Door Karin Renaud - Vrijdagavond om 20.00 uur in Utrecht moest Dames 2 ballen tegen SBU dames 4 voor de strijd om de 4e plek, die bezet wordt door SBU. Coach Peter beschikte over 8 fitte dames. Lydia was geblesseerd afwezig en Paula was ondanks een geblesseerde schouder toch gezellig meegegaan.
Vol goede moed werd aan de wedstrijd begonnen. We hebben tijdens de trainingen veel geoefend om iedereen vertrouwd te krijgen met het nieuwe systeem, zodat we een mooie basis hebben om op terug te vallen.

Net na de openingsscore van Marijke verrekte Regina in de 2e minuut haar enkel; zij was hierdoor meteen uitgeschakeld voor de rest van de wedstrijd. De dames uit Utrecht hadden veel lengte. Toch lukte het ons om in de eerste kwart uit te lopen (11-16).

De tweede periode ging gelijk op. Coach Peter zette een zone-verdediging in als wapen. Het duurde even voor de dames van SBU hierop ingespeeld waren, maar ze konden toch bijblijven o.a. dankzij de strafworpen. Er werd namelijk best goed voor fouten gefloten. Helaas wel vooral aan onze kant………….

Na de rust kwam Paula erin ondanks haar blessure en scoorde meteen maar even 2 punten. De tweede helft van de wedstrijd hebben we met name in de verdediging afgewisseld tussen ‘zone’ en hele veld ‘man-to-man’. Het lukte niet om hun scores te stoppen. Gelukkig bleven wij ook gewoon scoren. Suus had nog een mooie break met vrije lay-up. De afstand tussen SBU en ons bleef steeds ongeveer 6 punten. Met nog 3 minuten op klok werd de rust in het veld super goed bewaard, waardoor we de wedstrijd winnend konden afsluiten met een stand van 33-41. De scores waren mooi verdeeld in het team. En………de 4e plek is nu de onze! Vasthouden en opschuiven naar de 3e is ons doel! Zeker nu de nr. 3 Hurricanes dit weekend heeft verloren van een mindere ploeg.

Door Regina van Wijngaarden - Afgelopen zaterdag avond de laatste wedstrijd van het jaar voor de BM van Houwelingen Dames.

Het was tegen de koploper Rowic D2 uit Dordrecht. We waren al gewaarschuwd dat het snelle jonge meiden waren, het zou een moeilijke pot kunnen worden.
Het 1e kwart werd voortvarend aangevangen met Erica, Carolien, Karin, Marijke en Regina.
De eerste score was gelijk voor Erica, op de voet gevolgd door een score van Regina, dus we namen gelijk de leiding wat tegen de verwachting in was. De dames van Rowic leken wat hun stuk gebracht maar in de 3e minuut kwamen ze terug en de scores liepen gelijk op, 10-8 stand 1e kwart.

En deze trend zette zich voort. Beide teams kwam niet veel tot score mede door een zone verdediging van Rowic en een goede man-to-man verdedigen van ons. In de 5e minuut was de stand 17-12 maar door goed samen spel wisten wij 6 punten op rij te maken waardoor de rust werd ingegaan met 1 punt achterstand, 19-18. Alles was nog mogelijk.
Helaas zette Rowic begin 3e kwart de motor aan en ging hele veld press spelen waardoor wij overrompeld waren. Dat leidde tot veel bal verlies, mede door slechte passes en de druk op de bal was hoog waardoor wij de aanval niet goed konden opzetten. De achterstand liep snel op.

Ook wat breaks vlogen om onze oren dus coach Peter nam snel een time out om ons weer op de rit te krijgen maar de Rowic dames denderden door. Samantha wist nog een paar keer lekker te scoren maar dat mocht helaas niet baten. 3e kwart werd afgesloten met 53-30.
We hadden ons maar voor genomen om de wedstrijd lekker uit te spelen op onze manier en dat lukte doordat de Rowic dames weer halve veld gingen verdedigen. We kwamen weer wat beter in onze spel en mooie aanvallen waren het resultaat. Marijke wist de basket goed te vinden en kreeg nu zelfs de fouten mee ! Ook Suzanne zat er lekker in en maakte een mooie score.

