames te stoppen. Waardoor de tegenpartij na 3 minuten al genoodzaakt was om een time out te nemen. De flow zat er goed in, vooral toen Karin besloot om er een fantastisch drietje in te schieten (dit was overigens niet de laatste). Hierdoor liet Michelle ook zien wat ze in huis heeft: een mooie score na een goede steal. We sloten de eerste periode af met 19 tegen 6.

In de tweede periode waren de Hoek en Blok dames niet te stoppen en de scores volgden elkaar snel op. Marjolein wist de juiste openingen te vinden en stond steeds op de juiste plaats. Ze maakte de ballen heerlijk af. Waarop de rest van het team ook goed kon blijven scoren. Dit zorgde voor een ruststand van 46-20. Alsof het vanzelf ging!

Doordat het juist vanzelf ging, liep het in het derde kwart een beetje mis. We waren niet meer gefocust en daardoor liep het niet. De verdediging was slap en zo kon de tegenpartij toch nog een beetje inlopen. Na een goede time-out werden we even op onze plek gezet. Strak in de defence en dan komt de aanval vanzelf. Dit bleek een goed advies te zijn. Nathalie hield de “tank” van Klipperstars goed in bedwang en met de nodige support vanaf de bank, kwamen we weer in de goede zone. Nathalie bewees niet alleen in de defence sterk te zijn, maar onder het bord goed te kunnen scoren. Het derde kwart werd afgesloten met 59-35.

In de vierde periode waren we weer on fire. Talitha liep tussen en open gaten door en scoorde daardoor mooie ballen. Karin maakte weer een driepunter (de 4e van de wedstrijd!) en ook Joyce liet zich niet zo makkelijk aan de kant zetten. Zij sloot de wedstrijd af met een mooie bal in de laatste 8 seconde. De Hoek en Blok Dames eindigden wedstrijd weer als eindbazen met een geweldige eindstand van 78-41.


 

Door Joyce Jansen - De dames van Hoek en Blok moesten het dit weekend opnemen tegen FFF in Hendrik-Ido-Ambacht.

De dames uit Ambacht stonden op de eerste plaats, dus waren de dames uit Hardinxveld er nog meer op gebrand om te winst binnen te slepen.

De wedstrijd begon een beetje stroef voor de Rivertrotter dames. Het eerste kwart ging het gelijk op met FFF. De breaks waar de dames normaal zo sterk in zijn, kwamen niet echt van de grond door het kleine veld en het snel terugzakken van de tegenstander. Er moesten andere aanvallen uitgeprobeerd worden. Gelukkig werd de score geopend door Karin. Anne Wil scoorde er snel nog een paar mooie punten bij en het bleef gelijk op gaan. Michelle werd geraakt onder het bord en mocht 2 vrije worpen nemen. Zo was de stand na het eerste kwart 16-10 voor de tegenpartij.

Het tweede kwart werd er gelukkig geopend met een score van de Hoek en Blok dames. Samantha maakte nog een mooie move, zoals geoefend op de training. En Nathalie hield de verdediging strak dicht. Zo kwamen de dames terug tot een score van 21-20 in de rust.

Na de rust kwamen de hardinxveldse dames gelukkig weer goed terug in het spel. Met 4 scores achter elkaar van Karin, Michelle en Joyce, voordat er überhaupt een scoringskans voor FFF was geweest. Toen de Rivertrotter dames eenmaal op gang waren gekomen en er weer breaks gelopen konden worden, volgden er nog een paar snelle scores van Talitha en Steffie. De dames waren zeer fanatiek in de verdediging, waardoor de dames nu voorstonden met een score van 28-37.

Het laatste kwart kwamen de dames uit Ambacht niet dicht bij de basket. Maar de Hoek en Blok dames waren on fire. Het ene na het andere punt werd nog gescoord. Marjolein scoorde nog een mooie 3 punter die voor de tegenstander geheel onverwachts kwam. Waardoor de coaches Marco en Nigel toch nog trots konden zijn op de dames, met een einduitslag van 37-50.

Volgend weekend spelen de dames thuis in de Wielewaal om 13:00 uur.

VSE1 wint met 81-37 van Divine.

 Foto's JanWim van G.