We hadden nog een kleine eindsprint maar dat mocht helaas niet baten. Met een eindstand van 61-42 verlieten wij het veld, ondanks het verlies , niet ontevreden. Het was een team effort want de sores waren goed verdeeld, Marijke 10 pt, Erica 7 pt, Carolien en Regina 6 pt, Samantha 5 pt, Lydia 4 pt en Suzanne en Karin 2 pt.
Volgend jaar, 13 januari om 14.00 uur weer eens een thuis wedstrijd en dan gaan we knallen !

Door Marijke de Moel - Na de heerlijke training van dinsdag lopen onze tactische spelletjes beter en gingen we op weg met 9 dames onder leiding van onze SinterPeter.

Die staat altijd gemotiveerd langs onze zijlijn, zelfs zonder knecht en moedigde ons nog even aan voor wat extra warming-up rondjes in Zwijndrecht. De 1e periode gingen we als jonge hindes lekker in galop en ook na wat verwarring van een zone van de tegenpartij ging de stand gelijk op. Door de scores van Regina, Carolien, Erica en Samantha stond het 6-8 checkte Lydia de vloer en die bleek toch echt niet zo zacht. Ze liet heel stoer niet veel aan ons merken
en hadden we allemaal de spirit van hard werken.

Aan het einde van de 2e periode gingen we na punten van Karin, Erica, Edith en Marijke iets uitlopen Zo durfden we in de rust al een klein beetje op een overwinning te hopen. De 3e periode ging met een stand van 14-19 van start
maar ondanks lekkere schotjes van Erica en Karin, was dit niet ons beste kwart. Met de hete adem in de nek van Helmink Heroes vonden we de stand van 31-32 wel het maximale aan cadeau's.

De 4e periode scherpten we onze verdediging nog even aan met goed centerwerk en de forwards op schot gingen we er tegenaan. Ook Suus liet zien dat ze kan vliegen voor een bal gevaarlijk in de passlijn, waardoor ze helemaal de show stal. De laatste minuten was het spannend en was ik best zenuwachtig gelukkig bleven Samantha en Karin cool en scoorden de vrije worpen prachtig. Hierdoor liepen we net genoeg puntjes uit en scoorde Samantha zelfs nog een 3-tje net na de eind-fluit. Onze lieve SinterPeter was al zo trots begonnen maar riep nu nog blijer: Yes, we hebben gewonnen!

Met de overwinning van 43-47 kan onze pakjesavond beginnen en voor volgende week....pas maar op Dordrecht, want dan willen we weer winnen!

 

Nieuwe teamfoto VSE2 HIER.

Eerste thuiswedstrijd dames 2 in nieuwe outfit

Door Karin Renaud - Afgelopen vrijdagavond speelden de River Trotters dames 2 weer als vanouds op de vrijdagavond in de Wielewaal. 9 vrouw sterk onder leiding van coach Peter Leeuwenburgh tegen Dames 1 van BV Voorne. Zie de foto voor de nieuwe pakjes van sponsor BM!

De RT dames werden verrast door een zone-verdediging van Voorne. Dit resulteerde meteen in een flinke achterstand van 3-11. Toch wisten we ons terug te knokken naar een stand van 10-11 aan het begin van het tweede kwart door scores van Carolien en Erica. Daarna lukte het niet meer om door de verdediging van Voorne te breken. Ook wij schakelde over naar een zone-verdediging, die we vlak voor rust nog even strak aantrokken. Door of dankzij (?) die zone-verdediging was de ruststand een magere 12-20.

Met goede moed begonnen we aan de derde kwart. Het lukte pas in de 4e minuut om tot scoren te komen, terwijl de Voorne dames dit wel vanaf de start lukte. Dankzij ingrijpen van coach Peter werd het aanvalsspel aangepast en kwam er iets meer ruimte in de aanval. Ook werd een hele veld verdediging uitgeprobeerd. Het leverde wel wat meer punten op en bij vlagen werd er goed verdedigd, maar inlopen zat er niet meer in. Erica schoot nog een mooie 3-punter op de valreep voor het eind van de wedstrijd. Eindstand was 26-50. Volgende keer beter! Veeeeel beter!

 

Door Peter Leeuwenburgh - Na een soort van herfststop van 4 weken stond voor het 2e damesteam van River Trotters de uitwedstrijd bij Binnenland op het programma. Voor het eerst dit seizoen in het vertrouwde geel en blauw, met dank aan BM van Houwelingen – Kees Huisman. Zonder Edith en Regina, beiden vanwege buitenlandse verplichtingen afwezig, maar met Anne Wil als extra versterking begonnen we voortvarend. 

Carolien haalde de eerste fout op, mocht naar de vrije worp lijn en zette de 1e 2 punten van de wedstrijd op het bord. Even ging het gelijk op, maar in de 2e helft van het eerste kwart gaven we teveel rebounds weg en sloeg Binnenland een klein gaatje met name door scores onder het bord.
( 12-6)

In het 2e kwart was dat feest echter voorbij. Het fysieke spel van de tegenstanders zorgde ervoor dat het vuur in het team kwam. Erica stuurde haar team richting de ring van de tegenstander. Rebounds en losse ballen waren de prooi van de River Trotter dames, door hard te verdedigen werd Binnenland gedwongen tot slechte schoten en passes. Met Paula als onverwacht wapen in de aanvalsrebound, de daaruit komende open schoten van Samantha en Karin en daarbij de 10 punten van Carolien leverde een knallend 2e kwart en een 18-29 ruststand op.

In het 3e kwart probeerde Binnenland door het wat fysieker aan het pakken het tij te keren. Echt viel hielp dit niet. Door goed verdedigend werk van Suus, rebounds van Marijke en Lydia konden zij slecht 2 punten bijschrijven. Ook bij de River Trotter dames stokte de productie wat, maar waren er toch 2 hoogtepunten met het regenboogschot van Anne Wil en de fake en score van Karin. Met een tussenstand van 20-38 gingen we aan het laatste kwart beginnen.

De laatste 10 minuten waren vooral rommelig met veel fouten aan beide kanten en de nodige gemiste vrije worpen. Met de score van Lydia en een bonus vrije worp kwam er toch nog een passend slot bij deze klinkende overwinning. Eindstand 30-46.

Tot slot nog even dank voor de meegereisde supporters; dames 1 en coaches!

Door Erica Post - VSE2 'vroegah dames 2' speelde vandaag tegen SBU.

Op het eerste gezicht heule lange dames, maar kunnen ze ook basketballen?
Coach Peter begon met zijn starting five. En deze vijf storten zich op de vluchtige dames van SBU en vlogen net zo vlot met ze mee. Maar scoren duurde even. Coach Peter nam een time out en we kwamen tot de conclusie dat het vliegwerk ons niet naar een overwinning zou leiden. We vonden de rust en ook de basket. Ook al was het niet vaak. De rust gingen we in met 16-11 voorsprong.

Na de rust verrasten de dames van SBU ons met een full court press. Maar daar waren we niet van onder de indruk. Met give en gootjes, pick and rolls rolden de balletjes er weer lekker in en breiden we de voorsprong verder uit.
De dieseltrein stoomde lekker door tot het eind signaal klonk en met een 45-23 op het scorebord is de eerste winst binnen.

Door Edith de Rooij - VSE2/Dames2 ging op bezoek in Spijkenisse bij de Hurricanes. 

Vorig jaar stonden deze dames op eerste plaats, dus een mooie uitdaging voor vandaag. Voor een River Trotter vanaf de Merwede is het belangrijke dat we ook een rots in de branding hebben en die hadden we in een geheel nieuwe vorm van onze nieuwe coach: Peter Leeuwenberg.

Het eerste kwart ging het redelijk gelijk op, er werd aan beide kanten gescoord. Nadat onze coach de tactiek aan had gepast naar de zone verdediging wisten we de Hurricanes aardig te bedwingen. Tot halverwege het derde kwart, toen sloegen de Hurricanes een gat en liepen zij uit zowel qua punten als emotie. Met bloed, zweet en tranen wisten de Hurricanes te winnen van de koelbloedige River Trotters. We zien uit naar de thuiswedstrijd tegen deze mooie vereniging.

Komend seizoen zijn er weer twee damesteams; Dames 1 (VSE1) en Dames 2 (VSE2).

Toppie!