Hier nog het verslag wat we met zijn alle zin voor zin tijdens een avondje stappen hebben gemaakt... hahaha

De dames van Hoek en Blok waren lekker op dreef tegen Divine uit Rotterdam. De wedstrijd werd gestart met een openingsscore van de bikkelharde Joyce. Divine stond perplex en wilde liever het veld af lopen, omdat die wijzen dachten die Hardinxveldse bitches gaan ons slopen.

Door onze straffe defense en de aanmoediging van onze enthousiaste fans, werd de score ineens inmens. En zo was het in de rust 37-17 in het voordeel van de Hoek en Blok dames.

Het 3de kwart dacht we; gaaaaaa en we opende met een score van Talitha! We stonden in vuur en vlam, in tegenstelling tot de dames van Rotterdam. En dan de start van het 3de kwart, van de coaches moesten de bitches de 80 halen, anders moesten zij alles betalen! Kaka kwam in het veld en was meteen de echte held, met 81-37 worden we vandaag kampioen en daar moeten het mee doen.

De koek van de Hoek en Blok dames was nog niet op, ze deden er nog een schepje boven op.

Een lekker etentje in Rotterdam, waar dit verslag vandaan kwam dan…..

 Team VSE1

Door Michelle Scharloo - Met 10 dames sterk begonnen de Dames van Hoek en Blok aan de eerste uitwedstrijd van het seizoen. Vanaf minuut 1 waren de dames van Hoek en Blok gefocust. De score werd geopend door Karin Akkermans-Groeneveld waarna er meerdere fast breaks volgde met scores van onder andere Marjolein van Genderen, Joyce Jansen en Michelle Scharloo. Nathalie van Rijsbergen (met jetlag) was weer terug in het veld en de verdediging stond als een blok. Het eerste kwart werd dan ook zuiver afgesloten met een stand van 4-16.

Talitha Lemmens opende het tweede kwart met een heerlijke lay-up en zo bouwde de dames verder uit. De defense van de dames stond zo sterk waardoor de ene steal op de andere volgde. Joyce Jansen, met perfecte timing, pakte meerdere rebounds die strak werden afgemaakt door Anouk van Diest en Sam Cornegt . Ook in dit kwart kwamen de dames van B.O.B. niet aan bod en stond het met rust 8-31.

Karin-Akkermans Groeneveld zette na de rust volledig druk op de guard, wart resulteerde in drie scores achter elkaar. Anne-Wil van de Heuvel schoot hierna een heerlijk A-Wtje. De dames van B.O.B kwamen iets meer in de wedstrijd, wat ervoor zorgde dat er nog meer druk op ze werd gezet in de defense. Derde kwart werd afgesloten met 19-51.

Het vierde kwart zorgde Marjolein van Genderen voor meerdere succesvolle individuele acties en raak geschoten vrije worpen. Ook Stef Duister had de smaak te pakken en scoorde drie lay ups achter elkaar. Eindstand 72-25. Conclusie van de wedstrijd. De Dames hebben gespeeld als Eindbazen.

VSE1/Dames 1  

 Foto's JanWimvanG.

Dames 1 verliest met 9 punten

Door Talitha Lemmen – zaterdag 30 september stond de wedstrijd tegen Waterdragers VSE 1 op het programma. Een bekend team voor een aantal speelsters onder ons. Hierdoor was het een en ander bekend, maar met onze nieuwe teamsamenstelling was het weer even aftasten.

De Hoek en Blok formatie, bestaande uit negen speelsters, was er klaar voor. De eerste twee scores waren in ons voordeel: 3-0. Echter had de tegenstander direct een antwoord. 3-4. Karin was het hier niet mee eens en klapte er een drietje in. 6-4. Er werden veel fouten gemaakt en het eerste kwart moesten wij het voornamelijk hebben van de vrije worpen. Hier haalden we niet uit wat erin zat, waardoor we het eerste kwart tekort kwamen: 15-20.

Het tweede kwart werd direct geopend met weer een score van de tegenstander. Michelle was goed op dreef en had hier een antwoord op: 17-22. De tegenstander liep uit tot 19-27, maar dankzij scores van Anouk, Joyce, Anne Wil en Michelle maakten we een geweldige run en kwamen we terug tot een gelijke stand: 27-27. Time-out voor Waterdragers. Verder verliep het tweede kwart zeer stroef. Er werden weer veel fouten gefloten en de meeste scores van beide kanten kwamen uit de vrije worpen. Onze schoten vielen niet, die van de tegenstander wel. Dit resulteerde in een ruststand van 32-37.
Door een kleine achterstand lieten we ons niet gek maken. De rust gebruikten we dan ook echt om even rust te creëren in ons spel. In het begin van de derde periode liepen de scores gelijk op. Echter wist de tegenstander weer tot meer scores te komen dan wij. We keken aan tegen een achterstand van 36-45. De score met “and one” van Michelle was erg belangrijk en bracht weer vechtlust en energie in het team, dit hadden we even nodig. Helaas profiteerde de tegenstander direct daarna weer van twee fouten, waardoor de stand nu 39-49 was. We lieten onze koppies niet hangen, maar voor het derde kwart was het niet genoeg, eindstand: 43-53.

De tegenstander liep in de vierde periode nog verder uit, maar liefst 16 punten. De twee scores van Anouk en de score van Anne Wil zorgen ervoor dat ze niet nog verder uitliepen. Dit maakte de stand 49-59. Toen kwam daar ook nog Joyce met haar kekke manoeuvres en scoorde maar liefst zes punten op rij, stand 55-59. Onze vechtlust werd beloond! Tegenstander vroeg een time-out aan en dit haalde ons even uit de flow. Met vier punten maakte de tegenstander de afstand weer groter. Helaas hebben we het gat niet meer kunnen dichten en eindigden we de wedstrijd met een eindstand van 59-68.

Het was een wedstrijd waar helaas veel fouten werden gefloten aan beide kanten, wat resulteerde in meerdere speelsters met een last van vijf fouten. De tegenstander profiteerde hier meer van dan dat wij dat deden. Volgende week hopen we op een hele andere wedstrijd. We spelen op zaterdag 7 oktober onze eerste uitwedstrijd om 19:15 tegen B.O.B. VSE 1 in Oud-Beijerland.

Teamfoto vse1 kl

Door Marjolein van Genderen - Dames 1 boekt eerste winst

Zaterdag 16 september stond de eerste wedstrijd van Dames 1 op het programma. We mochten starten met een thuiswedstrijd tegen B.O.B. uit Oud-Beijerland. Met een nieuw samengesteld team, en voor sommigen van ons een nieuwe club, hadden we gezonde spanning voor de eerste wedstrijd.

De wedstrijd werd gestart met Karin, Joyce, Steffie, Marjolein en Michelle. De wedstrijd kwam wat traag op gang aan beide kanten, want na 6 minuten spelen stond het pas 6-4. Er was nog wat slordigheid in de communicatie bij het verdedigen. Na een Time-Out van coaches Marco en Nigel ging het gas erop en maakten Michelle, Karin en de net ingekomen Anne-Wil een aantal scores op rij, waardoor we het kwart eindigden met een stand van 15-6. De voorsprong had groter kunnen zijn als we onze vrije worpen hadden benut.

Het tweede kwart ging gelijk op. Er werd om en om gescoord en beide teams kwamen ook aan de vrije worplijn. Met een score van Marjolein en een aantal scores op rij van Joyce werd de voorsprong toch groter gemaakt en gingen we de rust in met een stand van 27-14.

Het derde kwart werd het verschil gemaakt. Er werden door Joyce een aantal vrije worpen benut en met een paar rake schoten van Anouk werd de voorsprong alsmaar groter. Ook de verdediging van de Hoek en Blok formatie stond een stuk beter, er werd hard gewerkt wat resulteerde in steals en een hoop goede fastbreaks. De snelheid van ons team kon er nu mooi uitkomen op het centercourt in de Wielewaal. Het 3e kwart werd gewonnen met 22-6, wat een stand van 49-20 opleverde.

Het 4e kwart werd er nog steeds hard gewerkt en kwamen Talitha en Steffie ook tot scoren. Anne-Wil gooide de laatste 5 minuten het gas er nog even op wat resulteerde in een paar scores. Ook nu kwamen we weer een aantal keer op de vrije worplijn, maar helaas werden deze kansen weinig benut. Het eindsignaal klonk en de eerste ruime winst was binnen: 63-28.

Goede eerste wedstrijd van dit nieuw samengestelde team. Er valt nog een hoop te verbeteren, maar dit is een fijne start van het seizoen. 30 september spelen we opnieuw thuis, om 17.00 mogen we aantreden tegen Waterdragers. Hopelijk tot dan!